Naujienos

2019 08 12

Ruošiamės mokyklai: vaikų psichiatras patarė, kaip protingai suplanuoti mokinio krepšelį ir nuteikti mokyklinuką

Kasmet vasaros pabaigoje tiek moksleivius, tiek jų tėvelius ištinka Rugsėjo 1-osios sindromas: pasiruošti mokyklai tenka tiek save nuteikiant naujam etapui, tiek apsirūpinant visomis būtinosiomis prekėmis. Tiesa, specialistai įsitikinę, kad šis permainų procesas reikalauja šiokių tokių pastangų, o jam pasiruošti gali padėti racionalus požiūris į mokyklinių prekių krepšelį ir kalbėjimasis su savo vaikais.

2019 08 08

Prekybos tinkle IKI nebelieka vienkartinių plastikinių indų ir šiaudelių

Prekybos tinklas IKI jau ne vienerius metus deda pastangas siekdamas mažinti plastiko naudojimą. Rugpjūčio pradžioje IKI žengė dar vieną svarbų žingsnį, kovojant su šia globalia problema, – reguliaraus asortimentas nuo šiol nebebus pildomas vienkartiniais plastikiniais indais ir plastikiniais šiaudeliais, o netrukus jų parduotuvėse nebeliks visiškai. Tikimasi, jog šis sprendimas stipriai prisidės prie tvarumo politikos įgyvendinimo ir vartojimo įpročių keitimo švaresnės aplinkos labui.  

2019 08 06

Žygiuojame pėsčiomis: atskleidė, kaip maitintis tokių iššūkiu metu

Pastaruoju metu vis dažniau atrandama ir propaguojama aktyvi laisvalaikio veikla – žygiai pėsčiomis. Tautiečiai aktyviai žingsniuoja ne tik po miškais ir gamtos turtais apdovanotą Lietuvą, bet taip pat pėsčiomis leidžiasi ir į tolimesnes klajones už šalies ribų. Tiesa, tiek patyrę, tiek pradedantys žygeiviai patvirtins, jog toks nuotykis virsta tikru išbandymu ne tik kojoms, bet ir...skrandžiui. Tad ką svarbu žinoti, susiruošus į pirmąjį žygį bei koks maistas tinkamiausias, minant ne pačiu trumpiausiu taku?

2019 08 03

Tarptautinė arbūzo diena: kas nutiks, jei arbūzą valgysite kasdien

Rugpjūčio mėnuo tradiciškai laikomas šviežių ir sultingų vaisių bei daržovių sezono bumu. Šiuo metų laiku kaip niekad daug nuperkama arbūzų, o rugpjūčio 3-oji kasmet minima kaip Tarptautinė arbūzų diena. Nors daugelis linkę manyti, jog arbūzas dėl savo saldaus skonio yra panašiausias į vaisių, vyrauja ir kitų nuomonių – kai kas arbūzą laiko didele uoga arba ypatinga daržove.  Pasak prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, arbūzas yra agurko ir cukinijos giminaitis, kuris dar prieš 5000 metų buvo auginamas senovės Egipte. 

2019 08 01

Apsipirkti – su dviračiu: IKI parduotuvės tapo dar draugiškesnės dviratininkams

Pastaraisiais metais Lietuvoje vis labiau populiarėja sveikos gyvensenos mados. Gyventojai ne tik labiau kreipia dėmesį į savo kasdienę mitybą, bet ir vis dažniau vietoje asmeninio automobilio mieste arba kaip aktyvią laisvalaikio praleidimo formą renkasi dviratį. Tokios tendencijos nestebina, juk keliavimas dviračiu – sveikas ir smagus būdas pažinti įvairias vietoves bei palengvinti savo kasdienybę, pavyzdžiui, dviračiu vykstant apsipirkti į artimiausią parduotuvę. 

2019 07 30

Sezoniniams kepiniams diriguojantys miltai: ekspertai pataria, kokias rūšis rinktis

Šių metų laiku karaliaujančias uogas ir kitas daržo gėrybes sočiai valgome šviežias, tačiau, kai jų atsargų pripildome ir ateičiai, į pagalbą pasitelkiame kepinius. Juk šviežiomis uogomis, vaisiais ar daržovėmis galima įdaryti blynus, kepti pyragus, dėti ant picos ar integruoti į kitus patiekalus. Tiesa, neatsiejamas kepinių komponentas – miltai – gali tapti tikru iššūkiu. Pastarųjų asortimentas parduotuvių lentynose – ypač platus, todėl išsirinkti tinkamiausius ir maistingiausius nėra taip paprasta.

 

2019 07 28

Karščiams sugrįžus: šaltų vasaros sriubų TOP 5

Vasara ir alinantis karštis gali itin išvarginti žmogaus organizmą. Mažiausiai ką šiuo metu laiku galvoja dažnas mūsų, tai – maisto gaminimas ir sukiojimasis prie viryklės. Tačiau, kad ir kaip aukštai kyla termometrų stulpeliai, valgyti vis tiek reikia. Tokiomis dienomis padėti atsigaivinti ir pasisotinti geriausiai gali šaltos sriubos.

2019 07 26

Karštą dieną gaivinkitės šalta agurkų ir avokadų sriuba

Bene geriausia atgaiva karščiui užklupus – gardi ir vėsinanti sriuba. Nors įprastai dažnas mūsų iškart pagalvoja apie šaltibarščius, tačiau vasarai įpusėjus, siūlome paįvairinti mitybos racioną ir išbandyti šaltą agurkų ir avokadų sriubą.  Maistinga, malonios kreminės tekstūros, neapsunkinanti ir stebinanti neįprastu skonių deriniu. Neabejojame, kad kartą paragavus, ši sriuba atsidurs tarp vasaros favoritų!

2019 07 25

Vasarą gaminame, žiemą ragaujame: 5 receptai, kaip ruošti vaisius ir daržoves šaltajam sezonui

Žiemą dažnas iš mūsų bent kartą užsigeidžia marinuotų daržovių – jos puikiai tinka prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų, be to, jas galima valgyti ir vienas. Mitybos specialistai visuomet pataria nepamiršti žiemą vartoti kuo daugiau žalumynų ir daržovių, kurios turi organizmui reikalingų vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Tad nenuostabu, kad įpusėjus vasarai, dažnas tautietis ima rūpintis atsargomis žiemai – juk tada beliks atsukti stiklainį ir greitai paruošti sriubą, troškinį arba tiesiog šaukštu iš jo kabinti gardžią uogienę.

2019 07 23

Žaliasis daržo karalius – agurkas: suteikia ir atgaivą, ir naudą organizmui

Įsibėgėjęs šviežių daržovių sezonas kaip visuomet pažeria visą paletę pasirinkimų: daržo gėrybes galima rinktis ir pagal spalvą, ir pagal skonį, ir pagal naudingąsias savybes. Metai iš metų lyderių pozicijų neužleidžia trumpavaisiai agurkai – vos pasirodo šviežias derlius, pirkėjai suskumba pirkti ir mėgautis šia daržove. Anot mitybos specialistų, agurkai yra tiesiog idealus pasirinkimas, praturtinantis organizmą visa gausybe naudingųjų medžiagų.