Maisto kultūra

Receptai

Tikras itališkas tiramisas

(3)
6 val.

Ko gero, garsiausias Italijos desertas – tiramisas – leidžia smaližiams pajusti visus šiam regionui būdingus skonius: stiprios kavos, švelnaus maskarponės sūrio, kiaušinių ir sausainių. Sukurti tikrą itališko skonio harmoniją – būtent toks buvo dvejus metus receptą tobulinusio šefo tikslas.

  1. Kiaušinių trynius ir cukrų plakite tol, kol masė taps tąsi ir balkšva. 
  2. Įmaišykite maskarponės sūrį ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus – gausite tirštą kremą. 
  3. Espreso kavą sumaišykite su brendžiu, po vieną merkite į mišinį sausainius ir dėkite į indą, kol padengsite visą jo dugną. 
  4. Sukrėskite paruoštą kremą ant sausainių ir paskirstykite vienodo storio sluoksniu, paviršių pabarstykite kakava ir tarkuotu šokoladu. 
  5. Ant viršaus dėkite antrąjį sausainių sluoksnį, dar kremo ir vėl gausiai užbarstykite kakavos bei šokolado mišiniu. 
  6. Bent 6 valandas palaikykite desertą šaldytuve, o tada… Pajuskite visos Italijos skonį!
Porcijų skaičius:
  • Maskarponės sūris
    500 g
  • Juodasis šokoladas
    50 g
  • Kiaušinių baltymai
    5 vnt.
  • Kiaušinių tryniai
    4 vnt.
  • Stiprus espresas
    1 puodelis
  • Brendis
    50 ml
  • Cukrus
    5 v. š.
  • Biskvitiniai sausainiai
  • Kakava

Paruošimas

  1. Kiaušinių trynius ir cukrų plakite tol, kol masė taps tąsi ir balkšva. 
  2. Įmaišykite maskarponės sūrį ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus – gausite tirštą kremą. 
  3. Espreso kavą sumaišykite su brendžiu, po vieną merkite į mišinį sausainius ir dėkite į indą, kol padengsite visą jo dugną. 
  4. Sukrėskite paruoštą kremą ant sausainių ir paskirstykite vienodo storio sluoksniu, paviršių pabarstykite kakava ir tarkuotu šokoladu. 
  5. Ant viršaus dėkite antrąjį sausainių sluoksnį, dar kremo ir vėl gausiai užbarstykite kakavos bei šokolado mišiniu. 
  6. Bent 6 valandas palaikykite desertą šaldytuve, o tada… Pajuskite visos Italijos skonį!
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Maskarponės sūris
    500 g
  • Juodasis šokoladas
    50 g
  • Kiaušinių baltymai
    5 vnt.
  • Kiaušinių tryniai
    4 vnt.
  • Stiprus espresas
    1 puodelis
  • Brendis
    50 ml
  • Cukrus
    5 v. š.
  • Biskvitiniai sausainiai
  • Kakava