Naujienos

2019 08 13

3 rimti patiekalai su vaisiais

Įprastai vaisius esame renkamės valgyti vienus – kaip maistingą užkandį ar alternatyvą saldžiam desertui, taip pat dėti į pačius įvairiausius kepinius. Visgi šiuo metų laiku, kai galime į valias mėgautis gerai prinokusiais ir sultingais kaulavaisiais, siūlome save nustebinti naujais skonių deriniais ir pagrindinius patiekalus paįvairinti saldžiomis vaisių natomis.   

Kepta vištiena su abrikosais

 

3-4 porcijoms reikės:

 

  • aliejaus kepimui;
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 7 vnt. abrikosų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1/4 stiklinės balto sauso vyno;
  • 1/2 stiklinės vištienos sultinio;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • druskos, pipirų;
  • šviežių arba džiovintų žolelių (puikiai tinka rozmarinas, čiobrelis, šalavijas ir kitos).

Gaminimas:

Vištieną pabarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame vištieną ir apkepiname ant didesnės ugnies po 3 minutes iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną atidedame.

Į keptuvę dedame abrikosų puseles, apkepiname po 1-2 minutes iš abiejų pusių, atidedame prie vištienos. Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir apkepiname minutę. Supilame vyną, kaitiname kelias minutes, kol išgaruoja alkoholis. Pilame sultinį, medų, garstyčias, pabarstome druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.

Į kepimo skardą dedame apkepintą vištieną, abrikosus, supilame padažą. Ant viršaus dedame šviežių žolelių arba pabarstome džiovintų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Patiekti galima su bulvių koše arba virtais ryžiais, šviežiomis daržovėmis.  

 

Kepta lašiša su nektarinų salsa

 

2 porcijoms lašišos reikės:

  • 2 lašišos filė kepsnių;
  • 1 valg. šaukšt. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo | GF versijai – „Tamari“
  • 1 valg. šaukšt. laimo sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 cm imbiero šaknies;
  • druskos, pipirų.

 

Nektarinų salsai reikės:

 

  • 2 nektarinų;
  • 1 didesnio avokado;
  • 2 valg. šaukšt. laimo sulčių;
  • druskos, pipirų;
  • čili pipiro;
  • saujos šviežios kalendros.

Gaminimas:

Indelyje sumaišome visus lašišos marino ingredientus. Lašišą apipilame paruoštu marinatu ir leidžiame marinuotis bent valandą. Kai lašiša jau pasimarinavusi, kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (tikslus kepimo laikas priklauso nuo naudojamų gabalėlių dydžio).

Kai lašiša artėja prie kepimo pabaigos, paruošiame salsą – nektarinus ir avokadus supjaustome smulkiais gabalėliais, kalendrą ir čili pipirą susmulkiname. Smulkintus nektarinus, avokadus, kalendrą ir čili sumaišome su laimo sultimis, druska ir pipirais.

Lašišą galima valgyti tik su salsa, o jei norisi sočiau – patiekite su virtais ryžiais.

 

Kaprio salotos su persikais

 

2 porcijoms reikės:

  • 2 persikų;
  • 2 pomidorų;
  • 2 mocarelos sūrio rutuliukų;
  • šviežio baziliko;
  • saujelės kedro riešutų;
  • druskos, pipirų;
  • balzaminio acto kremo;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Persikus, pomidorus ir mocarelą supjaustome panašaus storio griežinėliais. Kedro riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje.

Persikus, pomidorus, mocarelą, baziliką gražiai sudedame paeiliui vienas po kito. Ant viršaus beriame skrudintų kedro riešutų, pabarstome druskos ir pipirų, apšlakstome balzaminio acto kremu ir alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

 

Recepti sukurti bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.