Naujienos

2019 10 18

Pasaulis mini Saldžiausią dieną: konditerė siūlo stebinti gardžiais kepiniais

Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ragindamas savo artimiesiems parodyti ypatingą dėmesį teikiant saldžias – valgomas – dovanėles. Tik kodėl saldžiu nepavertus viso savaitgalio ir nepasilepinus desertais? Pasak IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, ruduo – itin tinkamas metas atsigręžti į sezonines gėrybes ir iš jų sukurti saldžią desertų istoriją.

2019 10 17

Prekybos tinklas IKI kviečia savo pirkėjus išbandyti elektroninę prekybą

Antras pagal dydį Lietuvoje prekybos tinklas IKI savo pirkėjus kviečia prisidėti kuriant elektroninės prekybos įrankį ir išbandyti turimą platformą. Šią paslaugą įgyvendinti prekybos tinklui IKI padės lietuvių startuolis  „LastMile“. Kol kas elektroninė prekyba bus prieinama didžiajai daliai sostinės gyventojų, vėliau numatyta plėtra ir į kitus Lietuvos miestus.

2019 10 17

Pastos arba makaronų diena – maisto ekspertai pasakoja, ką svarbu žinoti apie šį italų virtuvės pasididžiavimą

Turbūt sunkiai surastume žmogų, kuris nemėgsta makaronų. Nuo tradicinių spaghetti iki įmantriausių formų ir rūšių, makaronai yra populiarus patiekalas visame pasaulyje, o tikra makaronų karalyste galima drąsiai tituluoti Italiją. Iš viso skaičiuojama apie 350 skirtingų makaronų rūšių, tad net renkantis šį patiekalą kone kasdien, galima atrasti kažką naujo. Spalio 17-ąją minima Pastos (makaronų) diena yra puiki proga prisiminti šį jau klasika tapusį produktą ir paįvairinti savo virtuvės šedevrų sąrašą naujais skoniais.

2019 10 17

Minime Pasaulinę maisto dieną: apie perversmą patyrusią mitybos piramidę ir pakitusius mūsų mitybos įpročius

Nuo 1981 m. daugelyje šalių spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena. Vienas iš šios dienos tikslų – diskutuoti su visuomene apie netinkamą maistą ir nesubalansuotą mitybą. Tad šiandien pravartu žvilgterti į gaires, nurodančias, kokį maistą dera rinktis – ši informacija vaizduojama daugeliui pažįstamoje mitybos piramidėje. Tačiau ar žinote, jog prieš keletą metų maisto piramidėje keitėsi kai kurių maisto produktų prioritetinė tvarka? Specialistų teigimu, tam įtakos neabejotinai turėjo šiuolaikinis gyvenimo būdas ir pakitę mitybos įpročiai.

2019 10 15

IKI kulinarijos centras mini dešimtmetį: apie besikeičiantį lietuvių skonį, išskirtinį dėmesį kokybei ir technologijų pažangą

Jei esate ragavę „Pagaminta IKI“ ženklu pažymėtų blynelių, Kijevo kotleto, baltos mišrainės ar kitų patiekalų, neabejotinai jie buvo pagaminti Panevėžyje įkurtame prekybos tinklo IKI kulinarijos centre. Jame kasdien pagaminama ir į Lietuvos bei užsienio parduotuves iškeliauja  apie 20 tonų produkcijos. 

2019 10 14

Prekybos tinklas IKI turi naują komunikacijos vadovę

Nuo šiandien, spalio 14 dienos, prekybos tinklo IKI komunikacijos vadove tampa Indrė Baltrušaitienė. Prie mažmeninės prekybos rinkos lyderių komandos prisijungusi viešųjų ryšių profesionalė bus pagrindinė įmonės atstovė viešumoje.

2019 10 11

Sveikata ir šiluma vienoje lėkštėje: atraskite trintas daržovių sriubas iš naujo

Sukate galvą, kaip vertingai panaudoti morkas, salierus, kopūstus, moliūgus ar kitas sezonines daržoves, kurias vis dar vežate iš sodo ar šviežias perkate parduotuvėje? Maisto ir sveikatos ekspertai ragina prisiminti vieną pagrindinių šaltojo sezono patiekalų – šildančias trintas daržovių sriubas. Dubenėlis sriubos ne tik pamalonins gomurį, bet ir padės organizmą aprūpinti maistingomis medžiagomis, nes jame sutelpa rekomenduojamas visos dienos daržovių kiekis.

2019 10 10

Minint pasaulinę košės dieną maisto ekspertai šį patiekalą siūlo atrasti iš naujo

Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Minint pasaulinę košės dieną prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, kaip praturinti savo kasdienį racioną ne tik skaniomis, bet ir sveikatai naudingomis košėmis.

2019 10 10

3 patiekalai su makaronais ir patarimai, kaip juos ruošti

Vienos ar kitos rūšies makaronų neabejotinai rastume kone kiekvienoje virtuvėje, o įvairiausių receptų su makaronais gausybė savo skoniu paperka net ir išrankiausius gurmanus. Privačiu prekės ženklu pažymėti „IKI Gourmet“ makaronai – tikras atradimas makaronų mėgėjams, mat sužavi ne tik savo formomis, spalvomis, bet ir skoniu, akimirksniu nukeliančiu tiesiai į Italiją. 

2019 10 08

Atvėsus orams – ekspertų patarimai, kaip stiprinti imunitetą natūraliomis priemonėmis

Nepastebimai atsliūkinęs ruduo su savimi atsinešė ir nenuspėjamus orus. Deja, staigius temperatūrų pokyčius neretai lydi ir peršalimai. Mitybos specialistai teigia, kad imuniteto stiprinimas šaltuoju metų laiku gali padėti apsisaugoti nuo tykančių ligų bei primena, kad svarbu tiek aktyvus gyvenimo būdas, tiek teisinga mityba. Tad ką derėtų įtraukti į savo valgiaraštį, norint išlikti kaip įmanoma sveikesniems ir žvalesniems?