Maisto kultūra

Receptai

Šventinis mandarinų pyragas

(3)
45 min.

Sakoma, kad Kalėdų be mandarinų nebūna. Bet tai visai nereiškia, kad mėgautis jų pyragu galima tik žiemą. Išsikepti šį purų desertą tikrai galite ir šiltojo sezono metu – svarbiausia parduotuvėje rasti prisirpusių mandarinų. Arba pakeisti juos keliomis skardinėmis konservuotų.

  1. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. 
  2. Į tešlą įminkykite kambario temperatūros margariną ir išplaktus kiaušinių baltymus. 
  3. Gautą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite, ant viršaus eilutėmis išrikiuokite mandarinų skilteles ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. 
  4. Kepkite apie 25 minutes, o ištraukę apšlakstykite šviežiai spaustomis mandarinų sultimis ir apibarstykite cukraus pudra.
Porcijų skaičius:
  • Mandarinai
    1 kg
  • Miltai
    380 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Margarinas
    300 g
  • Cukrus
    280 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Vanilinis cukrus
    2 a. š.
  • Cukraus pudra

Paruošimas

  1. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. 
  2. Į tešlą įminkykite kambario temperatūros margariną ir išplaktus kiaušinių baltymus. 
  3. Gautą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite, ant viršaus eilutėmis išrikiuokite mandarinų skilteles ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. 
  4. Kepkite apie 25 minutes, o ištraukę apšlakstykite šviežiai spaustomis mandarinų sultimis ir apibarstykite cukraus pudra.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Mandarinai
    1 kg
  • Miltai
    380 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Margarinas
    300 g
  • Cukrus
    280 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Vanilinis cukrus
    2 a. š.
  • Cukraus pudra