Naujienos

2020 06 03

„Iki“ rodo išskirtinį dėmesį į prekybos centrus sugrįžtantiems vyresniesiems

Šalyje švelnėjant karantino sąlygoms, nuo birželio 1 d. įsigaliojo Vyriausybės sprendimas atšaukti apribojimus vyresniems nei 60 metų asmenims lankytis tam tikrose vietose, taip pat ir prekybos centruose. Prekybos tinklas „Iki“ parodė išskirtinį dėmesį į parduotuves sugrįžtantiems vyresnio amžiaus pirkėjams ir palaikymą jiems išreiškė birželį paskelbdamas „Auksiniu senjorų mėnesiu“. 

2020 05 30

Italijos virtuvė: ne tik picos, bet ir tobuli mėsos kepsniai

Picos ir kiti miltiniai patiekalai nėra vienintelis maistas, kuriuo gali pasigirti Italija. Štai Centrinės Italijos Toskanos regionas žymus mėsos valgiais, o čia ruošiami jautienos, kiaulienos ir žvėrienos patiekalai išgarsėjo visame pasaulyje. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidė, kokių mėsos gamybos paslapčių galėtume pasimokyti iš italų. 

2020 05 29

Gardūs ir sveiki desertai – misija įmanoma

Nesvarbu, koks metų ar paros laikas ir nuotaika – skanaus deserto norisi visada. Tačiau kasdien valgydami miltinius ir daug cukraus turinčius patiekalus galime prisišaukti įvairius negalavimus. Todėl gaminant desertus vertėtų atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, kuo pakeisti įprastus kepinių ingredientus, kad mėgstami desertai būtų sveikesni bei tokie pat gardūs.

2020 05 28

Po rekonstrukcijos atidarytos „Iki“ parduotuvės Kaune ir Rokiškyje

Prekybos tinklas „Iki“ po mėnesį trukusių atnaujinimo darbų šią savaitę atidarė parduotuves Kaune ir Rokiškyje. Rekonstrukcijos metu didžiausias dėmesys skirtas pagerinti apsipirkimo patirtį „Iki“ parduotuvėse.

2020 05 27

Šparagas: sezono karaliumi tituluojamas ne tik dėl skonio

Nuo seno mūsų močiučių darželiuose augintos gėlės iš tiesų yra visai ne gėlės, o pačios tikriausios daržovės, kurios šiandien randamos garsiausių restoranų valgiaraščiuose. Savo skoniu šiek tiek žaliuosius žirnelius ir riešutus primenantis šparagas šiandien yra užvaldęs visą pasaulį. Kodėl prasidėjus sezonui, jie taip dažnai minimi ir kokiomis išskirtinėmis savybėmis pasižymi, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertai.

2020 05 21

Netradicinio pesto padažo receptai: atsargas žiemai kaupkite pavasarį

Bazilikų lapeliai, skrudinti riešutai, kietasis sūris ir tyras alyvuogių aliejus – puikiai pažįstamas derinys pesto padažo mėgėjams. Tačiau šis visiems gerai žinomas itališkas padažas gali būti gaminamas iš įvairiausių kitokių ingredientų. Mėgstantiems eksperimentuoti prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertai pataria, kaip pasigaminti netradicinį pesto iš šviežiai sužaliavusių augalų darže ir primena, kad pavasaris – geriausias metas pasirūpinti šio pagardo atsargomis žiemai. 

2020 05 21

„Iki“ plečia vietinę gamybą parduotuvių kepyklose

Prekybos tinklas „Iki“, atsižvelgdmas į išaugusius pirkėjų lūkesčius parduotuvėse įsigyti kuo šviežesnių kepinių, perorientuoja konditerijos ir kepinių gamybą. Ji bus koncentruojama 3 regioninėse kepyklose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, taip pat bus stiprinama vietinė gamyba parduotuvėse.

2020 05 19

Maisto ekspertė pasakė, į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsą

Turbūt kiekvienas nors kartą girdėjome pamokymus, kad verčiau rinktis baltą nei raudoną mėsą. Raudona, esą, kur kas riebesnė, todėl dažnas jos valgymas gali privesti prie įvairių ligų ir prastos savijautos, o balta mėsa laikoma liesesnė ir maistingesnė, todėl daugelis net nesusimąstydami valgo ją kasdien. Tačiau kiek naudingų medžiagų gausime suvalgę mėsos patiekalą, priklauso ne vien nuo mėsos rūšies           . „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidžia, kuri – balta ar raudona – mėsa naudingesnė ir pataria, kaip patikrinti jos kokybę bei tinkamai ją paruošti. 

2020 05 16

3 klasikiniai itališki desertai, kuriuos pagaminti paprasčiau nei tiramisu

Pažintis su itališkais desertais daugeliui, ko gero, apsiriboja tik tiramisu. Tačiau šalis, garsėjanti lazdyno ir pistacijų riešutais, sūriu ir šokoladu, konditerius įkvėpė sukurti ne vieną klasika tapusį desertą. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pateikia tris mažiau žinomus, bet skoniu tiramisu nenusileidžiančius itališkus skanumynus. Juos kiekvienas gali lengvai pasigaminti namuose.

2020 05 15

Penkeri metai lietuviškame ūkyje: nuo 4 iki 17 skirtingų rūšių pomidorų

Prekybos tinklo „Iki“ pardavimai rodo, kad lietuviai vis didesnį prioritetą teikia vietinei produkcijai. 20 metų daržoves „Iki“ parduotuvėms tiekiančios „Kietaviškių gausa“ verslo ir plėtros vadovas Karolis Montvila sako, kad sėkmingą vietinių gamintojų rinkos dalies augimą užtikrina prisitaikymas prie klientų poreikių.