Maisto kultūra

Receptai

Tailandietiška Tom Yum sriuba

(3)
30 min.

Jei reikėtų išrinkti vieną patiekalą, geriausiai reprezentuojantį Tailandą - tai būtų ši sriuba, kupina pačių įvairiausių skonių ir, žinoma, nestokojanti aštrumo ir žaliųjų citrinų rūgštelės.

  1. Puode su kokosų aliejumi apkepinkite citrinžoles, imbiero šaknies riekeles, smulkiai supjaustytas aitriasias paprikas, pomidoro skilteles bei ketvirčiais supjaustytus grybus.
  2. Įmeskite krevetes be kiautų, plonai pjaustytą vištienos filė, dar pakepkite, kol krevetės taps rausvos.
  3. Supilkite sultinį, kokosų pieną, leiskite užvirti ir virkite apie 5 min.
  4. Pagardinkite sriubą žuvies padažu, žaliųjų citrinų sultimis, kalendromis, smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Porcijų skaičius:
  • Krevetės
    8 vnt.
  • Vištienos filė
    100 g
  • Kokosų aliejus
    1 v. š.
  • Pievagrybiai
    2 vnt.
  • Citrinžolės
    1 vnt.
  • Imbiero šaknis
    10 cm
  • Žuvies padažas
    0.5 v. š.
  • Žaliųjų citrinų sultys
    1 v. š.
  • Vištienos sultinys
    250 ml
  • Pomirodai
    1 vnt.
  • Kalendros
    10 g
  • Svogūnų laiškai
    10 g
  • Kokosų pienas
    200 ml
  • Aitriosios paprikos
    2.5 vnt.

Paruošimas

  1. Puode su kokosų aliejumi apkepinkite citrinžoles, imbiero šaknies riekeles, smulkiai supjaustytas aitriasias paprikas, pomidoro skilteles bei ketvirčiais supjaustytus grybus.
  2. Įmeskite krevetes be kiautų, plonai pjaustytą vištienos filė, dar pakepkite, kol krevetės taps rausvos.
  3. Supilkite sultinį, kokosų pieną, leiskite užvirti ir virkite apie 5 min.
  4. Pagardinkite sriubą žuvies padažu, žaliųjų citrinų sultimis, kalendromis, smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Krevetės
    8 vnt.
  • Vištienos filė
    100 g
  • Kokosų aliejus
    1 v. š.
  • Pievagrybiai
    2 vnt.
  • Citrinžolės
    1 vnt.
  • Imbiero šaknis
    10 cm
  • Žuvies padažas
    0.5 v. š.
  • Žaliųjų citrinų sultys
    1 v. š.
  • Vištienos sultinys
    250 ml
  • Pomirodai
    1 vnt.
  • Kalendros
    10 g
  • Svogūnų laiškai
    10 g
  • Kokosų pienas
    200 ml
  • Aitriosios paprikos
    2.5 vnt.