Naujienos

2019 01 17

Patarimai smaližiams: kaip atsisakyti cukraus, bet ne saldumynų?

Nors daugelis pasmaližiavimą linkęs vadinti nuodėme, tačiau bent retomis progomis save apdovanoti tikrai verta. Juo labiau, kai konditerijos gaminių pasirinkimas toks platus ir kaskart  atrasti vis kitą gomurį kutenantį skanėstą tikrai nėra sunku. Tiesa, palengva į parduotuvių vitrinas bei mūsų meniu braunasi vis sveikesni ir originalesni saldumynai. Konditerijos tendencijos pretenzingos – gausiai cukruotus gardumynus palengva išstumia sveikatai ir figūrai draugiški skanėstai.

2019 01 15

Taupyti ne tik progoms: finansiniai patarimai visiems metams

Nuvilnijus didžiosioms metų šventėms dažnas lietuvis nejučia susiveržia diržus – išlaidos gruodžio dovanoms bei pramogoms priverčia susimąstyti apie taupymą. Toks nusiteikimas – išeitis nebloga, tačiau skubus savęs varžymas ne tik išmuš iš komforto zonos, bet ir privers niurzgėti daugiau nei įprastai. Kaip teisingai planuotis metų išlaidas, kad po švenčių būtų ir vilkas sotus, ir avis sveika? Specialistų teigimu, misija – tikrai įmanoma, tereikia šiek tiek pakeisti įpročius ir skirti laiko planavimui.

2019 01 09

Naujieji metai jau čia – ar visiems pažadams lemta išsipildyti?

Naujieji metai didžiumai žmonių yra tarsi slenkstis, kurį peržengus tikimasi kur kas didesnės sėkmės. Ne veltui daugelis mūsų dar nespėjus iššauti pirmiesiems fejerverkams apmąsto, kaip praturtinti savo gyvenimą ir kokių pokyčių imtis. Patys save apipilame pažadais: pradėti sportuoti, atsisakyti žalingų įpročių, daugiau skaityti, sveikai maitintis. Sąrašui galo nėra, tačiau kur kas įdomiau, kiek iš mūsų sąžiningai imasi naujųjų iššūkių?

2019 01 07

Maisto likučių dilema: gaminti negalima išmesti

50 Eifelio bokštų svorioarba500 tūkst. tonų – tiek maisto atliekų kasmet iškeliauja į atliekų konteinerius Lietuvoje. Su maisto švaistymo dilema dažnas akis į akį susidūrė šventiniu laikotarpiu, tačiau šis klausimas išlieka aktualus net ir šventėms pasibaigus. Taigi ką galime daryti kitaip, kad maisto, kuriam išleidžiame pinigus, netektų išmesti ir galėtume suteikti jam antrą šansą lėkštėje?

2019 01 04

Sausį pasitinkame sveikiau ir taupiau: kaip gyventi tuščiomis piniginėmis, bet pilnais pilvais?

Didžiosios metų šventės dažnam mūsų – proga savęs nevaržyti ir pasilepinti ant kasdienio stalo rečiau besipuikuojančiais, įmantresnio skonio patiekalais. Kad leidžiame sau daugiau nei įprastai, patvirtina ir pirkėjų krepšelio dydis, kuris šventiniu laikotarpiu išauga penktadaliu. Visgi atėjus sausiui ir pasibaigus šventiniam maratonui, tenka ieškoti būdų, kaip ne tik greičiau grįžti į įprastą mitybos ritmą, bet ir sutaupyti.

2018 12 12

Silkės triumfo metas – didžiosios šventės: kokią renkasi lietuviai?

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius, egzotiškesnio skonio patiekalus ir eksperimentuoja neįprastais maisto deriniais, tačiau yra produktų, be kurių Kalėdų stalas nebūtų šventinis. Vienas iš jų – ilgą ir spalvingą istoriją turinti silkė. Prekybos tinklo IKI duomenimis, pirkėjai silkes pradeda intensyviau pirkti jau gruodžio pradžioje, o prieš pat šventes – Kūčias ir šv. Kalėdas jų pardavimai išauga dvigubai. Silkės patiekalus tautiečiai taip pat noriai renkasi ir Naujųjų metų stalui.

2018 12 12

Kefyras konditerijoje – mažiau kalorijų ir riebalų, bet ne skonio

Sveikesnės mitybos tendencijos pastaruoju metu veržiasi į daugelį maisto gaminimo ir vartojimo sričių. Sveikatai palankesnių pasirinkimų gyventojai jau ieško ne tik rinkdamiesi maistą pusryčiams, pietums ir vakarienei, užkandžius ar gėrimus, bet ir norėdami pasimėgauti desertu arba artimuosius pradžiuginti šventiniu tortu. Šias tendencijas atidžiai stebi prekybininkai ir dėl jų netgi keičia savo konditerijos gaminių sudėtis.

2018 12 07

Maisto ekspertės patarimai, kaip didžiųjų metų švenčių stalui pasiruošti nebrangiai

Artėjančios šventės daugelį verčia griebtis už galvos – dovanų ir Kalėdų eglutės paieškos bei įvairių puošmenų pirkimas atima ne tik daugybę laiko, bet ir gerokai patuština kišenes. Šalia šių klasikinių šventinių elementų, prisideda ir šventinio stalo ruošimas – patiekalų planavimas ir tinkamų ingredientų paieška. Tiems, kurie trokšta susikurti jaukią Kūčių ir Kalėdų nuotaiką, sutaupyti pinigų ir be streso pasitikti šventes, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė siūlo kelias lengvai įgyvendinamas, tačiau originalias idėjas, kuriomis ne tik sutaupysite, bet ir nudžiuginsite namiškius.

2018 12 04

Populiariausi produktai lapkritį: atpigę avokadai pralenkė mandarinus

Konkretus metų laikas ir orai už lango turi įtakos tam, kokius produktus pirkėjai renkasi parduotuvėse. Prekybininkai vertindami lapkričio mėnesio pardavimus pastebi, kad šiam laikotarpiui įprastą lietuvių pirkinių krepšelių sudėtį šiemet koregavo mažėjusios kai kurių produktų kainos ir šiltesnis, nei įprasta, ruduo.

2018 11 29

Šventės be streso – kaip sutaupyti ruošiantis didžiosioms metų šventėms?

Nors dar tik lapkričio mėnuo, tačiau jau galime pajusti artėjančių švenčių dvasią. Jau visai netrukus šalies miestuose ir miesteliuose bus įžiebtos kalėdinės eglutės, gatvėse eismas taps intensyvesnis, o į prekybos centrus sugūžės dovanų ieškantys pirkėjai. Daugumos prioritetai šiuo metų laiku panašūs – sutikti šventes džiugiai ir be streso, o kartu neišleidžiant daugiau nei leidžia finansinės galimybės, ypač šventinio stalo ruošai. Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, vienintelė taisyklė kaip ir kasmet galioja ta pati – svarbiausia turėti išankstinį planą.