Maisto kultūra

Receptai

Sušiai su ikrais

(3)
30 min.
  1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, suberkite šaltu vandeniu perlietus ryžius, pamaišykite nuo dugno ir virkite ant vidutinės kaitros. Kai užvirs, toliau virkite 10 min., kol vanduo susigers į ryžius ir šie taps minkšti. Įmaišykite į ryžius actą, druską bei cukrų, viską išmaišykite, puodą uždenkite, kad ryžiai nedžiūtų. Tegul ryžiai atvėsta.
  2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, kauliuką išmeskite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Apšlakstykite juos citrinos sultimis. Lašišą supjaustykite taip pat.
  3. Bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele. Ant jos plonu sluoksniu paskleiskite ketvirtadalį ryžių ir užklokite dumblių lapu. Ant jų per vidurį juostos principu dėkite avokado ir lašišos juosteles, laiškinius česnakus. Kilimėlio pagalba sušį suvyniokite, paspausdami, kad geriau suliptų. Atsargiai atvyniokite kilimėlį, sušio ritinėlį aplipdykite ikrais. Įsukite jį į plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Tada supjaustykite sušį gabalėliais ir patiekite.
Porcijų skaičius:
  • Sušių ryžiai
    300 g
  • Ryžių arba baltojo vyno actas
    2 v. š.
  • Cukrus
    1 a. š.
  • Druska
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Citrinos sultys
    0.5 vnt.
  • Jūrų dumblių lapai
    4 vnt.
  • Sūdyta lašiša
    200 g
  • Pluoštelis laiškinių česnakų
  • Smulkūs raudonieji ikrai
    4 v. š.

Paruošimas

  1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, suberkite šaltu vandeniu perlietus ryžius, pamaišykite nuo dugno ir virkite ant vidutinės kaitros. Kai užvirs, toliau virkite 10 min., kol vanduo susigers į ryžius ir šie taps minkšti. Įmaišykite į ryžius actą, druską bei cukrų, viską išmaišykite, puodą uždenkite, kad ryžiai nedžiūtų. Tegul ryžiai atvėsta.
  2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, kauliuką išmeskite, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Apšlakstykite juos citrinos sultimis. Lašišą supjaustykite taip pat.
  3. Bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele. Ant jos plonu sluoksniu paskleiskite ketvirtadalį ryžių ir užklokite dumblių lapu. Ant jų per vidurį juostos principu dėkite avokado ir lašišos juosteles, laiškinius česnakus. Kilimėlio pagalba sušį suvyniokite, paspausdami, kad geriau suliptų. Atsargiai atvyniokite kilimėlį, sušio ritinėlį aplipdykite ikrais. Įsukite jį į plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Tada supjaustykite sušį gabalėliais ir patiekite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sušių ryžiai
    300 g
  • Ryžių arba baltojo vyno actas
    2 v. š.
  • Cukrus
    1 a. š.
  • Druska
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Citrinos sultys
    0.5 vnt.
  • Jūrų dumblių lapai
    4 vnt.
  • Sūdyta lašiša
    200 g
  • Pluoštelis laiškinių česnakų
  • Smulkūs raudonieji ikrai
    4 v. š.