Naujienos

2019 08 22

Prekybos tinklo IKI gaminiai apdovanoti net dviem prestižiniais kokybės medaliais

Tarptautinės organizacijos „Icertias“ Lietuvoje atlikta apklausa parodė, kad prekybos tinklo IKI produkcija – viena labiausiai vertinamų tarp pirkėjų. „Pagaminta IKI“ gaminiams skirti net du prestižiniai – „Qudal“ ir „Best Buy Award“ –  medaliai. 

2019 08 21

Mėsainių kultas: ekspertų patarimai, kaip sukurti tikrą šedevrą

Mėsainis – vienas populiariausių patiekalų Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet per pastaruosius metus smarkiai išpopuliarėjęs ir kitose šalyse. Minkštų bandelių, lengvai apskrudusių maltinių, naminio padažo ir traškių daržovių derinys tapo ne tik puikus patiekalas, bet tikras vakarėlio gamtoje hitas. Todėl, anot prekybos tinklo IKI maisto technologo Vitoldo Fedaravičiaus, tradiciniai šašlykai turi rimtą konkurentą, kurį pagaminti visai nesudėtinga – tik reikia žinoti keletą pagrindinių triukų. 

2019 08 20

Išrankumas, mada ar sveikata: kokias mitybos tendencijas diktuoja „milenialsų“ karta?

Y karta, vadinamieji milenialsai, dažnai pavadinami išrankiais, išlepintais ar net išpuikusiais. Šie, tarp 1980 ir 2000 m. gimusios kartos, atstovai žengia koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis, drąsiai išbando naujoves, nesibodi keisti ir keistis. Nenuostabu, jog milenialsų valgymo įpročiai taip skiriasi nuo ankstesnių kartų – pastarieji linkę eksperimentuoti ir ragauti viską, kas šiuo metu „ant bangos“. Tad kokie maisto produktai įtinka šiai išskirtinei kartai ir kokias mitybos tendencijas ji diktuoja?

2019 08 16

Sekmadienis Vilniaus gatvėse: didžiausia dviratininkų fiesta ir kitos pramogos

Jei per artimiausias išeigines ištrūkti iš miesto nepavyks, sostinė savaitgaliui turi paruošusi ne vieną dėmesio vertą renginį. Pramogų spektras iš tiesų platus: nuo sportinių veiklų iki koncertų ir ekskursijų. Tad savaitgalį namuose nelindėkite – priešaky dvi spalvingos dienos, tad bent vieną jų įsitraukite į veiklas, skirtas ir mažiems, ir vyresniems nuotykių ieškotojams mieste.

2019 08 14

Renesansą išgyvenantys burokėliai: nuo netikėtų vaidmenų kepiniuose iki apraiškų desertuose

Nors vizualiai burokėlis iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ne itin patrauklus, tačiau ši lietuviška daržovė turi daugybę vitaminų ir neretai yra linksniuojama kaip tikras sveikatos šaltinis. Mitybos specialistai dėl organizmui palankių savybių ragina burokėlius kuo dažniau įtraukti į savo meniu ir tikina, kad šių dienų kulinarija siūlo kur kas įdomesnių variacijų nei mums įprasti šaltibarščiai ar mišrainės.

2019 08 13

Kaulavaisių sezonas įsibėgėja: atraskite dar neišbandytus receptus su vasaros vaisiais

Kiekviena vasara mus apdovanoja spalvotomis gėrybėmis – kaulavaisiais, kuriuos dažnas valgo tiek vienus, tiek gardina įvairius kepinius ar desertus.  Vyšnios, trešnės, slyvos, persikai, abrikosai ar nektarinai – spalvingas kaulavaisių pasaulis stebina savo spalvomis, skoniais ir formomis. 

2019 08 13

3 rimti patiekalai su vaisiais

Įprastai vaisius esame renkamės valgyti vienus – kaip maistingą užkandį ar alternatyvą saldžiam desertui, taip pat dėti į pačius įvairiausius kepinius. Visgi šiuo metų laiku, kai galime į valias mėgautis gerai prinokusiais ir sultingais kaulavaisiais, siūlome save nustebinti naujais skonių deriniais ir pagrindinius patiekalus paįvairinti saldžiomis vaisių natomis.   

2019 08 12

Ruošiamės mokyklai: vaikų psichiatras patarė, kaip protingai suplanuoti mokinio krepšelį ir nuteikti mokyklinuką

Kasmet vasaros pabaigoje tiek moksleivius, tiek jų tėvelius ištinka Rugsėjo 1-osios sindromas: pasiruošti mokyklai tenka tiek save nuteikiant naujam etapui, tiek apsirūpinant visomis būtinosiomis prekėmis. Tiesa, specialistai įsitikinę, kad šis permainų procesas reikalauja šiokių tokių pastangų, o jam pasiruošti gali padėti racionalus požiūris į mokyklinių prekių krepšelį ir kalbėjimasis su savo vaikais.

2019 08 08

Prekybos tinkle IKI nebelieka vienkartinių plastikinių indų ir šiaudelių

Prekybos tinklas IKI jau ne vienerius metus deda pastangas siekdamas mažinti plastiko naudojimą. Rugpjūčio pradžioje IKI žengė dar vieną svarbų žingsnį, kovojant su šia globalia problema, – reguliaraus asortimentas nuo šiol nebebus pildomas vienkartiniais plastikiniais indais ir plastikiniais šiaudeliais, o netrukus jų parduotuvėse nebeliks visiškai. Tikimasi, jog šis sprendimas stipriai prisidės prie tvarumo politikos įgyvendinimo ir vartojimo įpročių keitimo švaresnės aplinkos labui.  

2019 08 06

Žygiuojame pėsčiomis: atskleidė, kaip maitintis tokių iššūkiu metu

Pastaruoju metu vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Tautiečiai aktyviai žingsniuoja ne tik po miškais ir gamtos turtais apdovanotą Lietuvą, bet taip pat pėsčiomis leidžiasi ir į tolimesnes klajones už šalies ribų. Tiesa, tiek patyrę, tiek pradedantys žygeiviai patvirtins, jog toks nuotykis virsta tikru išbandymu ne tik kojoms, bet ir...skrandžiui. Tad ką svarbu žinoti, susiruošus į pirmąjį žygį bei koks maistas tinkamiausias, minant ne pačiu trumpiausiu taku?