Naujienos

2019 03 28

Ką dar gaminti iš salotų: atraskite netikėtus žalumynų skonius ir rūšis

Salotos ir pavasaris – tai neišskiriamas duetas. Šiuo metų laiku kaip niekad norisi daugiau žalumos, tad salotos ir jų lapai puikiai papildo spalvų išsiilgusį meniu. Juo labiau, parduotuvių lentynose puikuojasi daugybė skirtingų, dažnai net neatrastų rūšių, kurių panaudojimo galimybės kur kas platesnės nei tik įprastos salotos. Kokiuose dar patiekaluose gali suspindėti salotos pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.

2019 03 27

Prekybininkų galvos skausmas: kaip privilioti geidžiamiausią darbuotoją – kasininką?

Užimtumo tarnybos duomenimis, pardavėjai ir kasininkai pernai Lietuvoje buvo  paklausiausi darbuotojai. Beveik 14 tūkst. – tiek 2018-ais metais prekybininkai pasiūlė laisvų darbo vietų. Kai paklausa viršija pasiūlą, darbdaviams tenka nelengva užduotis privilioti geriausius darbuotojus – vieni siūlo nemokamus pietus, kiti – dar papildomai investuoja ir į darbuotojų mokymą.

2019 03 26

Maisto ekspertė patarė, kaip gaminant neprarasti visų maistingųjų daržovių savybių

Kad daržovės yra nepamainomas sveikatos šaltinis, niekas nepaneigs. Moksliškai įrodyta, jog daržo gėrybės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų ir ląstelienos resursų, tačiau klaidos, kurias dažnai net nepagalvodami padarome gaminimo metu, gali minimalizuoti daržovių naudą. Pasak prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, racioną papildant daržovėmis, pravartu įsidėmėti keletą mažų gudrybių, kurios padės džiaugtis maksimaliai sveikais patiekalais su daržovėmis. Tad kaip paruošti daržoves valgymui ir kokį gamybos būdą rinktis, norint išlaikyti kuo daugiau teigiamų savybių?

2019 03 26

Šiltnamiai pasiruošę „nutūpti“ darželiuose: „IKI Sodinčius“ skelbia laimėtojus

„Morka padeda matyti tamsoje“,  „burokėlis nudažo liežuvį“, o „pomidoras duoda kraujo ir proto“ – tai tik keli darželinukų pamąstymai, pateikti šių metų konkursui „IKI Sodinčius“. Trečią kartą šalies mastu organizuojamas projektas, skatinantis vaikų draugystę su daržovėmis bei vaisiais, jau atrinko dvidešimt darželių, kurie dar šį pavasarį bus apdovanoti šiltnamiais bei visa reikalinga įranga – žeme, darbo įrankiais, sėklomis ir sodinukais – pirmam derliui užauginti.

2019 03 25

Nesaldžių blynų mėgėjams: cukinijų blyneliai su varškės sūriu

Šie cukinijų blyneliai – ypač universalūs, todėl puikiai tiks tiek pusryčių, tiek pietų stalui. Receptas lengvai pasiduoda improvizacijoms, todėl gali būti pritaikomas pagal bet kokius mitybos poreikius. Blynelius pagaminti ypač paprasta, o renkantis privataus IKI prekių ženklo CLEVER produktus – varškės sūrį, saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuogių aliejų – pavyks dar ir sutaupyti. 

2019 03 21

Miego ir maisto harmonija: ką valgyti, kad pabustume pailsėję?

Kovo 21-ąją daugelyje Europos šalių minima Tarptautinė miego diena, kurios tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į miego svarbą. Juk tai – vienas reikšmingiausių gyvenimo elementų, lemiančių ne tik organizmo būklę, bet ir visas gyvybines funkcijas. Šalia kokybiško miego labai dažnai minimi ir teigiami mitybos įpročiai. Sakoma, jog riebus ar aštrus maistas prišaukia košmarus, o štai lengvas užkandis ar karštas gėrimas tiesiog subalansuoti saldiems sapnams. Tad ką dėti į burną, kad poilsis būtų ramus ir kokybiškas?

2019 03 20

Pirmąjį ketvirtį IKI užbaigia milijoninėmis investicijomis

Antrąjį 2019-ųjų ketvirtį vienas didžiausių šalies prekybos tinklų IKI pasitinka dar labiau sustiprėjusiomis pozicijomis itin konkurencingoje mažmeninės prekybos rinkoje. Per pirmuosius šių metų mėnesius duris atvėrė net trys pagal naują koncepciją rekonstruotos IKI parduotuvės. Taip pat pristatytas pirmasis IKI mokymų centras, skirtas tinklo darbuotojų kompetencijų ugdymui. Beveik 2 mln. eurų vien per šį laikotarpį investavusi UAB „Palink“ ir toliau ketina aktyviai tęsti pradėtus plėtros darbus bei pozicijų stiprinimą.

2019 03 18

Naudingieji daigai: tarp maisto ir vaisto

Žiemos išsekintas organizmas nusipelnė dėmesio ir rūpesčio – juk pavasarį dera sutikti kupiniems energijos. Sveikos gyvensenos specialistai sako, jog į vaistinę skubėti neverta, mat stiprinti imunitetą galima pirmiausiai atsigręžiant į supermaistą. Vienas tokių produktų – dažnai pakankamai neįvertinami daigai, pasižymintys itin didele vitaminų, mikroelementų ir fermentų gausa. Sudaigintos sėklos puikiai papildo įvairius patiekalus, o kartą jų paragavus, iš valgiaraščio net nesinori išbraukti.

2019 03 14

Pavasarį leiskite karaliauti ridikėliams: nustebsite, kodėl verta valgyti šias daržoves

Parduotuvių lentynose savo apvaliomis formomis ir ryškia spalva pirkėjų akis jau masina šviežio derliaus ridikėliai. Ankstyvasis pavasaris šioms daržovėms yra pats pikas, todėl nepasinaudoti jų nauda būtų tikra nuodėmė. Ridikėliai – nuo seno pažįstama, lietuvių mėgstama, pilna vitaminų ir skoninių savybių daržovė, kuri lengvai pasiduoda įvairiems kulinariniams eksperimentams.

2019 03 12

Vaikų draugystė su naujais skoniais: baimė ar išrankumas?

Dauguma tėvų augindami atžalas viename ar kitame periode susiduria su valgymo problemomis – vaikai atsisako ragauti, priešinasi dar nepažintiems skoniams, o kartais kategoriškai pasisako prieš valgymą apskritai. Vaikų psichiatras Linas Slušnys įsitikinęs, kad dauguma vaikų naujam maistui turi pasąmonėje užkoduotą išrankumą, o tikrą baimę – neofobiją – patiria mažuma. Vienu ar kitu atveju, didžiausias uždavinys tenka tėvams ir jų pačių rodomam pavyzdžiui.