Maisto kultūra

Receptai

Žuvies tempura

(3)
20 min.

Tai tradicinis japoniškas daržovių ir žuvies gruzdinimo būdas. Patiekti traškius žuvies gabalėlius reikia su šviežiais ridikėliais ir sojos padažu.

  1. Žuvies filė supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabalėliais.
  2. Miltus sumaišykite su krakmolu, įpilkite mineralinio vandens ir vėl gerai sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
  3. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Įlašinkite šiek tiek tešlos, jei aliejus aplink tešlą iš karto ima burbuliuoti ir tešla iškyla į paviršių - aliejus tinkamai įkaitęs.
  4. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai apvoliokite tešloje ir virkite aliejuje, kol tešla gražiai parusvės. Tai turėtų užtrukti apie 2-3 minutes.
  5. Ištrauktą žuvį tešloje dėkite ant popierinio rankšluosčio, kuris sugers riebalų perteklių.
Porcijų skaičius:
  • Baltos žuvies filė
    500 g
  • Savikėliai miltai
    65 g
  • Kukurūzų krakmolas
    65 g
  • Šaltas gazuotas mineralinis vanduo
    120 ml
  • Augalinis aliejus kepimui
    250 ml

Paruošimas

  1. Žuvies filė supjaustykite nedideliais vieno kąsnio gabalėliais.
  2. Miltus sumaišykite su krakmolu, įpilkite mineralinio vandens ir vėl gerai sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
  3. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Įlašinkite šiek tiek tešlos, jei aliejus aplink tešlą iš karto ima burbuliuoti ir tešla iškyla į paviršių - aliejus tinkamai įkaitęs.
  4. Kiekvieną žuvies gabalėlį gerai apvoliokite tešloje ir virkite aliejuje, kol tešla gražiai parusvės. Tai turėtų užtrukti apie 2-3 minutes.
  5. Ištrauktą žuvį tešloje dėkite ant popierinio rankšluosčio, kuris sugers riebalų perteklių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Baltos žuvies filė
    500 g
  • Savikėliai miltai
    65 g
  • Kukurūzų krakmolas
    65 g
  • Šaltas gazuotas mineralinis vanduo
    120 ml
  • Augalinis aliejus kepimui
    250 ml