Naujienos

2019 04 05

Susižersite visus komplimentus: žinoma maisto tinklaraštininkė pasidalino puikiai subalansuotu Velykų meniu

Nors iki gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dar yra šiek tiek laiko, pasisemti idėjų šventiniam stalui galima jau dabar. Šįkart įkvepiančias receptais dalinasi populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė. Maisto mylėtoja akcentuoja, jog pasiruošimas jokiu būdu neturėtų kelti streso ir nuovargio, todėl jos siūlomi patiekalai – itin lengvai ir greitai pagaminami, o jų skonis – vertas daugybės komplimentų.

2019 04 04

Maisto sergėtojas – šaldytuvas: kaip palaikyti jame tvarką?

Kiekvienos virtuvės neatsiejamas atributas – šaldytuvas – mieliausias ne tik tuomet kai būna pilnas, bet ir tada, kai jame vyrauja tvarka. Juk varstyti nemalonų kvapą skleidžiantį ir gendančių produktų vaizdą transliuojantį šaldytuvą tikrai nėra smagu. Tad kokios sistemos laikytis, jog akių nebadytų chaosas, o produktai kiek įmanoma ilgiau išliktų švieži?

2019 04 02

Startavo lietuviškų pomidorų sezonas: valgyti siūlo kasdien ir po daug (+receptas)

Jau tapo įprasta, kad sulaukus balandžio parduotuves užplūsta šviežias lietuviškų pomidorų derlius. Tiesa, kasmet tikslus jo pasirodymo laikas priklauso nuo gamtinių sąlygų, tačiau šis pavasaris jau džiugina pirkėjus ką tik nuskintais vietos augintojų pomidorais. Būtent švieži, gerai sunokę pomidorai yra patys vertingiausi dėl juose esančių maistingųjų medžiagų ir bene labiausiai mėgstami gaivaus skonio išsiilgusių pirkėjų.

2019 03 28

Ragaujame pavasarį: morkų pyragas su anakardžių kremu

Augalinės kilmės, be pridėtinio cukraus, be gliuteno, pagamintas iš šviežių ir kokybiškų ingredientų, o svarbiausia – nuostabaus skonio, sveikas ir maistingas. Tačiau geriau vieną kartą paragauti, nei daug kartų išgirsti, kodėl šis pyragas nusipelnė visų šių komplimentų!

2019 03 28

Ką dar gaminti iš salotų: atraskite netikėtus žalumynų skonius ir rūšis

Salotos ir pavasaris – tai neišskiriamas duetas. Šiuo metų laiku kaip niekad norisi daugiau žalumos, tad salotos ir jų lapai puikiai papildo spalvų išsiilgusį meniu. Juo labiau, parduotuvių lentynose puikuojasi daugybė skirtingų, dažnai net neatrastų rūšių, kurių panaudojimo galimybės kur kas platesnės nei tik įprastos salotos. Kokiuose dar patiekaluose gali suspindėti salotos pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.

2019 03 27

Prekybininkų galvos skausmas: kaip privilioti geidžiamiausią darbuotoją – kasininką?

Užimtumo tarnybos duomenimis, pardavėjai ir kasininkai pernai Lietuvoje buvo  paklausiausi darbuotojai. Beveik 14 tūkst. – tiek 2018-ais metais prekybininkai pasiūlė laisvų darbo vietų. Kai paklausa viršija pasiūlą, darbdaviams tenka nelengva užduotis privilioti geriausius darbuotojus – vieni siūlo nemokamus pietus, kiti – dar papildomai investuoja ir į darbuotojų mokymą.

2019 03 26

Maisto ekspertė patarė, kaip gaminant neprarasti visų maistingųjų daržovių savybių

Kad daržovės yra nepamainomas sveikatos šaltinis, niekas nepaneigs. Moksliškai įrodyta, jog daržo gėrybės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų ir ląstelienos resursų, tačiau klaidos, kurias dažnai net nepagalvodami padarome gaminimo metu, gali minimalizuoti daržovių naudą. Pasak prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, racioną papildant daržovėmis, pravartu įsidėmėti keletą mažų gudrybių, kurios padės džiaugtis maksimaliai sveikais patiekalais su daržovėmis. Tad kaip paruošti daržoves valgymui ir kokį gamybos būdą rinktis, norint išlaikyti kuo daugiau teigiamų savybių?

2019 03 26

Šiltnamiai pasiruošę „nutūpti“ darželiuose: „IKI Sodinčius“ skelbia laimėtojus

„Morka padeda matyti tamsoje“,  „burokėlis nudažo liežuvį“, o „pomidoras duoda kraujo ir proto“ – tai tik keli darželinukų pamąstymai, pateikti šių metų konkursui „IKI Sodinčius“. Trečią kartą šalies mastu organizuojamas projektas, skatinantis vaikų draugystę su daržovėmis bei vaisiais, jau atrinko dvidešimt darželių, kurie dar šį pavasarį bus apdovanoti šiltnamiais bei visa reikalinga įranga – žeme, darbo įrankiais, sėklomis ir sodinukais – pirmam derliui užauginti.

2019 03 25

Nesaldžių blynų mėgėjams: cukinijų blyneliai su varškės sūriu

Šie cukinijų blyneliai – ypač universalūs, todėl puikiai tiks tiek pusryčių, tiek pietų stalui. Receptas lengvai pasiduoda improvizacijoms, todėl gali būti pritaikomas pagal bet kokius mitybos poreikius. Blynelius pagaminti ypač paprasta, o renkantis privataus IKI prekių ženklo CLEVER produktus – varškės sūrį, saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuogių aliejų – pavyks dar ir sutaupyti. 

2019 03 21

Miego ir maisto harmonija: ką valgyti, kad pabustume pailsėję?

Kovo 21-ąją daugelyje Europos šalių minima Tarptautinė miego diena, kurios tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į miego svarbą. Juk tai – vienas reikšmingiausių gyvenimo elementų, lemiančių ne tik organizmo būklę, bet ir visas gyvybines funkcijas. Šalia kokybiško miego labai dažnai minimi ir teigiami mitybos įpročiai. Sakoma, jog riebus ar aštrus maistas prišaukia košmarus, o štai lengvas užkandis ar karštas gėrimas tiesiog subalansuoti saldiems sapnams. Tad ką dėti į burną, kad poilsis būtų ramus ir kokybiškas?