Naujienos

2018 02 23

Šviežių daržovių derliaus pranašas – salotos jau pasirodė parduotuvių lentynose

Vienas ankstyviausių artėjančio pavasario pranašų – įvairių rūšių salotos jau pasirodė ant prekystalio. Nors lietuvių mėgstamiausių ir perkamiausių daržo gėrybių sąraše dažniausiai puikuojasi agurkai ir pomidorai, tačiau vis didesnę reikšmę įgauna salotos. Prekybininkų teigimu, įvairios šviežios salotos, vos atkeliavusios į parduotuves iškart sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo.

2018 02 13

Prieš šimtmetį ir dabar: 5 produktai, kurie nedingsta nuo lietuvių stalo

Lietuvai pasitinkant savo valstybingumo šimtmetį ir ruošiantis gausybei numatomų šventinių renginių, nemaža dalis gyventojų susimąsto, ką šia proga dėti ant šventinio stalo, mat susiklosčiusių kulinarinių vasario 16-osios tradicijų tiesiog nėra. Vis dėlto, simbolinė data – puiki proga atsigręžti ir pasižiūrėti, koks maistas mūsų šalyje buvo nepakeičiamas pastarąjį šimtmetį. Istorikai ir maisto ekspertai išskiria 5 produktus, kurie paskutinius šimtą metų buvo svarbiausi.

2018 02 08

Maisto pramonės revoliucija: produktai kaip švieži – net po keleto metų

Nuo senų laikų žmonės ieškojo būdų kaip kuo ilgesnį laiką išsaugoti maistą neprarandant teigiamų jo savybių. Šių paieškų rezultatas – ne tik galimybė viduržiemį paragauti dar vasarą sode skintų ir užšaldytų braškių ar pagardinti patiekalą džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ar daržovėmis. Vis tik maisto šaldymas, džiovinimas ar terminis apdorojimas šiandien jau nėra patys pažangiausi būdai maistui konservuoti. Maisto pramonėje vis garsiau kalbama apie revoliuciją, kurią gali sukelti produktų apdorojimas liofilizacijos būdu.

2018 01 30

Pirkėjo dilema: kaip išleisti mažiau, bet valgyti sveikai?

Daugelis žmonių vykdami apsipirkti nori išleisti kuo mažiau, tačiau, deja, tai pavyksta tikrai ne visada. Dažnai dėl didesnių nei norėtųsi išlaidų parduotuvėse kalti būna tam tikri apsipirkimo įpročiai, kurių atsikračius galima nemažai sutaupyti. Iš anksto nusprendus, kokie maisto produktai bus reikalingi savaitei, galima ne tik planuoti patiekalus, bet ir kontroliuoti išlaidas.

2018 01 26

Nauji skoniai: ką pirkėjai turi žinoti apie miltus?

Vienas iš dažniausiai naudojamų produktų kasdieniame maisto ruošime – miltai. Beveik visos namų šeimininkės juos beria į konditerinius gaminius, rytinius blynus ar jų pagalba iškepa gardžios naminės duonos. Populiariausi miltai yra malami iš kviečių, nes iš jų pagaminami beveik du trečdaliai visų kasdienių valgių, tačiau miltų rūšių pasirinkimas Lietuvoje – kur kas platesnis.

2018 01 17

Atskleidė, iš kur žiemą gauti organizmui reikalingų vitaminų

Orai daro didelę įtaką žmonių mitybos įpročiams, o sezoniškumas itin atsispindi pirkinių krepšeliuose. Nors Lietuvos klimato sąlygos nėra palankios visus metus auginti vaisius ar daržoves, tačiau gyventojai net ir žiemą neturi likti be vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Prekybininkai jų trūkumą stengiasi kompensuoti siūlydami lietuviškas sezonines daržoves bei iš šiltų kraštų atvežamus vaisius.

2018 01 12

Taupymo formulė: kasdieniai įpročiai, padėsiantys sutaupyti parduotuvėje

Kaina – vienas svarbiausių kriterijų renkantis prekę parduotuvėje, todėl nenuostabu, kad į ją atidžiai žiūri didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dauguma žmonių nori būti tikri, kad moka geriausią kainą, todėl įvairiais kanalais nuolat stebi prekybos tinklų skelbiamas nuolaidas ir akcijas. Specialistų teigimu, neviršyti išlaidų, skirtų kasdieniams pirkiniams nėra sudėtinga – tereikia vadovautis keliais efektyviais patarimais.

2017 12 21

Akcijoje „Knygų Kalėdos“ – knygos, padėsiančios ugdyti vaikų patriotiškumą

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ šiais metais šalies gyventojus kviečia šventiniu periodu atsigręžti į šalies miestų ir miestelių bibliotekas bei ragina atnaujinti jų knygų archyvus. Ketvirtus metus iš eilės akcijoje dalyvaujantis prekybos tinklas IKI, šiais metais papildė Lietuvos vaikų dienos centrų bibliotekų lentynas istorinėmis knygomis vaikams.

2017 12 19

Šiemet per šventes lietuviai ketina nepersivalgyti

Didžiosios metų šventės daugelį lietuvių džiugina ne tik jaukia atmosfera, artimiausių žmonių draugija ir Kalėdinėmis dovanomis, bet ir gausiu šventiniu stalu. Šioms gerybėms dažnai būna sunku atsispirti, todėl neretam persivalgymas yra įprastas švenčių palydovas. Vis tik prekybos tinklo „Iki“ užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad trys iš penkių lietuvių šventiniu laikotarpiu planuoja nepersivalgyti. Prekybininkai taip pat pastebi, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria, tam kas atsiduria ant jų švenčių stalo. Savo ruožtu mitybos specialistai sako, kad saikas per šventes yra sveikintinas dalykas.

 

2017 12 11

Tyrimas atskleidė: daugiau nei pusė šalies gyventojų Kalėdoms patiekalus gamina patys

Daugeliui lietuvių džiaugsmą teikia ne tik pačios metų pabaigos šventės, bet ir pasiruošimas joms. Tai matyti ir iš prekybos tinklo „Iki“ užsakymu atliktos visuomenės nuomonės apklausos. Jos duomenimis, daugiau nei pusė (54 proc.) šalies gyventojų visus reikiamus produktus nusiperka parduotuvėse ir iš jų patys namuose gamina šventinio stalo patiekalus.