Maisto kultūra

Receptai

Totoriški avienos maltiniai

(3)
1 val.

Totorių virtuvėje vyrauja sotūs ir lengvai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – avienos maltiniai. Patiekiant prie jų labai tiks totoriškas padažas iš majonezo, marinuotų agurkėlių, susmulkinto svogūno ir krienų.

  1. Su sviestu pakepinkite susmulkintą svogūną.
  2. Paruoškite avienos faršą: sumalkite mėsą, piene išmirkytas batono riekes, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite pakepintus svogūnus ir pagardinkite prieskoniais.
  3. Gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius maltinukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
  4. Paruoštus maltinukus apkepkite įkaitintuose kiaulių taukuose, o ištraukę suverkite ant iešmelių ir dar 10 minučių palaikykite orkaitėje.
  5. Patiekite karštoje lėkštėje su duonos paplotėliu ir padažu.
Porcijų skaičius:
  • Aviena
    800 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Batonas
    3 riekės
  • Pienas
    0.5 stiklinės
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Džiūvėsėliai
    2 v. š.
  • Kiaulių taukai
    1.5 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Su sviestu pakepinkite susmulkintą svogūną.
  2. Paruoškite avienos faršą: sumalkite mėsą, piene išmirkytas batono riekes, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite pakepintus svogūnus ir pagardinkite prieskoniais.
  3. Gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius maltinukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
  4. Paruoštus maltinukus apkepkite įkaitintuose kiaulių taukuose, o ištraukę suverkite ant iešmelių ir dar 10 minučių palaikykite orkaitėje.
  5. Patiekite karštoje lėkštėje su duonos paplotėliu ir padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Aviena
    800 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Batonas
    3 riekės
  • Pienas
    0.5 stiklinės
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Džiūvėsėliai
    2 v. š.
  • Kiaulių taukai
    1.5 v. š.
  • Druska
  • Pipirai