Naujienos

2019 07 16

Sveika mityba darbe – misija įmanoma?

Kasdien keliaujantys į darbą ir didžiąją dienos dalį praleidžiantys tarp keturių sienų susiduria su amžinu klausimu: ką valgyti šiandien? Dilema – neštis savo gamintą maistą, ieškoti netoliese esančių kavinių, o gal pasitenkinti lengvu užkandžiavimu – aplanko daugelį. Mitybos specialistų teigimu, į pietų pertrauką darbe derėtų žvelgti atsakingai ir šį dienos ritualą paversti lygiaverte maitinimosi rėžimo dalimi.

2019 07 12

Vasariškos salotos su burata ir kumpiu

Šviežutėlės salotos ir gaivus lietuviško derliaus agurkų skonis, persipinantis su persikų ir sezoninių uogų saldumu, kurį dar labiau paryškina avokado, prosciutto ir gurmaniško buratos sūrio derinys. Visi šie ingredientai vienoje lėkštėje sukuria ypatingą skonį ir vaizdą akims! 

2019 07 11

Karjeros šuolį nuo darbo parduotuvėje iki prekybos direktoriaus padaręs Artūras Vanagas: „Į tą pačią įmonę grįžau net tris kartus“

 Artūras Vanagas daugiau kaip dvidešimt metų ištikimas vienai darbovietei – įmonėje „Palink“ jis dirba prekybos direktoriumi. Tiesa, prieš daugybę metų savo karjeros kelią šioje įmonėje A. Vanagas pradėjo nuo apsaugos darbuotojo pareigų ir per ilgą laiką prisilietė prie daugelio pozicijų. Savo sėkmės istoriją jis apibūdina kaip kelionę, pareikalavusią ir stabtelėjimų, ir permąstymo, ir net likimo ženklų, tačiau, kaip pats sako, savo sprendimų niekada nesigailėjo.

2019 07 09

Šviežių vaisių ir daržovių sezonas įsibėgėja – kainų šuolio pirkėjai nepajuto

Atėjus vasarai, vaisiais ir daržovėmis, rodos, galime mėgautis be paliovos. Natūralu, jog šis metų laikas diktuoja ir kasdienį meniu, į kurį norisi įtraukti kuo daugiau šviežių, maistingų, organizmo neapsunkinančių ir svarbiausia – sezoninių gėrybių. Prekybos tinklo IKI duomenimis, šiemet lentynose galima rasti ne tik platų asortimentą, bet ir kur kas patrauklesnes kainas.

2019 07 07

Gaivios ir sočios kreminės makaronų salotos

Salotos – vienas universaliausių ir bene lengviausiai improvizacijoms pasiduodančių patiekalų, kurį galima gaminti praktiškai iš visko, kas yra jūsų šaldytuve. Žalialapės salotos lėkštėse ima karaliauti dar pavasarį, kuomet pasirodo pirmasis šviežias derlius. O štai vasarą šis patiekalas tampa tikru išsigelbėjimu, kai nesinori karšto maisto.   

2019 07 05

Šlovė šokoladui: faktai, kurių dar nežinojote apie šį saldžia nuodėme vadinamą skanėstą

Kiekvienais metais liepos 7 dieną saldumynų mėgėjai švenčia Tarptautinę šokolado dieną, kuri pirmąsyk paminėta dar 1995 metais Prancūzijoje. Ši šventė netruko išpopuliarėti daugelyje šalių, todėl ilgainiui pradėta minėti visame pasaulyje. Nors per metus šokoladu mėgaujamės ne vieną dieną, tačiau šią dieną juo norisi pasilepinti ypatingai. Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia mažai žinomus faktus apie šokoladą ir sufleruoja, kaip galima skaniai paminėti šią dieną.

2019 07 03

4 taisyklės, padėsiančios konservavimą atrasti iš naujo

„Roges ruošk vasarą“ – puikiai į sąmonę įstrigęs posakis, pritaikomas daugelyje gyvenimiškų situacijų. Kai kalba pasisuka apie maisto ruošą, ši taisyklė – ne išimtis. Bene labiausiai ji tinka konservavimui: nes nors vasaros gėrybėmis smagu mėgautis šiltuoju metų laiku, tačiau jų atsargos puikiai praverčia ir žiemą. Tad kokios šio maisto gaminimo būdo tendencijos šiuo metu yra „ant bangos“, o galbūt tautiečiai konservavimą jau laiko atgyvena ir spėjo atrasti naujus gėrybių ruošimo būdus?

2019 07 01

Valgome lauke: takai su grill jautiena ir gvakamole

Atšilus orams vis daugiau laiko norisi leisti ne tarp keturių sienų, o lauke. Dvigubas džiaugsmas, kai į lauką galima perkelti ir tam tikras veiklas, pavyzdžiui, vakarienę paruošti ir suvalgyti tiesiog po atviru dangumi. Norintiems šiek tiek paįvairinti grill patiekalų meniu arba atrasti juos iš naujo, puikus pasirinkimas yra takai

2019 06 26

Spalvota duona: tinka tik „Instagramui“ ar naudinga ir organizmui?

Lietuvišką duoną nuo seno įprasta laikyti šalies kulinarinio paveldo šedevru, tačiau šiomis dienomis pastaroji išgyvena tikrą revoliuciją. Tiesa, ypatingo susidomėjimo sulaukia ne tradicinės duona, o pastarosios alternatyvos – socialiniai tinklai mirga nuo spalvų ir skonių paletės, kurią įgavo naujos duonos. Tad kokių rūšių jau galima paragauti ir kuo jos taip traukia pirkėjų akį bei žadina gomurį?

2019 06 21

Druska konditerijoje – ar iš tiesų suderinama?

Druska – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų gardinant maistą. Ar žinojote, kad žmonių mityboje ji naudojama mažiausiai 10 tūkstančių metų? Druskos vartojimo istorija yra išties spalvinga, nes būtent dėl šio kasdienio produkto atsirado pirmieji prekybos keliai, druska buvo tapusi pirmaisiais pinigais ir, netgi – kai kurių tautų karų priežastimi. Vis dėlto, šiandien druska yra neatsiejama nuo žmonių kasdienės mitybos, tačiau, pasak prekybos tinklo IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, jos panaudojimas gali būti kur kas įvairesnis – druską galima gardinti net saldumynus.