Maisto kultūra

Receptai

Šventinis mėsos keksas

(3)
20 min.

Gurmaniška „netikro zuikio“ variacija – lengvai paruošiamas, apetitą keliančios išvaizdos ir puikaus skonio mėsos keksas Jūsų šeimos švenčių stalui.

 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnaką. Pailgą skardelę išklokite šoninės juostelėmis.
  2. Į dubenį berkite džiūvėsėlius, užpilkite pienu, leiskite išbrinkti. Sudėkite visus likusius ingredientus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską gerai suminkykite.
  3. Sukrėskite mėsos masę į skardą, gerai suspauskite ir užlenkite šoninės juosteles. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40–45 min.
  4. Ištraukite skardą iš orkaitės ir atsargiai išverskite į plokščią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite dar 5–10 min. į orkaitę, kad apskrustų.

 

Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    1 v. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Džiovintas rozmarinas
    2 v. š.
  • Česnakas
    3 skilt.
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Rūkytos šoninės juostelės
    24 vnt.
  • Malta kiauliena ir jautiena
    800 g
  • Baltos duonos džiūvėsėliai
    70 g
  • Šaltai rūkyta šoninė
    100 g
  • Pienas
    60 ml
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnaką. Pailgą skardelę išklokite šoninės juostelėmis.
  2. Į dubenį berkite džiūvėsėlius, užpilkite pienu, leiskite išbrinkti. Sudėkite visus likusius ingredientus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską gerai suminkykite.
  3. Sukrėskite mėsos masę į skardą, gerai suspauskite ir užlenkite šoninės juosteles. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40–45 min.
  4. Ištraukite skardą iš orkaitės ir atsargiai išverskite į plokščią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite dar 5–10 min. į orkaitę, kad apskrustų.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    1 v. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Džiovintas rozmarinas
    2 v. š.
  • Česnakas
    3 skilt.
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Rūkytos šoninės juostelės
    24 vnt.
  • Malta kiauliena ir jautiena
    800 g
  • Baltos duonos džiūvėsėliai
    70 g
  • Šaltai rūkyta šoninė
    100 g
  • Pienas
    60 ml
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Druska
  • Pipirai