Naujienos

2017 06 22

Sunkiai gyvenantiems paaukojo maisto už daugiau kaip 10 mln. eurų

Prekybos tinklas „Iki“ paramos ir labdaros fondui „Maisto bankas“ per praėjusius metus iš viso perdavė per 3,7 tūkst. tonų maisto, kurio vertė siekė daugiau nei 10 mln. eurų. Šie maisto produktai išdalinti nepasiturintiems Lietuvos žmonėms. Tokiam kiekiui maisto jo stokojančius pasiekti leido ilgametis „Maisto banko“ ir „Iki“ bendradarbiavimas bei prekybos tinklo politika neprekiauti paskutinės dienos galiojimo, bet tinkamais naudoti maisto produktais, o atiduoti juos su materialiniais sunkumais susiduriantiems šalies gyventojams.

2017 06 15

Ledų ir gaiviųjų gėrimų sezoną kol kas jaukia orai

Šiluma nelepinanti vasaros pradžia ir sinoptikų prognozės artėjančioms savaitėms nedžiugina daugelio Lietuvos gyventojų, o prekybininkai kol kas stebi vangią vasaros prekių prekybą. Nors vasaros sezono metu ledų ir gaiviųjų gėrimų prekyba išauga kone trigubai, o praėjusį mėnesį augo taip pat, tačiau bendrame kontekste – vis dar atrodo kukliai.

2017 06 14

IKI pardavimų pajamos pernai augo 6 proc.

Antro pagal dydį šalyje prekybos tinklo IKI pardavimų pajamos praėjusiais metais sudarė 632,5 mln. eurų ir buvo 6 proc. didesnės nei 2015 metais. Prekybos tinklo ikimokestinis pelnas pernai augo 4,59 proc. ir siekė 11,4 mln. eurų. IKI valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog pagrindinėmis augimo priežastimis įvardija didėjusį efektyvumą ir nuolatinį dėmesį kokybei.

2017 06 06

Pokyčiai mitybos racione: renkasi brandintą jautieną, užaugintą Lietuvoje

Dar visai neseniai jautienai savo racione ganėtinai mažai vietos skirdavę lietuviai šiandien tokią mėsą ne tik renkasi vis dažniau, bet ir ieško išskirtinai lietuviškos bei ekologiškos produkcijos. Prekybininkai sako, kad Lietuvos pirkėjai seka vakariečių pavyzdžiu ir maistui namuose gaminti jau renkasi ne tik kiaulieną ar paukštieną, bet ir aukštos kokybės brandintą jautieną. Jos gamintojai įsitikinę, kad tai lemia spartus maisto kultūros bei sveikesnės gyvensenos idėjų plitimas.

2017 06 01

Atskleidė kokio skonio tortus labiausiai mėgsta pirkėjai

Desertus mėgsta ir maži ir dideli, tačiau retas kuris žino, kad jiems paskaninti yra naudojamos įvairios vaisių tyrės. Jos dažniausiai būna maišomos su šviežiais saldžiais arba saldžiarūgščiais vaisiais, tačiau konditeriniam išradingumui ribų nėra. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad itin plačiai vaisių tyrės yra naudojamos konditerijoje – tortų, pyragų ir kitų saldumynų gamybai.

2017 05 23

Krūtinėlė, kulšelė ar sparnelis – ką labiausiai mėgsta pirkėjai?

Kai šeima dalinasi keptą vištą, visi puikiai žino vienas kito prioritetus, tačiau visas paukštis ant gyventojų stalo gula tik ypatingomis progomis. Pirkėjai savo mėgstamą vištos dalį yra linkę rinktis dar parduotuvėje. Prekybos tinklas IKI skaičiuoja, kurias vištos dalis gyventojai mėgsta labiausiai, o taip pat atskleidžia, kokios vištų dalys dažniausiai naudojamos mėsos gaminiams.

2017 05 16

Darbuotojai pietų vis dažniau skuba ne į kavines, o parduotuves

Maisto parduotuves pirkėjai užplūsta ne tik po darbų, bet ir per pietų pertraukas, ir būtent jose vis dažniau pasirūpina pietumis bei įvairiais užkandžiais. Prekybininkų atstovai sako, kad pirkėjų pagausėjimas per pietus ypač juntamas Lietuvos didmiesčių centruose įsikūrusiose parduotuvėse, o pardavimai jose tokiu metu, lyginant su dienos vidurkiu, išauga iki 16 proc. 

2017 05 11

Pirkėjų verdiktas – ar įmanoma sutaupyti parduotuvėje?

Dešimtys specialių pasiūlymų, akcijų ir nuolaidų – tai prekybos centrų kasdienybė, kuria gyventojai uoliai naudojasi beveik kiekvieno apsipirkimo metu. Vis tik ką apie jų vertę iš tikrųjų mano pirkėjai? Prekybos tinklo IKI užsakymu bendrovės „Spinter research“ atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei penktadalis (21 proc.) pirkėjų sako dėl įvairių akcijų parduotuvėse sutaupantys kiekvieno apsipirkimo metu. Pusei lietuvių sutaupyti pavyksta kartais, o 29 proc. išleisti mažiau specialūs pasiūlymai nepadeda.

2017 05 09

„Sodinčiaus“ siurprizas: šiltnamiai dygsta ir vaikų dienos centruose

Praėjusią savaitę viename iš sostinės vaikų darželių atidarytas 1 iš 20 „Sodinčiaus“ konkurse laimėtų šiltnamių. Tačiau tuo vaikų draugystę su daržovėmis skatinantis projektas neapsiribojo. Idėja sulaukė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės palaikymo – kilo mintis, kad šiltnamiais galėtų džiaugtis ir vaikai iš socialinės rizikos šeimų, lankantys dienos centrus. Antradienį į sostinės Baltupių mikrorajone įsikūrusį vaikų dienos centrą atvykusi Prezidentė kartu su centro auklėtiniais paskelbė simbolinį šiltnamio atidarymą ir pasodino jame pirmuosius augalus – braškių, žemuogių, pomidorų ir salotų daigus, prieskonines žoleles.

2017 05 08

Į dirbtinius saldiklius lietuviai žiūri vis nepatikliau

Lietuviai skiria vis daugiau dėmesio savo mitybai ir stengiasi rinktis maistiniu požiūriu vertingesnius produktus. Dėl šios priežasties dažnas neretai vengia gaminių su dirbtiniais saldikliais, kuriuos kaip pigesnį cukraus pakaitalą gamintojai paprastai naudoja gazuotuose vaisvandeniuose, saldumynuose ar konditerijos gaminiuose. Dietologai sako, kad saldiklių atžvilgiu gyventojai skeptiški yra ne be reikalo. Tuo metu prekybininkų atstovai pažymi, kad įvairių gaminių sudėčiai išsinagrinėti lietuviai apsipirkdami šiandien iš tiesų skiria daugiau laiko, o rinkdamiesi parduotuvėse pagamintus produktus domisi, ar juos gaminant buvo naudoti dirbtiniai saldikliai.