Maisto kultūra

Receptai

Trinta kukurūzų sriuba

(3)
30 min.

Tiršta ir švelni kukurūzų sriuba su gaiviomis citrusinių vaisių natomis. Ruoškite ją bet kuriuo metų laiku – iš šviežių arba šaldytų kukurūzų, žiemą patiekite karštą su riekele skrudintos duonos, vasarą – atšaldytą ir puoštą šviežiomis žolelėmis.

  1. Puode išlydykite kokosų aliejų, pakepinkite smulkintus svogūnus ir paprikas.
  2. Suberkite druską, pipirus ir kepkite, kol daržovės suminkštės. 
  3. Sudėkite kukurūzus ir kepkite apie 10 minučių. 
  4. Supilkite kokosų pieną, citrinų sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Supilstę į dubenėlius, užbarstykite sūrio ir papuoškite petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Geltonoji paprika
    0.5 vnt.
  • Raudonasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Kokosų aliejus
    2 v. š.
  • Kukurūzų grūdeliai
    500 g
  • Citrinos
    3 vnt.
  • Kokosų pienas
    500 ml
  • Citrinos žievelė
    1 a. š.
  • Kietasis sūris
    1 sauja
  • Petražolės
    1 sauja
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Paruošimas

  1. Puode išlydykite kokosų aliejų, pakepinkite smulkintus svogūnus ir paprikas.
  2. Suberkite druską, pipirus ir kepkite, kol daržovės suminkštės. 
  3. Sudėkite kukurūzus ir kepkite apie 10 minučių. 
  4. Supilkite kokosų pieną, citrinų sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Supilstę į dubenėlius, užbarstykite sūrio ir papuoškite petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Geltonoji paprika
    0.5 vnt.
  • Raudonasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Kokosų aliejus
    2 v. š.
  • Kukurūzų grūdeliai
    500 g
  • Citrinos
    3 vnt.
  • Kokosų pienas
    500 ml
  • Citrinos žievelė
    1 a. š.
  • Kietasis sūris
    1 sauja
  • Petražolės
    1 sauja
  • Druska
  • Juodieji pipirai