Naujienos

2019 10 02

Karūnos verti obuoliai: kodėl verta valgyti ir kuo daugiau improvizuoti virtuvėje?

Tarp rudens dovanojamų gėrybių metai iš metų populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Nors šie Lietuvos soduose gausiai auginami vaisiai lietuviams yra nuo seno gerai pažįstami ir, rodos, visų mėgstami, sveikatos priežiūros specialistai rekomenduoja į obuolius atsigręžti darsyk bei atrasti jų nepamatuojamą naudą organizmui. Be to, atvėsus orams ir vis daugiau leidžiant laiko namuose, pravartu išmėginti naujus obuolių panaudojimo būdus bei suteikti jiems galimybę atskleisti geriausias savo puses.

2019 09 30

Karjeros šuolis: kadaise dirbo kasoje, dabar vadovauja visam regionui

Iš mažo miestelio į sostinę prieš septyniolika metų persikėlusi ir pirmąjį savo darbą prekybos centro kasoje pradėjusi Ilona Abraitienė tuomet net nenumanė, jog tiek metų praleis vienoje darbovietėje. Kaip dauguma jaunų žmonių, į savo pareigas pradžioje žiūrėjo pragmatiškai, tačiau užsispyrimo ir noro tobulėti niekuomet nestokojusi moteris netruko būti pastebėta ir įvertinta. 

2019 09 27

Maisto menas, arba ko imtis, kad vaikas pats prašytų daržovių?

Daugelis tėvų teigia, jog bet koks bandymas vaikams pasiūlyti daržovių kartais baigiasi net neprasidėjęs. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad vaikams reikia laiko priprasti prie naujo skonio, todėl kartais reikia net keliolika kartų bandyti ragauti vaikams nežinomą produktą tam, kad jie priprastų prie naujo maisto. Daug kas priklauso ir nuo tėvų kantrybės bei fantazijos.

2019 09 26

Rudens meniu: ką gaminti, kad užderėjusių gėrybių netektų išmesti?

Vasara su mumis jau atsisveikino, tačiau rudenį vis dar galime džiaugtis gausiu vasaros saulėje sunokusių šviežių daržovių derliumi. Ir nors orai palaipsniui vėsta, tačiau daržovių gaminimo pasirinkimai tik didėja. Šiuo metų laiku rudens daržo kraitės gėrybės kasdienius patiekalus gali paversti tikrais gurmaniškais šedevrais ir vitaminų lobynais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, ką gaminti su užderėjusiomis gėrybėmis, kad nieko netektų išmesti.

2019 09 23

Netikėtas atradimas gurmanams – čatniai: kaip gaminti ir su kuo valgyti?

Čatnis – lietuviams dar mažai žinomas maisto patiekalas. Savo pavadinimu gurmanus viliojantis ir daugelio žmonių visame pasaulyje atrandamas pagardas labiausiai garsėja savo kilme bei unikaliu gamybos būdu. Čatnis yra žinomas kaip tiršta, saldžiai aštri bei uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė paaiškina, kuo čatnis skiriasi nuo įprasto pagardo bei dalinasi patarimais, kokie čatnio skonio deriniai sužavės net pačius išrankiausius.

2019 09 20

Ne tik pasakų, bet ir rudens meniu herojus – moliūgas

Nors moliūgų kilmė nėra susijusi su Lietuva – į Europą iš Pietų Amerikos jie atvyko tik XVI a. – šiuos gražuolius mūsų tautiečiai augina ir mėgsta jau daugybę metų. Kiekvieną rudenį, pasirodžius naujam derliui, ryškiaspalviai moliūgai tampa pagrindiniu daugelio sezoninės virtuvės patiekalų akcentu. Kuo naudingos šios daržovės ir kokiuose kulinariniuose patiekaluose geriausiai atsiskleidžia moliūgo skonis?

2019 09 19

Vaikų meniu: žinoma maisto tinklaraštininkė pataria, kaip sukurti mažųjų draugystę su daržovėmis

Kokių tik triukų neišbando tėveliai, norėdami savo atžalų valgiaraštį praturtinti daržovėmis? Nuo pasakų su daržovių herojais iki įvairių žaislų, valgančių greta. Vis dėlto, kartais priversti vaikus bent paragauti naujo skonio būna misija neįmanoma. 

2019 09 18

Šalies darželiai pradeda kelionę po Lietuvos ūkius: mokosi pažinti ir pamėgti daržoves

Užmegzti vaikų draugystę su daržovėmis kai kuriems tėvams tampa tikru iššūkiu. Psichologai ir maisto ekspertai įsitikinę, kad tam neretai įtakos turi ne tik vaikų išrankumas, bet ir edukacijos stoka. Sutikite, šiuolaikiniai miesto vaikai iš tiesų neretai mano, jog vaisiai ir daržovės auga ne kur kitur, o parduotuvėse. 

2019 09 17

IKI toliau didina investicijas į darbuotojus: Klaipėdoje atidarytas antrasis mokymų centras

Prekybos tinklas IKI, metų pradžioje pristatęs pirmąją „IKI Akademiją“ sostinėje, toliau tęsia plėtrą ir investuoja į darbuotojus. Šiandien Klaipėdoje pristatytas neseniai duris atvėręs jau antrasis Lietuvoje IKI mokymų centras, skirtas naujų darbuotojų kompetencijų ugdymui. Per metus jame planuojama apmokyti apie 900 darbuotojų.

2019 09 16

Švieži kopūstai: troškinti, raugti ar valgyti žalius?

Kopūstas – viena populiariausių daržovių, be kurios neišsiverčia praktiškai jokia pasaulio virtuvė. Tik iš pirmo žvilgsnio ši daržovė atrodo nuobodi ir negalinti niekuo nustebinti, o iš tiesų ji puikiai papildo įvairius patiekalus ir mūsų mitybos racioną.