Naujienos

2019 07 22

Ledukų formelės – ne tik ledukams: originalūs būdai, kaip jas panaudoti

Vasarą žmogaus organizmas netenka daug vandens, todėl šiuo metų laiku kaip niekad būtina pildyti jo atsargas, siekiant palaikyti optimalų tonusą. Karštomis vasaros dienomis nieko nėra geriau už šaltą gėrimą, todėl ledukų formelės vis dažniau yra ištraukiamos iš stalčių ir itin praverčia nusprendus atsigaivinti. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidžia būdus, kaip galima originaliai panaudoti ledukų formeles ir ką jose užsišaldyti. 

2019 07 21

Tarptautinei ledų dienai paminėti – sveikas pasirinkimas

Kasmet liepos trečiąjį sekmadienį visame pasaulyje minima Tarptautinė ledų diena. Paminėkite ją skaniai ir sveikai apsidovanodami naminiais mangų ir bananų ledais. Pagaminti vos iš trijų ingredientų, šie ledai nepaliks abejingų net ir didžiausių smaližių!

2019 07 19

Vaikų psichiatras Linas Slušnys: „Vasarą ledai neišvengiami, bet vaikų jais „papirkinėti“ nereikėtų“

Kokiam maistui vasarą atsispirti sunkiausia? Žinoma, jog ledams! Ir jei alinant karščiui dažnas suaugęs supranta, jog piktnaudžiauti šiuo desertu vis dėlto nedera, tai vaikams, rodos, negalioja jokios taisyklės. Ar egzistuoja normos, kiek ledų per dieną galima suvalgyti mažiesiems, ir kaip tartis su atžalomis ne tik dėl kiekio, bet ir alternatyvų šiam skanėstui?

2019 07 17

Marokietiškos grikių salotos

Vasarą mūsų lėkštes užpildo lengvi, tačiau ne mažiau maistingi patiekalai. Vienas tokių – kruopų salotos, kuriose gausu maistinių medžiagų, vitaminų ir svarbiausia – skonio. Nors pavadinimas skamba egzotiškai, šios salotos yra ypač lengvai pagaminamos ir artimos lietuvių skoniui, mat pagrindinis ingredientas – grikiai, o visam patiekalui netikėtumo prideda saldžių datulių ir saldaus fetos sūrio duetas.

2019 07 16

Sveika mityba darbe – misija įmanoma?

Kasdien keliaujantys į darbą ir didžiąją dienos dalį praleidžiantys tarp keturių sienų susiduria su amžinu klausimu: ką valgyti šiandien? Dilema – neštis savo gamintą maistą, ieškoti netoliese esančių kavinių, o gal pasitenkinti lengvu užkandžiavimu – aplanko daugelį. Mitybos specialistų teigimu, į pietų pertrauką darbe derėtų žvelgti atsakingai ir šį dienos ritualą paversti lygiaverte maitinimosi rėžimo dalimi.

2019 07 12

Vasariškos salotos su burata ir kumpiu

Šviežutėlės salotos ir gaivus lietuviško derliaus agurkų skonis, persipinantis su persikų ir sezoninių uogų saldumu, kurį dar labiau paryškina avokado, prosciutto ir gurmaniško buratos sūrio derinys. Visi šie ingredientai vienoje lėkštėje sukuria ypatingą skonį ir vaizdą akims! 

2019 07 11

Karjeros šuolį nuo darbo parduotuvėje iki prekybos direktoriaus padaręs Artūras Vanagas: „Į tą pačią įmonę grįžau net tris kartus“

 Artūras Vanagas daugiau kaip dvidešimt metų ištikimas vienai darbovietei – įmonėje „Palink“ jis dirba prekybos direktoriumi. Tiesa, prieš daugybę metų savo karjeros kelią šioje įmonėje A. Vanagas pradėjo nuo apsaugos darbuotojo pareigų ir per ilgą laiką prisilietė prie daugelio pozicijų. Savo sėkmės istoriją jis apibūdina kaip kelionę, pareikalavusią ir stabtelėjimų, ir permąstymo, ir net likimo ženklų, tačiau, kaip pats sako, savo sprendimų niekada nesigailėjo.

2019 07 09

Šviežių vaisių ir daržovių sezonas įsibėgėja – kainų šuolio pirkėjai nepajuto

Atėjus vasarai, vaisiais ir daržovėmis, rodos, galime mėgautis be paliovos. Natūralu, jog šis metų laikas diktuoja ir kasdienį meniu, į kurį norisi įtraukti kuo daugiau šviežių, maistingų, organizmo neapsunkinančių ir svarbiausia – sezoninių gėrybių. Prekybos tinklo IKI duomenimis, šiemet lentynose galima rasti ne tik platų asortimentą, bet ir kur kas patrauklesnes kainas.

2019 07 07

Gaivios ir sočios kreminės makaronų salotos

Salotos – vienas universaliausių ir bene lengviausiai improvizacijoms pasiduodančių patiekalų, kurį galima gaminti praktiškai iš visko, kas yra jūsų šaldytuve. Žalialapės salotos lėkštėse ima karaliauti dar pavasarį, kuomet pasirodo pirmasis šviežias derlius. O štai vasarą šis patiekalas tampa tikru išsigelbėjimu, kai nesinori karšto maisto.   

2019 07 05

Šlovė šokoladui: faktai, kurių dar nežinojote apie šį saldžia nuodėme vadinamą skanėstą

Kiekvienais metais liepos 7 dieną saldumynų mėgėjai švenčia Tarptautinę šokolado dieną, kuri pirmąsyk paminėta dar 1995 metais Prancūzijoje. Ši šventė netruko išpopuliarėti daugelyje šalių, todėl ilgainiui pradėta minėti visame pasaulyje. Nors per metus šokoladu mėgaujamės ne vieną dieną, tačiau šią dieną juo norisi pasilepinti ypatingai. Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia mažai žinomus faktus apie šokoladą ir sufleruoja, kaip galima skaniai paminėti šią dieną.