Maisto kultūra

Receptai

Troškintas karpis

(3)
40 min.

Populiariausias būdas ruošti karpį - kepti jį visą orkaitėje. Tačiau apkeptas ir ištroškintas sodriame pomidorų padaže su paprikomis - karpis tampa toks sultingas ir minkštas, kad drąsiai gali konkuruoti dėl stalo karaliaus titulo.

  1. Žuvį išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite pjausniais. Pjausnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  2. Dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimkite, atidėkite.
  3. Į keptuvę suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
  4. Po keleto minučių sudėkite gana smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius, imbierą. Pakaitinkite apie 5 minutes. Jei pomidorai labai sutirštėjo, įpilkite 100 ml vandens.
  5. Sudėkite plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
  6. Troškinkite apie 10 minučių, jei troškinys labai tirštėja, vėl šliūkštelkite vandens arba daržovių sultinio. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  7. Troškinį patiekite su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgstamu garnyru.
Porcijų skaičius:
  • Karpis (apie 1 kg)
    1 vnt.
  • Rapsų aliejus
    60 ml
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Tarkuotas imbieras
    0.5 a. š.
  • Džiovinti čiobreliai
    1 a. š.
  • Lauro lapai
    3 vnt.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Pomidorai
    4 vnt.
  • Raudonosios paprikos
    1 vnt.
  • Kalendra
    10 g
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Žuvį išskroskite, nuplaukite ir supjaustykite pjausniais. Pjausnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  2. Dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimkite, atidėkite.
  3. Į keptuvę suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
  4. Po keleto minučių sudėkite gana smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius, imbierą. Pakaitinkite apie 5 minutes. Jei pomidorai labai sutirštėjo, įpilkite 100 ml vandens.
  5. Sudėkite plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
  6. Troškinkite apie 10 minučių, jei troškinys labai tirštėja, vėl šliūkštelkite vandens arba daržovių sultinio. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  7. Troškinį patiekite su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgstamu garnyru.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Karpis (apie 1 kg)
    1 vnt.
  • Rapsų aliejus
    60 ml
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Tarkuotas imbieras
    0.5 a. š.
  • Džiovinti čiobreliai
    1 a. š.
  • Lauro lapai
    3 vnt.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Pomidorai
    4 vnt.
  • Raudonosios paprikos
    1 vnt.
  • Kalendra
    10 g
  • Druska
  • Pipirai