Naujienos

2019 03 20

Pirmąjį ketvirtį IKI užbaigia milijoninėmis investicijomis

Antrąjį 2019-ųjų ketvirtį vienas didžiausių šalies prekybos tinklų IKI pasitinka dar labiau sustiprėjusiomis pozicijomis itin konkurencingoje mažmeninės prekybos rinkoje. Per pirmuosius šių metų mėnesius duris atvėrė net trys pagal naują koncepciją rekonstruotos IKI parduotuvės. Taip pat pristatytas pirmasis IKI mokymų centras, skirtas tinklo darbuotojų kompetencijų ugdymui. Beveik 2 mln. eurų vien per šį laikotarpį investavusi UAB „Palink“ ir toliau ketina aktyviai tęsti pradėtus plėtros darbus bei pozicijų stiprinimą.

2019 03 18

Naudingieji daigai: tarp maisto ir vaisto

Žiemos išsekintas organizmas nusipelnė dėmesio ir rūpesčio – juk pavasarį dera sutikti kupiniems energijos. Sveikos gyvensenos specialistai sako, jog į vaistinę skubėti neverta, mat stiprinti imunitetą galima pirmiausiai atsigręžiant į supermaistą. Vienas tokių produktų – dažnai pakankamai neįvertinami daigai, pasižymintys itin didele vitaminų, mikroelementų ir fermentų gausa. Sudaigintos sėklos puikiai papildo įvairius patiekalus, o kartą jų paragavus, iš valgiaraščio net nesinori išbraukti.

2019 03 14

Pavasarį leiskite karaliauti ridikėliams: nustebsite, kodėl verta valgyti šias daržoves

Parduotuvių lentynose savo apvaliomis formomis ir ryškia spalva pirkėjų akis jau masina šviežio derliaus ridikėliai. Ankstyvasis pavasaris šioms daržovėms yra pats pikas, todėl nepasinaudoti jų nauda būtų tikra nuodėmė. Ridikėliai – nuo seno pažįstama, lietuvių mėgstama, pilna vitaminų ir skoninių savybių daržovė, kuri lengvai pasiduoda įvairiems kulinariniams eksperimentams.

2019 03 12

Vaikų draugystė su naujais skoniais: baimė ar išrankumas?

Dauguma tėvų augindami atžalas viename ar kitame periode susiduria su valgymo problemomis – vaikai atsisako ragauti, priešinasi dar nepažintiems skoniams, o kartais kategoriškai pasisako prieš valgymą apskritai. Vaikų psichiatras Linas Slušnys įsitikinęs, kad dauguma vaikų naujam maistui turi pasąmonėje užkoduotą išrankumą, o tikrą baimę – neofobiją – patiria mažuma. Vienu ar kitu atveju, didžiausias uždavinys tenka tėvams ir jų pačių rodomam pavyzdžiui.

 

2019 03 11

Trispalvis meniu ant šventinio stalo: ką gaminti Kovo 11-ąją?

Priešaky – viena pavasariškiausių mūsų tautos švenčių – Kovo 11-oji. Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, nepraleiskite progos pabūti su sau artimais ir pasidžiaugti svarbia istorine akimirka. O kad šventė būtų dar įsimintinesnė, pradžiuginkite šeimą ir bičiulius trispalviu meniu – juk šviežias pavasarinis derlius leidžia improvizuoti ne tik skonių įvairove, bet ir spalvomis.

2019 03 09

Pietums ir vakarienei – patiekalai su šviežio derliaus gėrybėmis

Dalinamės net dviem gardžiais pietų ir vakarienės receptais, dedikuotais šviežio derliaus gėrybėms, kurie į jūsų mitybą įneš lengvumo, vitaminų, o ant stalo – spalvų. Tikra atgaiva skrandžiui ir akims!

 

 

2019 03 07

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ragina valgyti daugiau daržovių ir dalijasi pavasarišku receptu

Žiemos šalčių nualintas organizmas šaukiasi pagalbos ir dėmesio. Sugrįžus pavasariui palepinti save  galime ne tik vis dažniau pasirodančiais saulės spinduliais, bet ir tinkamu maistu – juk šiuo metų laiku jo pasirinkimas gerokai prasiplečia. Mitybos specialistai vieningai sutinka, kad daugiausiai jėgų gali suteikti daržovės, tad visų akys nejučia nukrypsta į šviežią derlių. Šią taisyklę taiko ir populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė, kuri nuo pat pirmų pavasario dienų į savo racioną stengiasi įtraukti kuo daugiau šviežių daržovių.

2019 03 06

IKI investuoja į darbuotojus – Vilniuje atidarytas pirmasis Mokymų centras

Susidurdamas su nuolatiniu kasininkų ir kitų parduotuvių darbuotojų trūkumu, ypač juntamu didžiuosiuose šalies miestuose, prekybos tinklas IKI nusprendė imtis iniciatyvos ir investuoti į tinkamą būsimų darbuotojų paruošimą. Vilniuje atidarytas pirmasis IKI mokymų centras, skirtas naujų darbuotojų kompetencijų ugdymui. Per metus jame planuojama apmokyti iki 1000 darbuotojų. Tikimasi, kad tai padės užtikrinti dar sklandesnį naujokų įvedimą į darbo procesus, o ilgalaikėje perspektyvoje – sustiprins jų lojalumą.

2019 03 04

Pavasaris džiugina savo gerybėmis: parduotuves jau pasiekė pirmasis šviežias derlius

Pavasario pradžios kasmet laukiame ne tik dėl šiltesnių orų ir vis dažniau danguje pasirodančios saulės, bet ir kitų šiam metų laikui būdingų pranašumų. Vienas jų – tai parduotuvių lentynose pasirodantis pirmasis pavasarinių daržovių derlius, pirkėjus viliojantis ryškia žaluma ir šviežumo aromatu. Prekybininkų teigimu, šviežios daržo gėrybės yra ypač laukiamos ir iškart atsiduria dažno pirkėjo krepšelyje.

2019 03 01

Meilę daržovėms ugdo nuo mažens: „IKI Sodinčius“ darželinukams vėl dovanos šiltnamius

Pavasaris prekybos tinklui IKI reiškia ne tik šviežią derlių, bet ir tradicijų puoselėjimą. Viena jų – tai jau trečius metus iš eilės visos šalies mastu organizuojamas socialinės atsakomybės projektas „IKI Sodinčius“. Kovo 1-ąją startuojantis naujas projekto etapas šalies vaikus kviečia toliau tęsti draugystę su daržovėmis bei vaisiais ir kūrybingai atskleisti savo žinias apie juos. Net 20 burtų keliu atrinktų darželių bus apdovanoti nuosavais šiltnamiais ir jau šiemet galės džiaugtis savo pačių užaugintu pirmuoju derliumi.