Naujienos

2018 11 07

„REWE“ grupė tapo didžiausia „Palink“ akcininke ir stiprina investicijas į „Iki“ prekybos tinklą

Viena stambiausių Vokietijos mažmeninės prekybos įmonių grupių „REWE“ padidino savo investicijas į prekybos tinklą „Iki“ valdančią bendrovę „Palink“ ir tapo didžiausia jos akcininke, valdančia 93,75 proc. įmonės akcijų. Savo valdomą akcijų dalį Vokietijos mažmeninės prekybos milžinė padidino prekybos tinklui „Iki“ nuosekliai stiprinant pozicijas Lietuvoje. Antra prekybos tinklo akcininke liko „E. Leclerc“ grupei priklausanti bendrovė „Unilec“.

2018 11 06

Pasaulinė košės diena: grikiai – sąrašo viršuje, bet ieško ir egzotikos

Neretai manoma, kad norint maitintis sveikai ir skaniai tam reikia skirti daug laiko ir pinigų. Vis tik ši taisyklė galioja tikrai ne visada, o bene puikiausias to pavyzdys – košės. Ne veltui visame pasaulyje spalio 10 dieną minima košės diena, kuri nuo 2014 metų kasmet pažymima ir Lietuvoje. Įvairių grūdų košes dietologai rekomenduoja rinktis pakankamai dažnai, o ypač toks maistas yra naudingas vaikams. Tuo metu prekybininkai pastebi, kad jau paruoštų košių ir tam tikrų joms gaminti tinkamų kruopų pardavimai Lietuvoje pastaruoju metu gan ženkliai augo. Be to, pirkėjai ieško vis įvairesnių grūdinių produktų.

2018 11 04

Šiuolaikinio pirkėjo norai: apsipirkti greitai kaip internete, bet kokybė – kaip specializuotoje parduotuvėje

Kartu su pasaulinėmis prekybos tendencijomis norintys žengti Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai susiduria su nemenku iššūkiu – suprasti, ko tikisi šiuolaikinis pirkėjas, kaip pakito jo įpročiai ir poreikiai. Per paskutinius keletą metų apsipirkimo samprata pasikeitė negrįžtamai, o šiuolaikinis pirkėjas yra reiklesnis negu anksčiau. Jis nelinkęs praleisti daug laiko maisto prekių parduotuvėse, tačiau užsukęs ieško aukštos kokybės, didelės pasiūlos ir malonaus aptarnavimo. Apie pirkėjų lūkesčius ir technologinius sprendimus, padedančius juos išpildyti, pasakoja „Iki“ prekybos tinklo komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė ir prekybos technologijų kompanijos „StrongPoint“ atstovas Evaldas Budvilaitis.

2018 10 26

Lietuviai ištikimi kopūstams: rudenį – viena populiariausių daržovių

Apsipirkdami lietuviai vis daugiau laiko praleidžia parduotuvių daržovių skyriuose, kuriuose šiandien galima įsigyti ir gan egzotiškų daržo gėrybių. Vis tik kai kurias daržoves lietuviai yra pamėgę nuo senų laikų ir be jų neįsivaizduoja savo mitybos raciono. Viena tokių daržovių neabejotinai yra kopūstai, kurių nemenkstančia paklausa stebisi net ir juos auginantys ūkininkai. Tuo metu prekybininkai pastebi, kad ypač populiarūs kopūstai tampa rudenį, kuomet dalis gyventojų šias daržoves ne tik vartoja šviežias, bet ir raugia.

2018 10 24

„Iki“ toliau atsinaujina – rekonstravo parduotuvę Jurbarke

Prekybos tinklas „Iki“ toliau investuoja į parduotuvių atnaujinimą ir savo pozicijų Lietuvoje stiprinimą. Po renovacijos trečiadienį duris atvėrė prekybos tinklo parduotuvė Jurbarke. Į Jurbarko centre įsikūrusios parduotuvės atnaujinimą investuota beveik pusė milijono eurų. Po renovacijos parduotuvė tapo erdvesnė, praplėstas jos asortimentas ir modernizuota įranga.

2018 10 19

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas atskleidė, kaip kovoja su maisto švaistymu

Maisto švaistymas – viena opiausių problemų visame pasaulyje. Nors milijonai žmonių badauja, vien Europos Sąjungos šalyse per metus išmetama apie 88 tonos maisto. Planuojama, kad iki 2030 metų šis skaičius turėtų sumažėti perpus, tačiau dar iki to laiko prisidėti prie maisto atliekų mažinimo gali kiekvienas – juk net vienas iki šiukšlių dėžės nenukeliavęs obuolys, sūrio gabalėlis ar duonos riekė gali padėti kovoje su maisto švaistymu.

2018 10 17

Tikri gurmanai: rinkdamiesi sūrius lietuviai lygiuojasi į prancūzus ir italus

Daugiau nei kelis šimtus metų skaičiuojantys įvairūs gurmaniški sūriai – parmezanas, mocarela, sūriai su baltuoju bei mėlynaisiais pelėsiais – Lietuvoje dar visai neseniai buvo naujiena. Tačiau pastaraisiais metais jie tampa kone kasdienio stalo dalimi – prekybininkai pastebi, kad užsukę į parduotuves žmonės vis labiau dairosi ne tik būtiniausių produktų, bet ir šių gurmaniškų skanėstų.

2018 10 09

Vaikų valgiaraščio pokyčiai: kas išies pasikeitė nuo rugsėjo?

Nuo šių mokslo metų pradžios įsigaliojo naujas vaikų maitinimo mokyklose ir darželiuose aprašas. Pakeitimų tikslas – pagerinti darželinukų ir moksleivių mitybą bei ugdyti sveikesnius vaikų mitybos įpročius. Daugelis mitybos ekspertų sutinka, kad naujosios taisyklės ir ugdymo įstaigoms keliami reikalavimai sudarys sąlygas vaikams mokyklose ir darželiuose gauti sveikatai palankesnį maistą, tačiau kaip tai veikia jau dabar – pasakoja mitybos poveikio sveikatai tyrėja ir šefė Aida Matulevičiūtė.

2018 10 05

Vaikų priešiškumas daržovėms: kas kaltas – evoliucija ar auklėjimas?

Šiandien sveika gyvensena ir mityba yra vienas iš kasdienio gyvenimo prioritetų, tačiau naudingų vaisių ir daržovių įtraukimas į mitybos racioną nėra lengva užduotis suaugusiesiems, o ką jau kalbėti apie pačius mažiausius. Vaikų požiūris į daržoves – didžiausias tėvų galvos skausmas. Vis dėlto, mažylių priešiškumas daržovėms gali atsirasti ne tik iš aplinkos. Vaikų psichiatro Lino Slušnio teigimu, neapykanta sveikiems gamtos produktams gali būti nulemta ir žmogaus evoliucijos.

2018 10 04

„Iki“ nuo spalio kelia darbo užmokestį parduotuvių darbuotojams

Nuo spalio 1 d. prekybos tinklas „Iki“ savo parduotuvių darbuotojams iki 10 proc. didina  darbo užmokestį. Iš viso mėnesinis prekybos tinklo parduotuvių darbuotojų atlyginimų fondas išaugs 200 tūkst. eurų. Šis žingsnis yra nuoseklios „Iki“ atlyginimų kėlimo politikos dalis, kuria siekiama kurti kuo patrauklesnes darbo vietas ir būnant socialiai atsakingu darbdaviu rūpintis visų darbuotojų gerove.