Maisto kultūra

Receptai

Sūrio pyragas „Juodasis miškas“

(3)
40 min.

Traškus šokoladinių sausainių pagrindas, sultingos vyšnios ir švelnus plaktos grietinėlės bei kreminio sūrio derinys, aplietas karštu šokoladu – tikras skanumėlis!

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Išklokite 24 cm skersmens skardos dugną kepimo popieriumi, kepimo popieriaus juosta taip pat apjuoskite ir skardos šonus.
  3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su į trupinius sugrūstais sausainiais.
  4. Suberkite į skardą, gerai suspauskite.
  5. Pašaukite 10 minučių į orkaitę, ištraukite ir leiskite atvėsti.
  6. Atitirpusias vyšnias kartu su visu išsiskyrusiu skysčiu pilkite į keptuvę, ten pat įpilkite vieno mandarino sultis ir įberkite 150 g cukraus.
  7. Kaitinkite apie 20 minučių arba kol skystis sutirštės ir virs tirštu sirupu.
  8. Leiskite atvėsti.
  9. Į du atskirus dubenis atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Į trynius suberkite likusius 200 g cukraus ir plakite apie 57 minutes.
  10. Baltymus išplakite iki standžių putų.Trečiame dubenyje suplakite kreminį grietinėlės sūrį, grietinėlę, vanilės ekstraktą iki vientisos konsistencijos.
  11. Išplaktus trynius sukrėskite į sūrio masę, išmaišykite. Ten pat sukrėskite ir išplaktus baltymus atsargiai viską sumaišykite. Gautą masę paskirstykite ant torto pagrindo. Supilkite vyšnias su sirupu, taip pat tolygiai paskirstykite.
  12. Formą su tortu dėkite į šaldymo kamerą. Būtų gerai ten tortą palikti per naktį.
  13. Glajui ištirpinkite šokoladą dubenyje virš verdančio vandens, sudėkite sviestą ir įpilkite grietinėlės.
  14. Tortą išimkite iš formos, dėkite į serviravimo indą.
  15. Atsargiai pilkite atvėsusį šokoladą ant torto viršaus. Apibarstykite šokolado drožlėmis ir cukraus pudroje bei cukruje apvoliotomis spanguolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Sviestas
    125 g
  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Šaldytos vyšnios
    425 g
  • Mandarinai
    2 vnt.
  • Cukrus
    380 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Plakama grietinėlė
    430 ml
  • Kreminis grietinėlės sūris
    560 g
  • Vanilės ekstraktas
    2 a. š.
  • Juodasis šokoladas
    200 g
  • Šaldytos spanguolės
    100 g
  • Cukraus pudra
    1 v. š.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Išklokite 24 cm skersmens skardos dugną kepimo popieriumi, kepimo popieriaus juosta taip pat apjuoskite ir skardos šonus.
  3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su į trupinius sugrūstais sausainiais.
  4. Suberkite į skardą, gerai suspauskite.
  5. Pašaukite 10 minučių į orkaitę, ištraukite ir leiskite atvėsti.
  6. Atitirpusias vyšnias kartu su visu išsiskyrusiu skysčiu pilkite į keptuvę, ten pat įpilkite vieno mandarino sultis ir įberkite 150 g cukraus.
  7. Kaitinkite apie 20 minučių arba kol skystis sutirštės ir virs tirštu sirupu.
  8. Leiskite atvėsti.
  9. Į du atskirus dubenis atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Į trynius suberkite likusius 200 g cukraus ir plakite apie 57 minutes.
  10. Baltymus išplakite iki standžių putų.Trečiame dubenyje suplakite kreminį grietinėlės sūrį, grietinėlę, vanilės ekstraktą iki vientisos konsistencijos.
  11. Išplaktus trynius sukrėskite į sūrio masę, išmaišykite. Ten pat sukrėskite ir išplaktus baltymus atsargiai viską sumaišykite. Gautą masę paskirstykite ant torto pagrindo. Supilkite vyšnias su sirupu, taip pat tolygiai paskirstykite.
  12. Formą su tortu dėkite į šaldymo kamerą. Būtų gerai ten tortą palikti per naktį.
  13. Glajui ištirpinkite šokoladą dubenyje virš verdančio vandens, sudėkite sviestą ir įpilkite grietinėlės.
  14. Tortą išimkite iš formos, dėkite į serviravimo indą.
  15. Atsargiai pilkite atvėsusį šokoladą ant torto viršaus. Apibarstykite šokolado drožlėmis ir cukraus pudroje bei cukruje apvoliotomis spanguolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sviestas
    125 g
  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Šaldytos vyšnios
    425 g
  • Mandarinai
    2 vnt.
  • Cukrus
    380 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Plakama grietinėlė
    430 ml
  • Kreminis grietinėlės sūris
    560 g
  • Vanilės ekstraktas
    2 a. š.
  • Juodasis šokoladas
    200 g
  • Šaldytos spanguolės
    100 g
  • Cukraus pudra
    1 v. š.