Maisto kultūra

Receptai

Žuvies kotletukai

(3)
40 min.

Puikus patiekalas, bandantiems pamėgti žuvį, ypač vaikams. Jokių kaulų, jokio žuvies rakinėjimo - tik gražus, sultingas kotletukas, kurį pagardinti galite šviežios citrinos sultimis ar majonezo ir marinuotų agurkėlių padažu.

  1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Menkės filė taip pat apvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nuvarvinkite.
  3. Bulves sutrinkite šakute, sudėkite žuvį ir sumaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius bei pasmulkintas petražoles, tarkuotą sūrį, sutraiškytas česnako skilteles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai suminkykite.
  4. gautos masės formuokite kotletukus ir apkepkite juos aliejuje, kol gražiai apskrus.
Porcijų skaičius:
  • Menkės filė
    500 g
  • Bulvės
    2 vnt.
  • Malti džiūvėsėliai
    100 g
  • Petražolės
    15 g
  • Tarkuotas parmezanas
    2 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Pipirai
    0.5 a. š.
  • Kiaušiniai
    2 vnt.

Paruošimas

  1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Menkės filė taip pat apvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nuvarvinkite.
  3. Bulves sutrinkite šakute, sudėkite žuvį ir sumaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius bei pasmulkintas petražoles, tarkuotą sūrį, sutraiškytas česnako skilteles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai suminkykite.
  4. gautos masės formuokite kotletukus ir apkepkite juos aliejuje, kol gražiai apskrus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Menkės filė
    500 g
  • Bulvės
    2 vnt.
  • Malti džiūvėsėliai
    100 g
  • Petražolės
    15 g
  • Tarkuotas parmezanas
    2 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Pipirai
    0.5 a. š.
  • Kiaušiniai
    2 vnt.