Naujienos

2019 05 29

Kuršėnuose atidaryta rekonstruota IKI parduotuvė

Šiandien Kuršėnuose duris atvėrė atnaujinta prekybos tinklo IKI parduotuvė. Miesto gyventojai ir svečiai nuo šiol galės mėgautis dar patogesniu apsipirkimu ir rinktis iš dar platesnio prekių asortimento. Į adresu V. Kudirkos g. 14a įsikūrusios parduotuvės modernizavimą investuota beveik 403 tūkst. eurų. Šios investicijos skirtos prekybos tinklui visoje Lietuvoje aktyviai plečiant ir atnaujinant savo parduotuvių tinklą.

2019 05 23

Psichologė rekomenduoja pietų pertraukas perkelti į lauką: „Padovanokite sau malonumą“

Vos atšilus orams, skubame džiaugtis visais įmanomais šiltojo sezono teikiamais pranašumais. Deja, dažniausiai visos veiklos nukeliamos į savaitgalį arba, dar blogiau, laukiama atostogų – juk nuolatinė darbų ir reikalų virtinė paprastą dieną vyksta visų malonumų sąskaita. Anot specialistų, vis tik, net ir labai skubantiems rekomenduojama maksimaliai išnaudoti laisvą minutę ir išeiti į lauką. 

2019 05 23

Valgymo lauke sezonas prasideda: nustebsite, ką dar be mėsos siūlo kepti kepsninėje

Šiltėjantys orai ir pastebimai ilgesnės dienos, rodos, pačios sufleruoja meniu ir kviečia į lauką. Tiems, kurie dar nesuspėjo pasimėgauti gardžiu maistu gryname ore, artėjantis savaitgalis – puikus metas ištaisyti šią klaidą. Tiesa, jei įprasti mėsos patiekalai kiek pabodo arba esate neabejingi vegetariškai ar veganiškai mitybai, paįvairinkite grilio valgiaraštį naujais skoniais. Maloniai nustebsite, mat maisto ekspertai siūlo išbandyti ne tik įvairias daržovių ar sūrių variacijas, bet ir...keptus vaisius.

2019 05 16

Superdaržovės titulo verti salierai: išraiškingą skonį lydi vitaminų gausa

Kartą paragavę saliero, jo skonį įsidėmėsite ilgam. Itin patrauklios išvaizdos ir pretenzingo skonio salieras drąsiai gali didžiuotis ir naudingųjų maistinių medžiagų šaltinio titulu. Ši daržovė puikiai papildo įvairių patiekalų spalvinę paletę ir skonines savybes, todėl jos populiarumas nuo seno neblėsta.

2019 05 14

Tingime eiti į lauką? Gydytoja įspėja apie rimtus sveikatos sutrikimus

Jeigu pažvelgtumėme į savo eilinę dieną iš šalies, veikiausiai nustėrtumėme pamatę, kiek daug laiko praleidžiame uždarose erdvėse. Namai, automobilis, autobusas, mokykla ar darbas – tai tarsi užburtas ratas, į kurį įsisukę prarandame vieną didžiausių malonumų atšilus orams – buvimą lauke.

2019 05 13

Sotu be mėsos: greitai pagaminamas aštrus lęšių troškinys

Aromatingas, turtingo skonio, maistingas ir sotus čili lęšių troškinys, kuris įtiks net ir negalintiems gyventi be mėsos. Taip pat šis receptas yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, mat jį pagaminsite vos per 15 minučių, o visus reikiamus ingredientus rasite praktiškai vienoje lentynoje. Šis receptas – puikus įrodymas, jog renkantis privataus prekių ženklu CLEVER pažymėtus gaminius galima sutaupyti ir mėgautis gardžiu bei maistingu patiekalu.

2019 05 09

Parduotuvių lentynose jau raudonuoja lietuviškos braškės: kuo naudingos šios uogos?

Paskutinis pavasario mėnesis džiugina savo privalumais. Vienas jų – tai šviežios ir kasmet taip laukiamos lietuviškos braškės. Šiemet šalies ūkininkai džiaugiasi pirmuoju jų derliumi, kuris jau pasiekė parduotuves ir netrukus nuguls į pirkėjų krepšelius. Prekybininkų teigimu, braškės – vienos perkamiausių uogų. 

2019 05 06

Kaip dieną be dietų paversti gyvenimu be dietų?

Gegužės 6-ąją pasaulyje minima Tarptautinė diena be dietų. Tai anaiptol nereiškia, jog dietų turėtume atsisakyti vieną dieną metuose – ši diena skirta susimąstyti ir suprasti dietų problematiką, tykančius pavojus bei pakeisti jas kasdieniais sveikos mitybos įpročiais. 

2019 05 03

Saulėtasis vitaminas D: kaip juo papildyti organizmą?

Gegužės 3-iąją visame pasaulyje minima Saulės diena. Ko jau ko, bet jos skleidžiamos šilumos ir dovanojamų laimės hormonų tautiečiai per žiemą tikrai spėja pasiilgti. Be to, šaltuoju sezonu smarkiai smukteli daugumos vitamino D atsargos, todėl pavasarį norisi leisti daugiau laiko kieme. Kuo ypatingas šis stebuklu pramintas vitaminas ir kaip aprūpinti juo organizmą?

2019 05 02

Burbuliukų revoliucija: netikėtas šampano vaidmuo maiste

Gastronomijos pasaulio mados keičiasi taip pat greitai kaip ir stiliaus. Tiesa, dažnai Lietuvą jos pasiekia kiek vėliau nei kitas pasaulio valstybes. Ši tendencija galioja ir šampanui, kurį pasaulyje jau seniai įprasta ne tik gerti, bet ir naudoti įvairiuose patiekaluose. Kaip tautiečiai priima tokias naujoves ir kaip atrasti kitokį šampano skonį pasakoja geriausia šampano eksperte Lietuvoje tituluojama Jolanta Smičienė.