Naujienos

2019 11 29

Daugiau dėmesio senjorų mitybai: Lietuvoje bus pristatyta atskira produktų linija

Šį rudenį atrinkta grupė Lietuvos senjorų, kuruojamų Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkų, dalyvauja „EIT Food“ – Europos inovacijų ir technologijų instituto „Vartotojų įtraukimo laboratorijos“ projekte. Juo siekiama sujungti vartotojus su verslo įmonėmis, startuoliais, tyrėjais ir studentais iš visos Europos ir kartu pertvarkyti mitybos ekosistemą. 

2019 11 28

Amerikoje švenčiama Padėkos diena: kaip ją sutinka lietuviai?

Nors Padėkos diena labiausiai švenčiama Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje, tačiau ją ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį vis dažniau pamini ir kai kurios Europos šalys. Šios šventės ištakos Europoje siekia dar ankstesnius amžius, kuomet aukojimais, maldomis ar kitomis apeigomis buvo dėkojama už derlių. Ne išimtis – ir Lietuva, kurioje Padėkos diena dar nėra masinė šventė, tačiau kiekvienais metais tampa vis populiaresnė. 

2019 11 27

Prancūziškas ryžių pudingas

Tikras prancūzų virtuvės perlas – ryžių pudingas. Rinkdamiesi naujojo privataus IKI prekių ženklo „Nos Régions ont du Talent“ produktus, gaminamus pagal autentiškas prancūzų receptūras, galėsite mėgautis ypatingu šio patiekalo skoniu, nukeliančiu tiesiai į Prancūziją. Du receptai, pagal kuriuos lengvai pagaminsite klasikinį ryžių pudingą arba šiek tiek sveikesnę augalinės kilmės pudingo versiją. Bon apetit!

2019 11 26

Prekybos tinklas IKI plečia elektroninės prekybos apimtis ir žengia į Kauną

Prekybos tinklas IKI, spalio viduryje pakvietęs savo pirkėjus išbandyti elektroninę prekybą Vilniuje, šią naujovę pristato ir Kauno mieste. Lietuvių startuolio „LastMile“ sukurtoje maisto produktų ir kasdienių prekių pristatymo platformoje kauniečiai šviežio maisto iš artimiausios IKI parduotuvės nuo šiol gali užsisakyti tiesiog telefonu.   

2019 11 25

Maistingas avižinis pusryčių apkepas

Lengvai pagaminamas užkandis arba sveikų pusryčių pasirinkimas, kurį galėsite valgyti visą savaitę. Receptą įkvėpė naujo privataus IKI prekių ženklo „Bio Village“ produktai, kurie yra draugiški ne tik sveikatai, bet ir aplinkai. Recepte dominuoja tik sveiki produktai, suteikiantys  energijos, sotumo bei aprūpinantys mūsų organizmą naudingomis medžiagomis, kurių šaltuoju metų laiku taip reikia.

2019 11 21

Šaltojo sezono hitas – mandarinai: palankūs sveikatai ir universalūs virtuvėje

Ryškūs, skanūs, mėgstami vaikų ir suaugusiųjų mandarinai, pasirodo, gali būti ir puikus sveikatos šaltinis vėsesnio sezono metu. Kol mitybos specialistai ragina šiuos vaisius įtraukti į meniu dėl juose esančių vitaminų ir gerųjų savybių, patyrusios šeimininkės mandarinų bumo laukia ir dėl begalės netikėtų receptų, kuriuose pirmuoju smuiku griežia būtent šie citrusai. Nustebsite sužinoję, kokią naudą organizmui teikia švieži mandarinai ir kaip juos galima integruoti į įvairius patiekalus.

2019 11 17

Naminės duonos diena: kepti namuose ar pirkti?

Dar nuo senų laikų yra sakoma, kad kepinys, į kurį įdedama daugiausiai meilės ir rūpesčio, yra naminė duona. Kiekviena šeimininkė savo virtuvėje ją kepdavo bent kelis kartus per mėnesį, o skoniu, rupumu ir kvapu mėgaudavosi visi namiškiai. O ką daryti šiandien, kai laiko kepiniams turime vis mažiau? Ar verta suktis virtuvėje patiems, kai pasirinkimas parduotuvėse toks platus?

2019 11 15

Kova su maisto švaistymu – dalyvauti turi ne tik institucijos, bet ir kiekvienas asmeniškai

Maisto švaistymas – tai skaudžiai pulsuojanti viso pasaulio opa. Skaičiuojama, jog per metus išmetama net penktadalis Europos Sąjungoje pagaminamo maisto, o vienam gyventojui tenka daugiau nei 170 kg maisto atliekų. Kol vienus ši statistika šiurpina, kiti stoja į kovą su problema. Pasak šios srities flagmanu tituluojamo labdaros ir paramos fondo „Maisto banko“, kasdienėje buityje turėtume labiau atsižvelgti į savo įpročius ir į maisto švaistymo problemą žiūrėti atsakingiau.

2019 11 14

Maisto švaistymas namuose: patarimai, padėsiantys sunaudoti visus turimus produktus

Nors apie perteklinį maisto produktų vartojimą kalbama vis dažniau, o visuomenė, rodos, darosi sąmoningesnė, dažno tautiečio virtuvėje vis dar galima aptikti chaosą – daugybė vienu metu pradėtų ir nespėjamų iki galo suvartoti maisto produktų likučių. Specialistų teigimu, tokiose situacijose verta prisiminti kelis esmines taisykles, padėsiančias buityje kovoti su maisto švaistymu.

2019 11 13

„Zero waste“ arba gyvenimas be atliekų: kaip galime padėti sau ir aplinkai?

Per dieną žmogus vidutiniškai sugeneruoja 2 kilogramus atliekų, tarp jų – nemaža dalis maisto likučių. Pasaulyje vis labiau plintant judėjimo be atliekų (angl. zero waste) idėjoms ir susidomėjimui aplinkosaugos temomis, Lietuva taip pat nelieka nuošalyje. Zero waste šalininkai ir aktyvistai pastebi, kad renkantis tvaresnius vartojimo įpročius, kiekvieno indėlis į švaresnę ir sveikesnę aplinką yra svarbus. Be to, toks gyvenimo būdas gali padėti ir nemažai sutaupyti.