Maisto kultūra

Receptai

Vieno kąsnio užkandėlės

(3)
10 min.

Improvizacijos vieno kąsnio tema. Čia griežtų taisyklių nėra, galite drąsiai kurti savo derinius, bet vertėtų atminti, kad saldūs burokėliai gerai sutaria su pikantiškais sūriais, švelni vištiena su saldžiais vaisiais, pomidoriukai mėgsta mocarelos ir bazilikų draugiją, o alyvuogės ir feta – neišskiriama graikiška pora.

  1. Ant iešmelio verkite gabalėlį virto burokėlio, gražgarstės lapelį, sūrio su mėlynuoju pelėsiu kąsnelį ir vėl gražgarstės lapelį.
  2. Ant iešmelio verkite gabalėlį artišoko, saliamio ir įdarytą papriką.
  3. Ant iešmelio verkite jautienos riekelę, mini mocarelos rutuliuką, baziliko lapelį ir keptos paprikos gabaliuką.
  4. Ant iešmelio verkite alyvuogę, baziliko lapelį, fetos gabaliuką ir pomidoro puselę.
  5. Ant iešmelio verkite vynuogę, sūrio gabaliuką, petražolės lapelį ir vištienos gabaliuką.
Porcijų skaičius:
  • Nedideli virti burokėliai
    2 vnt.
  • Gražgarstės lapeliai
    16 vnt.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Marinuoti artišokai
    2 vnt.
  • Feta įdarytos mažosios paprikos
    8 vnt.
  • Virtos jautienos riekelės
    8 vnt.
  • Mini mocarelos rutuliukai
    4 vnt.
  • Baziliko lapeliai
    16 vnt.
  • Keptos paprikos
    85 g
  • Juodosios alyvuogės be kauliuko
    8 vnt.
  • Marinuotos fetos kubeliai
    8 vnt.
  • Vynuoginiai pomidorai
    2 vnt.
  • Vynuogės be kauliuko
    8 vnt.
  • Bri sūris
    200 g
  • Petražolių lapeliai
    8 vnt.
  • Rūkyta vištiena
    200 g

Paruošimas

  1. Ant iešmelio verkite gabalėlį virto burokėlio, gražgarstės lapelį, sūrio su mėlynuoju pelėsiu kąsnelį ir vėl gražgarstės lapelį.
  2. Ant iešmelio verkite gabalėlį artišoko, saliamio ir įdarytą papriką.
  3. Ant iešmelio verkite jautienos riekelę, mini mocarelos rutuliuką, baziliko lapelį ir keptos paprikos gabaliuką.
  4. Ant iešmelio verkite alyvuogę, baziliko lapelį, fetos gabaliuką ir pomidoro puselę.
  5. Ant iešmelio verkite vynuogę, sūrio gabaliuką, petražolės lapelį ir vištienos gabaliuką.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Nedideli virti burokėliai
    2 vnt.
  • Gražgarstės lapeliai
    16 vnt.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Marinuoti artišokai
    2 vnt.
  • Feta įdarytos mažosios paprikos
    8 vnt.
  • Virtos jautienos riekelės
    8 vnt.
  • Mini mocarelos rutuliukai
    4 vnt.
  • Baziliko lapeliai
    16 vnt.
  • Keptos paprikos
    85 g
  • Juodosios alyvuogės be kauliuko
    8 vnt.
  • Marinuotos fetos kubeliai
    8 vnt.
  • Vynuoginiai pomidorai
    2 vnt.
  • Vynuogės be kauliuko
    8 vnt.
  • Bri sūris
    200 g
  • Petražolių lapeliai
    8 vnt.
  • Rūkyta vištiena
    200 g