Maisto kultūra

Receptai

Žuvienė su lašiša

(3)
40 min.

Tiršta sodraus skonio žuvienė vos iš kelių ingredientų, kurių visada rasite šaldytuve ir virtuvės spintelėse. Lašiša puikiai dera ne tik su bulvėmis ir morkomis, bet ir su saldžia grietinėle ir krapais.

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei pusžiedžiais supjaustytą porą. Po keleto minučių ten pat suberkite smulkiai sukapotą česnako skiltelę.
  2. Berkite kubeliais supjaustytas bulves bei morkas, supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite apie 10-15 min., sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir pavirkite dar 5 minutes.
  3. Grietinėlę sumaišykite su krakmolu ir supilkite į sriubą. maišydami leiskite užvirti, pavirkite porą minučių, kol sriuba sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite pasmulkintus krapus.
Porcijų skaičius:
  • Lašišos filė
    400 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Poras
    1 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Sviestas
    30 g
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Bulvės
    3 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Druska
    0.5 a. š.
  • Pipirai
    0.5 a. š.
  • Krapai
    15 g
  • Kukurūzų krakmolas
    1 v. š.
  • Grietinėlė
    200 ml

Paruošimas

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei pusžiedžiais supjaustytą porą. Po keleto minučių ten pat suberkite smulkiai sukapotą česnako skiltelę.
  2. Berkite kubeliais supjaustytas bulves bei morkas, supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite apie 10-15 min., sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir pavirkite dar 5 minutes.
  3. Grietinėlę sumaišykite su krakmolu ir supilkite į sriubą. maišydami leiskite užvirti, pavirkite porą minučių, kol sriuba sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite pasmulkintus krapus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Lašišos filė
    400 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Poras
    1 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Sviestas
    30 g
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Bulvės
    3 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Druska
    0.5 a. š.
  • Pipirai
    0.5 a. š.
  • Krapai
    15 g
  • Kukurūzų krakmolas
    1 v. š.
  • Grietinėlė
    200 ml