Naujienos

2018 11 29

Šventės be streso – kaip sutaupyti ruošiantis didžiosioms metų šventėms?

Nors dar tik lapkričio mėnuo, tačiau jau galime pajusti artėjančių švenčių dvasią. Jau visai netrukus šalies miestuose ir miesteliuose bus įžiebtos kalėdinės eglutės, gatvėse eismas taps intensyvesnis, o į prekybos centrus sugūžės dovanų ieškantys pirkėjai. Daugumos prioritetai šiuo metų laiku panašūs – sutikti šventes džiugiai ir be streso, o kartu neišleidžiant daugiau nei leidžia finansinės galimybės, ypač šventinio stalo ruošai. Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, vienintelė taisyklė kaip ir kasmet galioja ta pati – svarbiausia turėti išankstinį planą.

2018 11 27

Aktyvų lapkritį „Iki“ užbaigia naujos parduotuvės atidarymu Lentvaryje

Prekybos tinklas IKI rudens plėtros ir atsinaujinimo etapą užbaigia naujos parduotuvės atidarymu Lentvaryje. Antradienį šiame mieste duris atvėrė naujausia, 1000 kv. m ploto, moderni tinklo parduotuvė. Vien lapkritį naujai arba po rekonstrukcijos duris atvėrė 5 „Iki“ parduotuvės. Į jų įrengimą ir atnaujinimą iš viso investuota 3,1 mln. eurų. Intensyvius prekybos tinklo plėtros ir pozicijų stiprinimo darbus planuojama tęsti ir toliau.

2018 11 25

Lietuvių mentaliteto bruožai užsieniečių verslininkų akimis: reiklūs kokybei, patriotiški, atsakingi

Lietuviai domisi sveiko maisto naujienomis, yra labai reiklūs kokybei ir maisto šviežumui, tačiau revoliucijos čia vyksta pamažu, – tuo įsitikinę šalyje sėkmingai dirbantys ir prie lietuvių mentaliteto prisitaikę užsienio verslininkai. „Ne laiku ir ne vietoje kurdamas savo tvarką, gali ir nudegti“, – sako vieną restoraną jau uždaręs šefas Mher Gevorkjan.

Verslininkai stebi, kad „daug ir pigiai“ principą keičia atvirumas naujiems skoniams, o lietuvių lėkštėse vis daugiau grynų, sveikų ir šviežių produktų, įdomių maistinių kombinacijų ir mažesnių porcijų, bet gurmaniškesnių patiekalų.Apie pokyčius pasakoja „Böff Steakhouse“ šefas Mher Gevorkjan ir „Iki“ tinklo vadovas Lietuvoje Gerard Rog.

2018 11 22

Padėkos diena Lietuvoje – prisimenama, bet masiškai dar nešvenčiama

 

Jungtinėse Valstijose ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį kiekvienais metais švenčiama Padėkos diena. Amerikiečiams tai – viena svarbiausių metų švenčių, kuomet šventinei vakarienei susiburti stengiasi visa šeima ir artimieji. Nors Padėkos dienos minėjimas labiausiai paplitęs už Atlanto, tačiau tradiciškai žemės ūkio darbų pabaigą pažymėdavo bei už derlių padėkoti prie stalo panašiu metu susirinkdavo ir senovės lietuviai. Šiandien taip pat vis daugiau lietuvių seka JAV gyventojų pavyzdžiu ir Padėkos dieną simboliškai pažymi vakarienei patiekdami keptą kalakutą ir kitus tradicinius šios šventės patiekalus.

2018 11 22

Po rekonstrukcijos „Iki“ atvėrė duris klaipėdiečiams

Ketvirtadienį Klaipėdos prekybos centre „Studlendas“ duris atvėrė atnaujinta prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė. Gyventojai po rekonstrukcijos čia galės apsipirkti patogiau ir rinktis iš dar platesnio prekių asortimento. Į adresu H. Manto g. 90-1 įsikūrusios parduotuvės modernizavimą „Iki“ iš viso investavo daugiau nei 1,2 mln. eurų. Šios investicijos skirtos prekybos tinklui visoje Lietuvoje aktyviai plečiant ir atnaujinant savo parduotuvių tinklą.

2018 11 21

Atnaujinta „Iki“ parduotuvė kviečia plungiškius apsipirkti patogiau

Šį trečiadienį Plungėje duris atvers atnaujinta prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė. Gyventojai po rekonstrukcijos čia galės apsipirkti patogiau, erdviau ir rinktis iš platesnio prekių asortimento. Į adresu A. Vaišvilos g. 17 įsikūrusios parduotuvės modernizavimą iš viso investuota beveik 238 tūkst. eurų. Šios investicijos skirtos „Iki“ visoje Lietuvoje aktyviai plečiant ir atnaujinant savo parduotuvių tinklą.

2018 11 20

Raugintos daržovės žiemą – nepamainomas vitaminų šaltinis

Atėjus šaltajam metų laikui susimąstome, kaip maitintis, kad organizmas būtų atsparesnis šalčiui ir puolantiems virusams. Kievienas žinome, kaip svarbu rinktis vertingą maistą, kuris neapsunkintų ir turėtų pakankamai naudingų medžiagų, pavyzdžiui raugintos daržovės. Ekspertai pastebi, kad raugintos daržovės nebėra tik tradicinių lietuviškų valgių pasididžiavimas – lietuviams žiemą jos tampa nepamainomu vitaminų ir antioksidantų šaltiniu.

2018 11 20

Lietuviai žiemos šventėms renkasi ne tik silkę: ant šventinio stalo patenka egzotiškosios austrės ir midijos

Austrės ir midijos dar visai neseniai laikytos prabangiu ir gurmanišku produktu, kurį ragauti išdrįsta ne kiekvienas. Vis dėlto, maisto ekspertai ir prekybininkai pastebi netikėtą tendenciją – lietuviams ne taip gerai pažįstamos jūros gėrybės vis dažniau atsiduria ne tik pirkinių krepšelyje, bet ir ant tradicinio kūčių stalo. Specialistų teigimu, tautiečiai darosi vis atviresni kulinarėms naujovėms, o dažnas lietuvis gurmaniškus geldelių skonius išbando ir savo virtuvėje.

2018 11 16

Persimonai – egzotiškieji vaisiai apsaugantys nuo lietuviškos darganos

Atėjus šaltajam sezonui, dažnas gyventojas ieško natūralių vitaminų, stiprinančių imunitetą, todėl į parduotuvių lentynas šiuo metu sugula skaisčiai oranžiniai persimonai. Šie vaisiai – neįtikėtinai naudingas produktas, kuris lietuvių namuose dažniausiai atsiranda pirmųjų šalčių išvakarėse. Ekspertų teigimu, lotyniškai dievų maistu vadinami persimonai – puikus vaistas nuo klastingų peršalimo ligų. Tuo metu prekybininkai pastebi, kad egzotiškuosius persimonus kasmet pamėgsta vis daugiau tautiečių.

2018 11 16

Kaišiadoriečiai apsipirkinės atnaujintoje „Iki“ parduotuvėje

Penktadienį Kaišiadoryse duris atvėrė atnaujinta prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė. Gyventojai po rekonstrukcijos čia galės apsipirkti patogiau, erdviau ir rinktis iš platesnio prekių asortimento. Į adresu Gedimino g. 116 įsikūrusios parduotuvės modernizavimą iš viso investuota 627 tūkst. eurų. Šios investicijos skirtos „Iki“ visoje Lietuvoje aktyviai plečiant ir atnaujinant savo parduotuvių tinklą.