Maisto kultūra

Receptai

Vilkešeris kiniškai

(3)
40 min.

Garuose žuvis ruošiama be jokių prieskonių, nenaudojama net ir druska. Visą puokštę skonių ji gaus nuo sodraus padažo. Padažas tikrai gardus, tad jam sugerti šalia žuvies patiekite virtų ryžių.

  1. Kruopščiai nuskuskite išskrostos žuvies žvynus. Nupjaukite pelekus. Nuplaukite žuvį po tekančiu vandeniu, nusausinkite.
  2. Švarią žuvį dėkite į garų puodą ir virkite garuose apie 9 minutes.
  3. Garuose paruoštą žuvį atsargiai paguldykite į serviravimo lėkštę, ant jos užberkite pusę nurodyto kiekio plonai pjaustyto imbiero, taip pat plonai pjaustytas žaliąsias laiškinių svogūnų dalis ir kalendras.
  4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir suberkite likusius imbierus. Kai imbieras šiek tiek parusvės, supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, įpilkite sojų padažo, pagardinkite pipirais. Leiskite šiam padažui užvirti.
  5. Kai padažas užvirs, supilkite likusį aliejų ir suberkite baltąsias smulkiai supjaustytas laiškinių svogūnų dalis. Leiskite padažui dar kartą užvirti.
  6. Karštą padažą užpilkite ant žuvies ir patiekite.
Porcijų skaičius:
  • Vilkešeris (apie 800-1000 g)
    1 vnt.
  • Plonai pjaustytas imbieras
    3 v. š.
  • Laiškiniai svogūnai
    2 vnt.
  • Kalendros
    15 g
  • Aliejus
    60 ml
  • Vanduo
    60 ml
  • Druska
    0.25 a. š.
  • Cukrus
    0.75 a. š.
  • Sojų padažas
    60 ml
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Kruopščiai nuskuskite išskrostos žuvies žvynus. Nupjaukite pelekus. Nuplaukite žuvį po tekančiu vandeniu, nusausinkite.
  2. Švarią žuvį dėkite į garų puodą ir virkite garuose apie 9 minutes.
  3. Garuose paruoštą žuvį atsargiai paguldykite į serviravimo lėkštę, ant jos užberkite pusę nurodyto kiekio plonai pjaustyto imbiero, taip pat plonai pjaustytas žaliąsias laiškinių svogūnų dalis ir kalendras.
  4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir suberkite likusius imbierus. Kai imbieras šiek tiek parusvės, supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, įpilkite sojų padažo, pagardinkite pipirais. Leiskite šiam padažui užvirti.
  5. Kai padažas užvirs, supilkite likusį aliejų ir suberkite baltąsias smulkiai supjaustytas laiškinių svogūnų dalis. Leiskite padažui dar kartą užvirti.
  6. Karštą padažą užpilkite ant žuvies ir patiekite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Vilkešeris (apie 800-1000 g)
    1 vnt.
  • Plonai pjaustytas imbieras
    3 v. š.
  • Laiškiniai svogūnai
    2 vnt.
  • Kalendros
    15 g
  • Aliejus
    60 ml
  • Vanduo
    60 ml
  • Druska
    0.25 a. š.
  • Cukrus
    0.75 a. š.
  • Sojų padažas
    60 ml
  • Pipirai