Naujienos

2019 04 25

Velykos baigėsi! Ką gaminti iš likusių kiaušinių?

Jei po Velykų likusiais kiaušiniais nesinori mėgautis tik pusryčių metu, panaudokite juos išradingai. Juk iš virtų kiaušinių galima pagaminti ne vieną puikaus skonio patiekalą. Tereikia šiek tiek laiko bei fantazijos maišant ingredientus ir šventes išgyvenęs margutis gali nustebinti visiškai nauju receptu.


2019 04 18

Lietuviai ruošiasi Velykoms: kiaušinių kasdien nuperkama vis daugiau

Iki Velykų likus mažau nei savaitei, daugelis jau gali pasigirti ne tik suplanuotu, bet ir supirktu meniu šventiniam stalui. Pastarasis gali apsieiti be įmantrių patiekalų, tačiau be kiaušinių – vargiai. Nenuostabu, kad prekybininkai jau dabar pajuto ūgtelėjusius kiaušinių pardavimus, o paskutinėmis dienomis tikisi sparčiausio jų augimo.

 

2019 04 18

Kepame Velykų pynę: populiari ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje

Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Ne veltui nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne tik ant mūsų protėvių stalo, bet buvo ir tebėra tikra pažiba įvairiose tautose. Tiesa, pasaulio virtuvėje šios mielinės pynutės receptūros ir pavadinimai skiriasi, tačiau visų jų skonis ir sukeliamos emocijos – išties šventiniai. 

2019 04 18

Didysis apsipirkimas Velykoms jau įpusėjo: ką šiemet dėsime ant stalo?

Šalies gyventojai jau nusiteikę šventiškai – tai sufleruoja kur kas labiau suintensyvėjusi pirkėjų gausa parduotuvėse. Likus keletui dienų iki Velykų, žmonės skuba įsigyti ne tik pagrindinio šventės akcento – kiaušinių, bet ir kitų, šventinį stalą papuošiančių produktų. Kas šiemet parduotuvių lentynose mažėja sparčiausiai ir sulaukia daugiausiai pirkėjų dėmesio?

2019 04 16

Ką daryti, kad šventės nesibaigtų maisto koma ir nepritrūktume energijos?

Kur šventės, ten ir dažnas jų palydovas – persivalgymas. Atsispirti sočiam, su meile ruoštam maistui kartais gali būti per sunku, o praradus saiką tenka susidurti su pilvo, skrandžio ir bendros būsenos negalavimais. Artėjant Velykoms, restoranų šefė ir sveikos gyvensenos propaguotoja Aida Matulevičiūtė pasakoja, ką reikėtų žinoti apie perteklinį maisto suvartojimą, taip pat dalinasi patarimais, kokių priemonių imtis, jei susilaikyti vis tik nepavyko.

2019 04 15

Velykoms gaminame kumpį: mėsininko patarimai, kaip paruošti gardžią mėsą

Iki Velykų liekant vis mažiau laiko, dauguma jau styguoja šventinį meniu. Puoselėjantys tradicijas žino, jog pirmąją Velykų dieną dar mūsų senoliai ant stalo mėgdavę dėti kiaulienos kumpį. Tikėta, jog kiaulė simbolizuoja turtą, sotumą ir našius ūkio darbus. Tad jei vis dar ieškote sočių idėjų ir norite turtingų metų, Velykų stalui paruoškite gardų kumpį ar jo kepsnį.

2019 04 10

IKI rekonstravo pirkėjų mėgstamą parduotuvę Kėdainiuose

Kėdainiuose po rekonstrukcijos duris atvėrė atnaujinta IKI parduotuvė. Nuo šiol kėdainiečiai šviežio maisto bei kitų reikalingų prekių galės įsigyti dar patogiau ir paprasčiau. Į adresu Tilto g. 2 įsikūrusios parduotuvės modernizavimą iš viso investuota apie 600 tūkst. eurų. Šios investicijos skirtos IKI parduotuvių tinklo plėtrai ir atnaujinimui visoje Lietuvoje.

2019 04 09

Ruošiamės Velykoms: kiaušinius marginkime tuo, ką randame virtuvėje

Kasmet artėjantis Velykų laikas užmena mįslę – kaip ir kuo šiemet marginti kiaušinius? Nors parduotuvių lentynose apstu įvairiaspalvių dažų ar lipdukų, ieškantiems kuo natūralesnių sprendimų, rekomenduojama išmėginti paprastus maisto produktus, galinčius nuspalvinti kiaušinius. Pasiraitokite rankoves ir pradėkite kurti šventę – jei įmantrių raštų pasiekti nepavyks, bent jau būsite tikri, jog kiaušinius papuošėte ne dirbtiniais, o arčiausiai gamtos esančiais būdais.

2019 04 08

Renkamės majonezą: kaip atskirti sveikiausią? (+naminio avokadų majonezo receptas)

Kai kalba pasisuka apie šventinį stalą, valgiaraštyje kaipmat atsiduria majonezas. Vargu, ar kas įsivaizduoja kietai virtus kiaušinius ir mišraines be šio pagardo, kuris nukloja daugumą velykinių patiekalų? Vis tik mitybos specialistai majonezu siūlo nepiktnaudžiauti, o renkantis – atidžiau atkreipti dėmesį į jo sudedamąsias dalis.

 

2019 04 05

Susižersite visus komplimentus: žinoma maisto tinklaraštininkė pasidalino puikiai subalansuotu Velykų meniu

Nors iki gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dar yra šiek tiek laiko, pasisemti idėjų šventiniam stalui galima jau dabar. Šįkart įkvepiančias receptais dalinasi populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė. Maisto mylėtoja akcentuoja, jog pasiruošimas jokiu būdu neturėtų kelti streso ir nuovargio, todėl jos siūlomi patiekalai – itin lengvai ir greitai pagaminami, o jų skonis – vertas daugybės komplimentų.