Naujienos

2020 05 08

Ilginamas „Iki“ parduotuvių darbo laikas

Nuo šiandien, gegužės 8 d., ilginamas didžiosios dalies prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių darbo laikas. Beveik pusė tinklo parduotuvių dirbs iki 22 val. Kovo mėnesį darbo valandos buvo laikinai sutrumpintos dėl šalyje įvesto karantino.  

2020 05 07

10 faktų apie svogūnus: skatina plaukų augimą ir net gerina nuotaiką

Senovės Egipte buvo tikima gydančiomis svogūno galiomis, dėl to šią daržovę naudojo apsisaugant nuo įvairių ligų ir net vaizduodavo paminkluose. Mūsų senoliai taip pat svogūnais gydė įvairius negalavimus, puoselėjo jų maistines savybes ir tikėjo, kad geriausia diena juos sodinti – gegužės 8-oji, prieš patekant saulei. Šiai daržovei nuo seno buvo skiriamas išskirtinis dėmesys, todėl „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi įdomiausiomis ir naudingiausiomis svogūno savybėmis, į kurias verta atkreipti dėmesį ir šiandien.

2020 05 06

4 V. Musvydaitės patarimai, kaip be dietų pasiekti norimą tikslą

Didžiausių Lietuvoje „IKI ėjimo varžybų“ organizatorei Vladai Musvydaitei gegužės 6 d. minima Tarptautinė diena be dietų visada primena, kad svarbiausia  norimą rezultatą pasiekti ne bet kokiomis priemonėmis, o po truputį ugdyti naujus įpročius. Sveikatingumo motyvatorė dalinasi keturiais patarimais, kaip be didelių pastangų pradėti gyventi sveikiau ir pasiekti norimą tikslą.  

2020 05 05

Gaivūs vaisių kokteiliai pavasariui: natūraliai saldu ir sveika

Šiltėjant orams daugelis į savo meniu vis dažniau įtraukia tirštus vaisių kokteilius. Vieni juos plaka pusryčiams ar vartoja vietoje užkandžių, kiti – renkasi vakarienei, o treti – tiesiog jais atsigaivina. Vaisių kokteilis gali tapti ne tik skania, bet ir sveika mūsų kasdienybės dalimi, todėl prekybos tinklo „Iki‘‘ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, į ką atkreipti dėmesį norint pasigaminti natūraliai saldų ir organizmui naudingą kokteilį. 

2020 05 01

Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena Japonijoje. Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai kviečia keliauti neišeinant iš namų ir dalijasi trimis receptais, kurie leis pasigaminti lengvą japonišką vakarienę.

2020 04 30

„Iki“ karantino metu paaukojo produktų už daugiau nei 1 mln. eurų

Šalyje paskelbus karantiną, maisto dalijimas nepasiturintiems ir skurdžiau gyvenantiems gyventojams nenutrūko. Atvirkščiai, šiuo sudėtingu laikotarpiu sunkiau gyvenantiems žmonėms ir dėl karantino namie įkalintiems senoliams prireikė dar didesnės pagalbos. Prekybos tinklas „Iki“ šiuo laikotarpiu padidino labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“ atiduodamų produktų kiekius – nuo karantino pradžios paaukojo maisto už 1,1 mln. eurų, o balandžio mėnesį pradėjo tiekti šiltą maistą Vilniaus miesto nakvynės namams. 

2020 04 29

Daržovių šaldymas namuose: ar viską atliekate taisyklingai?

Niekas neabejoja šviežių daržovių nauda mūsų organizmui, tačiau nereikėtų nuvertinti ir šaldytų daržo gėrybių. Pasirodo, užšaldytose daržovėse išsilaiko net iki 90 proc. vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Nors daržovių užšaldymas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas procesas, tik įdėti jas į šaldiklį nepakanka. „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidžia keletą svarbių triukų, kurie pagerins šaldytų daržovių kokybę ir padės iš naujo atrasti jų privalumus.

2020 04 27

Ar žinojote, kad maisto spalvos daro įtaką gerai savijautai?

Kas dažniau atsiduria jūsų lėkštėje – raudonas pomidoras, žalias agurkas ar oranžinė morka? Maisto spalva ne mažiau svarbi savybė nei jo skonis ar kvapas. Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad spalvos lėkštėje daro įtaką ir mūsų emocijoms, ir dvasinei būklei. Taip pat tam tikros spalvos produktai pasižymi konkrečiais vitaminais ir mineralais.

2020 04 24

Salieras: jaunystę sauganti romėnų petražolė (+ receptas)

Išskirtiniu skoniu ir maistinėmis savybėmis pasižymintis salieras neretai vadinamas „superdaržove“. Tokį titulą jis pelnė dėl savo universalumo – stipraus skonio ir kvapo salieras ne tik maistingas, bet ir gali pakelti nuotaiką ar net atitolinti senėjimo požymius. Jei nemėgstate valgyti šios romėnų petražole vadintos daržovės, turėtumėte apsigalvoti ir įtraukti ją į savo maisto racioną. 

2020 04 23

Veido kaukė – nauja stiliaus detalė

Daugiau nei mėnesį trunkantis karantinas pakoregavo ne tik apsipirkimo įpročius, bet ir patį parduotuvių asortimentą. Prieš paskelbiant karantiną prekybos tinklas „Iki“ neprekiavęs asmeninėmis apsaugos priemonėmis, šiuo metu asortimente skaičiuoja beveik dešimtį skirtingų prekių, o artimiausiu metu pirkėjams pasiūlys ir stilingesnių pasirinkimų.