Maisto kultūra

Receptai

Viščiukų sparneliai

(3)
2 val.

Marinuoti viščiukų sparneliai – labai universalūs: kepti juos galite orkaitėje, ant grotelių, keptuvėje ar virš laužo. O pakaitinę likusį marinatą ir sumaišę su grietine, pasigaminsite gardaus padažo, į kurį galėsite mirkyti iškepusius sparnelius.

  • Chalapos paprikas sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, pavirkite 5 minutes ir palikite atvėsti.
  • Išgriebę paprikas iš puodo, į nuovirą supilkite cukrų ir pavirkite, kol jis ištirps. 
  • Tada į puodą supilkite ryžių actą, įkrėskite Dižono garstyčių, medaus ir įberkite prieskonių. Viską gerai išplakite.
  • Į gautą marinatą sudėkite viščiukų sparnelius ir palikite marinuotis porą valandų.
  • Kai sparneliai pasimarinuos, pašaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 30 minučių, kol dailiai apskrus.
Porcijų skaičius:
  • Viščiukų sparneliai
    8 vnt.
  • Chalapos paprikos
    8 vnt.
  • Dižono garstyčios
    200 g
  • Ryžių actas
    0.5 stiklinės
  • Rudasis cukrus
    1 stiklinė
  • Medus
    80 g
  • Ciberžolių milteliai
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  • Chalapos paprikas sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, pavirkite 5 minutes ir palikite atvėsti.
  • Išgriebę paprikas iš puodo, į nuovirą supilkite cukrų ir pavirkite, kol jis ištirps. 
  • Tada į puodą supilkite ryžių actą, įkrėskite Dižono garstyčių, medaus ir įberkite prieskonių. Viską gerai išplakite.
  • Į gautą marinatą sudėkite viščiukų sparnelius ir palikite marinuotis porą valandų.
  • Kai sparneliai pasimarinuos, pašaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 30 minučių, kol dailiai apskrus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Viščiukų sparneliai
    8 vnt.
  • Chalapos paprikos
    8 vnt.
  • Dižono garstyčios
    200 g
  • Ryžių actas
    0.5 stiklinės
  • Rudasis cukrus
    1 stiklinė
  • Medus
    80 g
  • Ciberžolių milteliai
  • Druska
  • Pipirai