Naujienos

2019 10 14

Prekybos tinklas IKI turi naują komunikacijos vadovę

Nuo šiandien, spalio 14 dienos, prekybos tinklo IKI komunikacijos vadove tampa Indrė Baltrušaitienė. Prie mažmeninės prekybos rinkos lyderių komandos prisijungusi viešųjų ryšių profesionalė bus pagrindinė įmonės atstovė viešumoje.

2019 10 11

Sveikata ir šiluma vienoje lėkštėje: atraskite trintas daržovių sriubas iš naujo

Sukate galvą, kaip vertingai panaudoti morkas, salierus, kopūstus, moliūgus ar kitas sezonines daržoves, kurias vis dar vežate iš sodo ar šviežias perkate parduotuvėje? Maisto ir sveikatos ekspertai ragina prisiminti vieną pagrindinių šaltojo sezono patiekalų – šildančias trintas daržovių sriubas. Dubenėlis sriubos ne tik pamalonins gomurį, bet ir padės organizmą aprūpinti maistingomis medžiagomis, nes jame sutelpa rekomenduojamas visos dienos daržovių kiekis.

2019 10 10

Minint pasaulinę košės dieną maisto ekspertai šį patiekalą siūlo atrasti iš naujo

Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Minint pasaulinę košės dieną prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, kaip praturinti savo kasdienį racioną ne tik skaniomis, bet ir sveikatai naudingomis košėmis.

2019 10 10

3 patiekalai su makaronais ir patarimai, kaip juos ruošti

Vienos ar kitos rūšies makaronų neabejotinai rastume kone kiekvienoje virtuvėje, o įvairiausių receptų su makaronais gausybė savo skoniu paperka net ir išrankiausius gurmanus. Privačiu prekės ženklu pažymėti „IKI Gourmet“ makaronai – tikras atradimas makaronų mėgėjams, mat sužavi ne tik savo formomis, spalvomis, bet ir skoniu, akimirksniu nukeliančiu tiesiai į Italiją. 

2019 10 08

Atvėsus orams – ekspertų patarimai, kaip stiprinti imunitetą natūraliomis priemonėmis

Nepastebimai atsliūkinęs ruduo su savimi atsinešė ir nenuspėjamus orus. Deja, staigius temperatūrų pokyčius neretai lydi ir peršalimai. Mitybos specialistai teigia, kad imuniteto stiprinimas šaltuoju metų laiku gali padėti apsisaugoti nuo tykančių ligų bei primena, kad svarbu tiek aktyvus gyvenimo būdas, tiek teisinga mityba. Tad ką derėtų įtraukti į savo valgiaraštį, norint išlikti kaip įmanoma sveikesniems ir žvalesniems?

2019 10 02

Karūnos verti obuoliai: kodėl verta valgyti ir kuo daugiau improvizuoti virtuvėje?

Tarp rudens dovanojamų gėrybių metai iš metų populiarumo viršūnės neužleidžia obuoliai. Nors šie Lietuvos soduose gausiai auginami vaisiai lietuviams yra nuo seno gerai pažįstami ir, rodos, visų mėgstami, sveikatos priežiūros specialistai rekomenduoja į obuolius atsigręžti darsyk bei atrasti jų nepamatuojamą naudą organizmui. Be to, atvėsus orams ir vis daugiau leidžiant laiko namuose, pravartu išmėginti naujus obuolių panaudojimo būdus bei suteikti jiems galimybę atskleisti geriausias savo puses.

2019 09 30

Karjeros šuolis: kadaise dirbo kasoje, dabar vadovauja visam regionui

Iš mažo miestelio į sostinę prieš septyniolika metų persikėlusi ir pirmąjį savo darbą prekybos centro kasoje pradėjusi Ilona Abraitienė tuomet net nenumanė, jog tiek metų praleis vienoje darbovietėje. Kaip dauguma jaunų žmonių, į savo pareigas pradžioje žiūrėjo pragmatiškai, tačiau užsispyrimo ir noro tobulėti niekuomet nestokojusi moteris netruko būti pastebėta ir įvertinta. 

2019 09 27

Maisto menas, arba ko imtis, kad vaikas pats prašytų daržovių?

Daugelis tėvų teigia, jog bet koks bandymas vaikams pasiūlyti daržovių kartais baigiasi net neprasidėjęs. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad vaikams reikia laiko priprasti prie naujo skonio, todėl kartais reikia net keliolika kartų bandyti ragauti vaikams nežinomą produktą tam, kad jie priprastų prie naujo maisto. Daug kas priklauso ir nuo tėvų kantrybės bei fantazijos.

2019 09 26

Rudens meniu: ką gaminti, kad užderėjusių gėrybių netektų išmesti?

Vasara su mumis jau atsisveikino, tačiau rudenį vis dar galime džiaugtis gausiu vasaros saulėje sunokusių šviežių daržovių derliumi. Ir nors orai palaipsniui vėsta, tačiau daržovių gaminimo pasirinkimai tik didėja. Šiuo metų laiku rudens daržo kraitės gėrybės kasdienius patiekalus gali paversti tikrais gurmaniškais šedevrais ir vitaminų lobynais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, ką gaminti su užderėjusiomis gėrybėmis, kad nieko netektų išmesti.

2019 09 23

Netikėtas atradimas gurmanams – čatniai: kaip gaminti ir su kuo valgyti?

Čatnis – lietuviams dar mažai žinomas maisto patiekalas. Savo pavadinimu gurmanus viliojantis ir daugelio žmonių visame pasaulyje atrandamas pagardas labiausiai garsėja savo kilme bei unikaliu gamybos būdu. Čatnis yra žinomas kaip tiršta, saldžiai aštri bei uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė paaiškina, kuo čatnis skiriasi nuo įprasto pagardo bei dalinasi patarimais, kokie čatnio skonio deriniai sužavės net pačius išrankiausius.