Naujienos

2020 03 12

Pavasarį laukiami švieži agurkai – ne tik šaltibarščiams ar salotoms (+receptai)

Kiekvieną pavasarį kartu su šviežių daržovių derliumi ant lietuvių pietų stalo sugrįžta pavasarinės salotos, šaltibarščiai ir daugybė kitų patiekalų. Laukiamiausių daržovių sąraše esantis agurkas yra ypač mėgstamas dėl daugybės savo savybių. Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai atskleidžia, kodėl lietuviai taip vertina šią daržovę ir pataria, ką pasigaminti iš šviežių agurkų be jau įprastų patiekalų.    

2020 03 10

Psichologo patarimai: kaip vaikus paskatinti rinktis morką vietoje šokolado?

Šviežias pavasaris atneša ir naujų daržovių derlių. Deja, bet retas vaikas nuoširdžiai mėgsta jas valgyti. Jeigu savo vaikui leistumėte pasirinkti – šviežią morką ar šokolado gabalėlį – kaip manote, ką jis valgytų? Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šokoladas varžovų neturi, tačiau psichologai įsitikinę, kad paskatinti vaikus savarankiškai rinktis sveikus ir maistingus produktus – įmanoma. Kaip tai padaryti? 

2020 03 09

Tarptautinė kukulių diena – kuo skiriasi švediški ir itališki?

Visame pasaulyje populiarūs mėsos kukuliai dažnu pasirinkimu tampa tiek restorane, tiek namuose. Šį patiekalą nesudėtinga ir nebrangu paruošti, skanu valgyti, o įvairiausių jo receptų – galybė. Šiandien minint Tarptautinę mėsos kukulių dieną „Iki“ maisto ekspertai aptaria, kuo šis patiekalas toks ypatingas ir kokius kukulius žmonės valgo įvairiose šalyse.

2020 03 06

„Iki“ pirkėjai jau mėgaujasi šviežiu derliumi

Prekybos tinklo „Iki“ lentynose jau karaliauja pavasarinis šviežių daržovių derlius. Atlikto „Spinter“ tyrimo duomenimis, šio asortimento parduotuvėse laukė net 66 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų. Nuo šiol pirkėjai jau gali įsigyti šviežių salotų, agurkų, pomidorų, ridikėlių ir kitų daržovių iš Lietuvos bei užsienio šalių ūkių. 

2020 03 05

Sveika gyvensena pagal V. Musvydaitę: principai, kurie tiks kiekvienam

Prasidėjęs pavasaris vis dažniau verčia susimąstyti apie sveikesnį gyvenimo būdą – galimybes praleisti daugiau laiko gamtoje, pasirūpinti tinkama mityba ir nesunkiai pasiruošti artėjančiam vasaros sezonui. Didžiausias Lietuvoje nemokamas „IKI ėjimo varžybas“ organizuojanti sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė sako, kad į sveiką gyvenseną reikia eiti palengva ir pasidalina savo patirtimi, kurią nesunkiai sau gali pritaikyti kiekvienas.

2020 03 04

„Kino pavasaris“ tampa prieinamesnis visiems: ypatingas dėmesys vyresniems žmonėms

Kovo 19 d. Vilniuje ir Kaune, o keliomis dienomis vėliau – dar 14-oje Lietuvos miestų prasidėsiantis festivalis „Kino pavasaris“tęsia siekį būti kuo labiau prieinamas ir patogus platesnei auditorijai. Kadangi vyresnio amžiaus žmonės kasmet vis labiau domisi šiuo kino festivaliu, organizatoriai pradėjo bendradarbiauti su prekybos tinklu „Iki“, kuris vis daugiau dėmesio skiria vyresnio amžiaus žmonėms ir turi kryptingai šiai auditorijai skirtą lojalumo kortelę – „Iki Premija Senjorams“.

2020 03 04

Pasiruošimas šiltam sezonui: kodėl į racioną verta įtraukti morkas? (+receptai)

Prasidėjęs kalendorinis pavasaris primena ir apie nenumaldomai artėjančius šiltus orus, kuomet galėsime nusimesti žieminius paltus bei rinktis lengvesnę aprangą. Kartu su garderobo pokyčiais daugeliui norisi grįžti ir prie aktyvesnio bei sveikesnio gyvenimo būdo. Atidžiai peržvelgiant mitybos racioną, prekybos tinklo „Iki“ ekspertai siūlo nepamiršti įtraukti morkų, kurios yra ypač naudingos sveikatai bei padeda palaikyti reguliarų kūno svorį.

 

2020 03 02

Startuoja konkursas, skatinantis kūrybišką vaikų pažintį su daržovėmis

Kartu su prasidedančiu pavasariu pamažu sugrįš ne tik vis šiltesni orai, ilgesnės dienos, bet ir šviežių daržovių derlius. Deja, pastarasis džiugina ne visus – daugelis vaikų, pamatę šviežias daržoves lėkštėje, tik suraukia nosį ir mieliau renkasi valgyti kažką kito. Tačiau jau ketvirtus metus vykstantis projektas „IKI Sodinčius“ situaciją pamažu keičia – mažieji skatinami kūrybiškai domėtis sveika mityba. Kaip ir kasmet, projektas prasideda konkursu, kuriame kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos. 

2020 02 29

Lietuviškos virtuvės įdomybės: duona gydė moteris, o kanapes naudojo pasninkui?

Šiandien mums įprasta ant stalo matyti ruginę duoną, gaminti įvairiausius patiekalus iš bulvių, o dieną pradėti nuo juodos kavos puodelio. Tačiau senoji lietuviška virtuvė atrodė kiek kitaip, nei šiandien, o jai būdingos savybės ir ritualai gali nustebinti net ir didžiausią mūsų tautos tradicijų puoselėtoją.  

2020 02 27

„Iki“ darbuotojų valgyklos vadovė iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė bronzą

Patiekalų kokybę iš esmės lemia produktų šviežumas, o jų gamyba ir pateikimas jau priklauso nuo fantazijos ir įgūdžių, įsitikinusi prekybos tinklo „Iki“ darbuotojų virtuvės vadovė Elvyra Semaška. Ji visai neseniai kolegas ir artimuosius nudžiugino iš Vokietijos į Lietuvą parsivežusi bronzos medalį iš didžiausios pasaulinės kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympics 2020“.