Maisto kultūra

Receptai

Vegetariškai įdarytos paprikos

(3)
25 min.

Išradinga, greita ir skanu – neprireiks nė valandos, kad vegetarišku įdaru pagardintos paprikos virstų karštu pietų patiekalu, o įdaro sudėtį galėsite papildyti kuo panorėję.

  1. Išvirkite bolivines balandas. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi.
  2. Išvirusias bolivines balandas sukrėskite į dubenį, ten patberkite kukurūzus, pupeles, pasmulkintus česnakus,sudėkite pomidorų pastą bei prieskonius. Jei reikia
  3. pasūdykite, išmaišykite. Įdaru pripildykite paprikų puseles.
  4. Kepkite uždengtas folija iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje30 min. Nuimkite foliją, padidinkite orkaitės temperatūrą iki200 °C ir kepkite dar apie 15 min.
  5. Dėkite paprikas į lėkštę, pabarstykite tarkuotu sūriu, kalendromis, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Porcijų skaičius:
  • Bolivinės balandos
    168 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Didelės paprikos
    4 vnt.
  • Pomidorų pasta
    120 g
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus
    0.25 stikl.
  • Tarkuotas kietasis sūris
    2 v. š.
  • Konservuoti kukurūzai
    150 g
  • Šviežių kalendrų ryšulėlis
    1 vnt.
  • Konservuotos raudonosios pupelės
    425 g
  • Žalioji citrina
    1 vnt.

Paruošimas

  1. Išvirkite bolivines balandas. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi.
  2. Išvirusias bolivines balandas sukrėskite į dubenį, ten patberkite kukurūzus, pupeles, pasmulkintus česnakus,sudėkite pomidorų pastą bei prieskonius. Jei reikia
  3. pasūdykite, išmaišykite. Įdaru pripildykite paprikų puseles.
  4. Kepkite uždengtas folija iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje30 min. Nuimkite foliją, padidinkite orkaitės temperatūrą iki200 °C ir kepkite dar apie 15 min.
  5. Dėkite paprikas į lėkštę, pabarstykite tarkuotu sūriu, kalendromis, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Bolivinės balandos
    168 g
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Didelės paprikos
    4 vnt.
  • Pomidorų pasta
    120 g
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus
    0.25 stikl.
  • Tarkuotas kietasis sūris
    2 v. š.
  • Konservuoti kukurūzai
    150 g
  • Šviežių kalendrų ryšulėlis
    1 vnt.
  • Konservuotos raudonosios pupelės
    425 g
  • Žalioji citrina
    1 vnt.