Maisto kultūra

Receptai

Kiniškoje keptuvėje ruošta kiauliena su paprikomis

(3)
1 val.

Imbieru ir paprikomis kvepianti kiauliena – receptas, pasiskolintas iš Azijos virtuvės. Paruošti jį visai nesudėtinga – tereikia keleto sudėtinių dalių ir gilios keptuvės. O pagaminus labai smagu valgyti su medinėmis lazdelėmis.

  1. Kiaulieną supjaustykite smulkiomis juostelėmis.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, pomidorų pastos, cukraus ir imbiero miltelių paruoškite marinatą. Apie 15 minučių palaikykite jame kiaulieną.
  3. Porą ir paprikas supjaustykite šiaudeliais.
  4. Kiaulienos juosteles išimkite iš marinato, nusausinkite ir pakepinkite su aliejumi ant didelės ugnies. 
  5. Sumažinkite ugnį, suberkite paprikų šiaudelius ir pakepinkite kelias minutes. 
  6. Į keptuvę supilkite marinatą, suberkite bulvių krakmolą ir patroškinkite dar 10 minučių, kol mėsa suminkštės.
Porcijų skaičius:
  • Kiaulienos išpjova
    500 g
  • Aliejus
    3 v. š.
  • Poras
    1 vnt.
  • Paprikos
    2 vnt.
  • Krakmolas
    3 a. š.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Sojų padažas
    3 v. š.
  • Cukrus
    1 v. š.
  • Pomidorų pasta
    1 v. š.
  • Imbiero milteliai

Paruošimas

  1. Kiaulieną supjaustykite smulkiomis juostelėmis.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, pomidorų pastos, cukraus ir imbiero miltelių paruoškite marinatą. Apie 15 minučių palaikykite jame kiaulieną.
  3. Porą ir paprikas supjaustykite šiaudeliais.
  4. Kiaulienos juosteles išimkite iš marinato, nusausinkite ir pakepinkite su aliejumi ant didelės ugnies. 
  5. Sumažinkite ugnį, suberkite paprikų šiaudelius ir pakepinkite kelias minutes. 
  6. Į keptuvę supilkite marinatą, suberkite bulvių krakmolą ir patroškinkite dar 10 minučių, kol mėsa suminkštės.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaulienos išpjova
    500 g
  • Aliejus
    3 v. š.
  • Poras
    1 vnt.
  • Paprikos
    2 vnt.
  • Krakmolas
    3 a. š.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Sojų padažas
    3 v. š.
  • Cukrus
    1 v. š.
  • Pomidorų pasta
    1 v. š.
  • Imbiero milteliai