Verta pasirinkti

Produktai su ženklu „Verta pasirinkti“ – lengvai atraskite mėgstamas prekes

Suprantame, kokia jums svarbi kasdien vartojamų maisto produktų ar kitų prekių sudėtis. Žinome, kaip atidžiai skaitote etiketes ir visus kitus užrašus.

Nuo šiol tam gaišti daug laiko nebereikės. Kad galėtumėte apsipirkti patogiau ir nebereikėtų nuo A iki Ž studijuoti produktų sudėties, sukūrėme specialų žymėjimą – „Verta pasirinkti“.

Šis ženklas, kurį matysite lentynose, padės jums lengvai, greitai ir patogiai atrasti norimus produktus: be glitimo, laktozės, konservantų ar kitų priedų.

Šaltiniai: vmvt.lt, imunitetas.lt, sveikaszmogus.lt.

Saldainiai, kurių sudėtyje nėra alergenų.

Šių gaminių sudėtyje nėra dažniausiai alergijas sukeliančių medžiagų, kurių sąrašas yra reglamentuotas Europos Sąjungos ir Lietuvos teisės aktais.

Makaronai, dribsniai, batonėliai, įvairūs padažai, kakava ir kiti produktai be glitimo.

Glitimas – alergiją ir netoleravimą sukelianti medžiaga, esanti javuose (kviečiuose, rugiuose, miežiuose, avižose, speltoje) bei jų produktuose.

Duonelės, javainiai, džemai, padažai, vytinta ir rūkyta mėsa bei kiti produktai be konservantų.

Šiuose produktuose nerasite konservantų – medžiagų, kurios prailgina maisto produktų galiojimo terminą ir apsaugo juos nuo mikroorganizmų sukeliamo gedimo.

Ledai, sūriai, jogurtai, pienas, sviestas ir kiti produktai be laktozės.

Laktozė – viena iš piene esančių cukrų rūšių. Apie 70 proc. suaugusių Žemės gyventojų daugiau ar mažiau netoleruoja laktozės dėl žarnyne sumažėjusio fermento – laktazės – kiekio.

Virta ir vytinta mėsa, dešros ir kiti gaminiai, kuriuose riebalų – mažiau nei 10 proc.

Riebalai – tai ir draugai, ir priešai. Riebalų negali būti per daug, nes jie kenkia širdžiai, kraujagyslėms ir figūrai. Tačiau jų negali būti ir per mažai, nes tuomet organizmui pritrūksta energijos ir vitaminų.

Kremai, dantų pastos, šampūnai, dušo geliai ir kitos higienos priemonės, kurių sudėtyje nėra dažiklių.

Dažikliai – vienos iš tų cheminių medžiagų, kurių patartina vengti dėl toksinių ypatybių ir galimų įvairių susirgimų.

Muilai, kremai, šampūnai, dušo geliai ir kitos higienos priemonės, kurių sudėtyje nėra parabenų.

Parabenai – antibakterinės medžiagos, naudojamos kaip konservantai, kurie prailgina naudojamo produkto galiojimo laiką. Tačiau šios medžiagos gali sukelti žalą mūsų organizmui.