Naujienos

2019 05 03

Saulėtasis vitaminas D: kaip juo papildyti organizmą?

Gegužės 3-iąją visame pasaulyje minima Saulės diena. Ko jau ko, bet jos skleidžiamos šilumos ir dovanojamų laimės hormonų tautiečiai per žiemą tikrai spėja pasiilgti. Be to, šaltuoju sezonu smarkiai smukteli daugumos vitamino D atsargos, todėl pavasarį norisi leisti daugiau laiko kieme. Kuo ypatingas šis stebuklu pramintas vitaminas ir kaip aprūpinti juo organizmą?

2019 05 02

Burbuliukų revoliucija: netikėtas šampano vaidmuo maiste

Gastronomijos pasaulio mados keičiasi taip pat greitai kaip ir stiliaus. Tiesa, dažnai Lietuvą jos pasiekia kiek vėliau nei kitas pasaulio valstybes. Ši tendencija galioja ir šampanui, kurį pasaulyje jau seniai įprasta ne tik gerti, bet ir naudoti įvairiuose patiekaluose. Kaip tautiečiai priima tokias naujoves ir kaip atrasti kitokį šampano skonį pasakoja geriausia šampano eksperte Lietuvoje tituluojama Jolanta Smičienė.

2019 04 30

Karjeros laiptais kopianti mergina: pradėjau nuo darbo kasoje

Kai prieš penkis su puse metų Erika Skorupskaitė nusprendė įsidarbinti parduotuvės kasininke, viskas atrodė labai laikina. Tarptautinę verslo prekybą studijavusi mergina turėjo kur kas didesnių ambicijų – svajojo dirbti vadovaujamą darbą. Dabar E. Skorupskaitė sako, jog visiems norams lemta išsipildyti, jeigu į užduotis žiūri rimtai ir atsakingai bei džiaugiasi, kad kasininkės darbas buvo puikiu laipteliu, atvėrusiu karjeros perspektyvas. 

2019 04 26

Minime vaikų Velykėles arba Atvelykį: kokias vaišes įprasta ruošti?

Tradiciškai savaitę po Velykų minime dar vieną progą – Atvelykį. Atvelykio savaitgalis daug kam geriau žinomas kaip vaikų Velykėlės, mat tuokart didžiausias dėmesys skiriamas vaikams ir šeimos buvimui drauge. Kokiomis tradicijomis pasižymi ši diena ir kaip kurti jaukią šventę namuose? 

2019 04 25

Velykos baigėsi! Ką gaminti iš likusių kiaušinių?

Jei po Velykų likusiais kiaušiniais nesinori mėgautis tik pusryčių metu, panaudokite juos išradingai. Juk iš virtų kiaušinių galima pagaminti ne vieną puikaus skonio patiekalą. Tereikia šiek tiek laiko bei fantazijos maišant ingredientus ir šventes išgyvenęs margutis gali nustebinti visiškai nauju receptu.


2019 04 25

Someljė Mindaugas Miežys idėjų vaišėms siūlo ieškoti sezoninėje virtuvėje

„Jei artimiausiu metu planuojate surengti vakarėlį, ryžkitės drąsiems gastronominiams sprendimams. Siūlau nepasiduoti madoms,  geriausią ką galite padaryti – tai atsigręžti į sezoniškumą!“. Tokiu patarimu dalijasi žymus someljė Mindaugas Miežys, puikiai išmanantis ne tik vyno pasaulį, bet ir maisto tendencijas. Jo įsitikinimu, kiekvienas gali sukurti restorano atmosferą savo namuose bei atskleidžia, kaip greitai virsti virtuvės ir gėrimų virtuozu. 

2019 04 18

Lietuviai ruošiasi Velykoms: kiaušinių kasdien nuperkama vis daugiau

Iki Velykų likus mažau nei savaitei, daugelis jau gali pasigirti ne tik suplanuotu, bet ir supirktu meniu šventiniam stalui. Pastarasis gali apsieiti be įmantrių patiekalų, tačiau be kiaušinių – vargiai. Nenuostabu, kad prekybininkai jau dabar pajuto ūgtelėjusius kiaušinių pardavimus, o paskutinėmis dienomis tikisi sparčiausio jų augimo.

 

2019 04 18

Kepame Velykų pynę: populiari ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje

Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Ne veltui nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne tik ant mūsų protėvių stalo, bet buvo ir tebėra tikra pažiba įvairiose tautose. Tiesa, pasaulio virtuvėje šios mielinės pynutės receptūros ir pavadinimai skiriasi, tačiau visų jų skonis ir sukeliamos emocijos – išties šventiniai. 

2019 04 18

Didysis apsipirkimas Velykoms jau įpusėjo: ką šiemet dėsime ant stalo?

Šalies gyventojai jau nusiteikę šventiškai – tai sufleruoja kur kas labiau suintensyvėjusi pirkėjų gausa parduotuvėse. Likus keletui dienų iki Velykų, žmonės skuba įsigyti ne tik pagrindinio šventės akcento – kiaušinių, bet ir kitų, šventinį stalą papuošiančių produktų. Kas šiemet parduotuvių lentynose mažėja sparčiausiai ir sulaukia daugiausiai pirkėjų dėmesio?

2019 04 16

Ką daryti, kad šventės nesibaigtų maisto koma ir nepritrūktume energijos?

Kur šventės, ten ir dažnas jų palydovas – persivalgymas. Atsispirti sočiam, su meile ruoštam maistui kartais gali būti per sunku, o praradus saiką tenka susidurti su pilvo, skrandžio ir bendros būsenos negalavimais. Artėjant Velykoms, restoranų šefė ir sveikos gyvensenos propaguotoja Aida Matulevičiūtė pasakoja, ką reikėtų žinoti apie perteklinį maisto suvartojimą, taip pat dalinasi patarimais, kokių priemonių imtis, jei susilaikyti vis tik nepavyko.