Naujienos

2020 02 25

Kopūstas – lietuviška „vicedaržovė“ po bulvės (+ receptai)

Kopūstą galima drąsiai tituluoti antra populiariausia daržove Lietuvoje po bulvės. Tai – vienas iš nedaugelio žalumynų, kurį galima sandėliuoti ir išlaikyti praktiškai iki naujo derliaus. Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai teigia, kad pavadinti kopūstą paprasta ar eiline daržove netinka – be jo neįsivaizduojama ne tik tradicinė lietuviška virtuvė, bet ir įmantrūs gurmaniški kulinarijos eksperimentai. 

2020 02 24

Įvairiausi Užgavėnių blynai: greita, paprasta ir tiks visiems skoniams

Nors šiemet šalta žiema, kurią reikėtų varyti iš kiemo, mūsų neaplankė, šilti orai nekeičia nuo seno nusistovėjusių tradicijų. Apie artėjantį pavasarį bylojanti Užgavėnių šventė yra neatsiejama nuo persirengėlių, kaukių, Lašininio ir Kanapinio kovos bei, žinoma, blynų. Kad jie būtų ypač gardūs, prekybos tinklo „Iki“ ekspertai primena, jog galima išsikepti pačių įvairiausių blynų ir pateikia keletą jų idėjų. 

2020 02 21

Regionų virtuvė: iš kur atėjo patiekalai, neatsiejami nuo mūsų kasdienybės?

Skanaudami cepelinus ar šaltibarščius esame tikri, kad tai nacionaliniai mūsų šalies patiekalai – jie pirmiausia šauna į galvą, pagalvojus apie lietuvišką virtuvę. Bet yra ir daugybė kitų lietuviškų valgių ar maisto produktų, kuriais mėgaujamės kasdien, tačiau net nesusimąstome, iš kur jie atsirado. Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai pasakoja apie Lietuvos regionams būdingą virtuvę, kuri gali nustebinti kiekvieną tradicinių šalies patiekalų mėgėją.  

2020 02 19

Mitybos patarimai senjorams: į ką atkreipti dėmesį?

Rūpintis sveikata ir mityba reikia visiems, tačiau rekomenduojama atsižvelgti ir į savo amžių. Nors atrodo, kad esant vyresnio amžiaus mitybos principai neturėtų skirtis nuo anksčiau galiojusių, tačiau yra dalykų, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį. Dietistė Živilė Dumbraitė pateikia keletą mitybos patarimų, kurie senjorams padės ne tik gerai jaustis, bet ir apsaugos nuo kai kurių ligų. 

2020 02 18

Medaus pyragas: kas padėjo užkariauti pirkėjų širdis?

Paprastas, gaivus ir burnoje tirpstantis medaus pyragas, desertų mėgėjų vadinamas medučiu, jau daug metų nepalieka abejingų. Net iš 100 įvairiausių desertų rūšių jį „Iki“ prekybos tinklo pirkėjai renkasi itin dažnai. Ekspertų teigimu, tai nulemia kelios esminės priežastys, kurios skanautojams ypač svarbios. 

2020 02 13

Šv. Valentino diena namuose: idėjos šventinei vakarienei

Artėjanti Šv. Valentino diena yra puiki proga paįvairinti kasdienybę ir į santykių rutiną įnešti naujų spalvų. Ir tam nebūtina skirti didelio biudžeto, skristi į kitą pasaulio kraštą ar vakarieniauti prabangiausiame restorane. Meilės dieną galima puikiai atšvęsti namuose, vakarą paverčiant ypatingu – nuo tam paruoštos aplinkos iki romantiškos vakarienės. 

2020 02 12

6 priežastys, dėl kurių brokolis laikomas supermaistu

Miniatiūrinį medį primenanti daržovė kadaise lietuviams buvo neįprasta, netgi egzotiška. Šiandien brokolis yra viena populiariausių daržovių ant kasdienio stalo, kurį žmonės renkasi ne tik dėl jo skonio. Supermaisto reputaciją brokolis užsitarnavo dėl daugybės savybių, o prekybos tinklo „Iki“ ekspertai atskleidžia bent šešias, kurios įtikins šią daržovę valgyti kasdien.

2020 02 07

2020-ieji be maisto švaistymo: kaip tai įgyvendinti?

Lietuvoje vienas žmogus kasmet vidutiniškai išmeta 56 kg maisto. Pagal pasaulinę statistiką, būtent namų ūkiuose išmetame daugiau kaip pusę – 53 proc. – visų atliekomis paverčiamų maisto produktų. Prekybos tinklas „Iki“ ragina kiek įmanoma sumažinti išmetamo maisto. Tai įgyvendinti bus paprasta, jeigu vadovausitės keliais esminiais patarimais. 

2020 02 06

Smulkinta mėsa ar faršas: kaip pasirinkti ir ką pagaminti?

Šiandien parduotuvėse esantis šviežios mėsos pasirinkimas gali atitikti kiekvieno, net ir reikliausio, pirkėjo poreikius – siūloma nuo įvairiausių išpjovų iki smulkintos šviežios mėsos ar faršo. Tiesa, dažnam vis dar gali kilti klausimas, kuo skiriasi faršas ir smulkinta mėsa? Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai sako, kad atskirti šiuos mėsos produktus yra labai paprasta ir pateikia patarimų, ką iš jų pagaminti.

2020 02 05

Duonos diena: lietuviai vis drąsiau eksperimentuoja (+receptai)

Šiandien minint Duonos dieną prekybos tinkas „Iki“ apžvelgia kintančias kepamos šviežios duonos tendencijas ir sako, jog pirkėjai vis drąsiau renkasi įdomesnių skonių duoną. Pastebimas ir vis labiau populiarėjantis sveikesnės duonos pasirinkimas – žmonės darosi smalsesni, domisi įvairiapuse mityba.