Naujienos

2018 06 27

Lietuviai atsigręžia į ežerų žuvis – kaip teisingai jas paruošti?

Žuvies mėgėjai vasarą džiūgauja, nes būtent šiuo metų laiku žuvies pasiūla – pati didžiausia. Ant prekystalių guli tiek vietinės, tiek atvežtinės žuvys, kurių pavadinimus kartais net sunku ištarti. Prekybininkai pastebi, kad pastaruoju metu gyventojai vis dažniau renkasi savo regiono ir šalies žuvininkystės produkciją ir būtent ją įsideda į pirkinių krepšelį.

2018 06 26

Lietuvių vasaros dieta – šaltibarščiai, ledai ir vanduo

Metų laikai ir vyraujantys orai turi įtakos ne tik aprangos ar laisvalaikio pasirinkimams, bet ir mitybai. Už lango šildanti saulė dažną paskatina rinktis gaivesnį ir lengvesnį maistą, šviežesnius produktus. Prekybos tinklo „Iki“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa atskleidė, kad lietuviams esminiu vasaros patiekalu yra šaltibarščiai, o karščius ištverti ar šiluma mėgautis labiausiai padeda sulčių ledai ir citrusinių vaisių skonio vanduo.

2018 06 25

Specialistai įvardina pagrindines daržovių ir vaisių laikymo virtuvėje klaidas

Vasara – metas, kai virtuvė prisipildo skirtingų rūšių vaisių ir daržovių. Deja, dažnai šiais maisto produktais galima mėgautis itin trumpai – jau vos po dienos ar kelių netinkamai laikomi vaisiai ir daržovės ima gesti. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad norint ilgiau išsaugoti vaisius ir daržoves šviežius, reikėtų įprasti laikytis vos kelių paprastų taisyklių bei žinoti, kokius maisto produktus galima laikyti kartu, o kuriuos derėtų sudėti atskirai.

2018 06 19

Lietuvių vasaros prekių krepšelių hitai: arbūzai, braškės ir pomidorai

Vasara daugeliui asocijuojasi ne tik su šiltu oru ar jūra, bet ir tam tikrais maisto produktais, o bene dažniausiai – šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Prekybos tinklo „Iki“ užsakymu atlikta gyventojų apklausa parodė, kad vasarą lietuviai sunkiausiai įsivaizduoja be arbūzų, braškių ir pomidorų. Prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad tai atsispindi ir šių vaisių, uogų bei daržovių pardavimuose, kurie šiltaisiais metų mėnesiais ženkliai išauga.

2018 06 13

Artėjant pasaulio futbolo čempionatui iš parduotuvių lentynų šluojami užkandžiai

Daugelis lietuvių šią savaitę gyvena neeilinio renginio laukimo nuotaikomis – ketvirtadienį prasidės pasaulio futbolo čempionatas, prie televizijos ekranų mūsų šalyje pritraukiantis daugiau nei 700 tūkst. žiūrovų.  Apie augantį susidomėjimą futbolu praneša ne tik besiplečiančios sirgalių gretos, bet ir šoktelėję sporto aistruolių užkandžių pardavimai. Prekybininkai pastebi, kad sporto gerbėjai išlieka ištikimi skoniui ir sveikos mitybos madų nesivaiko.

2018 06 12

Visa tiesa apie bulves: suteikia energijos, bet svarbu žinoti, kaip paruošti

Šiandien parduotuvėse galima nusipirkti pačių įvairiausių daržovių, tačiau bulvė daugeliui lietuvių lieka nepakeičiamas mitybos raciono produktas. Šiais metais pavasarinės šalies ūkininkų užaugintos bulvės parduotuves pasiekė visa savaite anksčiau nei praėjusiais metais ir iškart sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo. Mitybos poveikio sveikatai tyrėjos Aidos Matulevičiūtės teigimu, bulvė – ypač naudingas gumbiavaisis, nors dažnai nepelnytai būna siejamas tik su ne pačiais sveikiausiais patiekalais.

2018 06 06

„Iki“ didina apsukas: pradžiai – naujas plėtros etapas

Šiais metais prekybos tinklas IKI sėkmingai stiprina pozicijas mažmeninės prekybos rinkoje. Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone atidaryta nauja ir šiuolaikiška parduotuvė – antroji iš planuojamų naujų parduotuvių vykdant intensyvesnę prekybos tinklo plėtrą šiais metais. Sparčiai vyksta ir esamų parduotuvių atnaujinimo darbai. Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog sako, kad įmonė yra pasiruošusi toliau augti Lietuvos rinkoje ir savo pirkėjams užtikrinti tai, ką jie labiausiai vertina – šviežio ir kokybiško maisto asortimentą.

2018 06 04

Medaus magija konditerijoje – koks medus tinkamiausias desertams?

Medus konditerijoje vertinamas nuo seno, tačiau jį naudojant skirtinguose kepiniuose bei desertuose – medus medui nėra lygus. Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad renkantis medų konditerijos gaminiams svarbiausias dėmesys skiriamas jo skoniui, spalvai bei konsistencijai. Šiaulių bitininkų draugijos „Spiečius“ vadovas ir bitininkystės ūkio savininkas Remigijus Šemeklis pažymi, kad šios savybės priklauso nuo augalų, iš kurių žiedų nektaro yra sunešamas medus.

2018 05 30

Nuo karščio lietuviai ginasi veganiškais ledais

Kartu su termometrų stulpeliais pastarosiomis dienomis į viršų šoktelėjo ir ledų pardavimai.  Nenuostabu, juk ledai – nuostabus gaivinantis desertas, keliantis puikias emocijas visiems – nuo pačių mažiausiųjų iki garbaus amžiaus žmonių. Prekybininkų teigimu, šiltomis dienomis ledų porcija susivilioja dažnas lietuvis. Be to, ieškoma kuo įvairesnių ledų rūšių ir vis daugiau žmonių jų pasirinkimą derina atsižvelgdami į sveikos mitybos principus.

2018 05 22

Gidas po aliejaus lentynas: kokius rinktis sveikiausia, o kokius – populiariausia?

Italai, ispanai, graikai bei kitų Viduržemio regiono šalių gyventojai neįsivaizduoja savo kasdienės virtuvės be alyvuogių aliejaus, kuris yra plačiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Šį produktą šiandien pamėgęs beveik visas pasaulis, todėl lietuviai – ne išimtis. Ypatingai tyras šalto spaudimo alyvuogių aliejus – produktas, už kurį ne vienas gurmanas pasiryžęs sumokėti daugiau, tačiau kuris aliejus yra geriausias įmanomas pasirinkimas?