Naujienos

2019 09 20

Ne tik pasakų, bet ir rudens meniu herojus – moliūgas

Nors moliūgų kilmė nėra susijusi su Lietuva – į Europą iš Pietų Amerikos jie atvyko tik XVI a. – šiuos gražuolius mūsų tautiečiai augina ir mėgsta jau daugybę metų. Kiekvieną rudenį, pasirodžius naujam derliui, ryškiaspalviai moliūgai tampa pagrindiniu daugelio sezoninės virtuvės patiekalų akcentu. Kuo naudingos šios daržovės ir kokiuose kulinariniuose patiekaluose geriausiai atsiskleidžia moliūgo skonis?

2019 09 19

Vaikų meniu: žinoma maisto tinklaraštininkė pataria, kaip sukurti mažųjų draugystę su daržovėmis

Kokių tik triukų neišbando tėveliai, norėdami savo atžalų valgiaraštį praturtinti daržovėmis? Nuo pasakų su daržovių herojais iki įvairių žaislų, valgančių greta. Vis dėlto, kartais priversti vaikus bent paragauti naujo skonio būna misija neįmanoma. 

2019 09 18

Šalies darželiai pradeda kelionę po Lietuvos ūkius: mokosi pažinti ir pamėgti daržoves

Užmegzti vaikų draugystę su daržovėmis kai kuriems tėvams tampa tikru iššūkiu. Psichologai ir maisto ekspertai įsitikinę, kad tam neretai įtakos turi ne tik vaikų išrankumas, bet ir edukacijos stoka. Sutikite, šiuolaikiniai miesto vaikai iš tiesų neretai mano, jog vaisiai ir daržovės auga ne kur kitur, o parduotuvėse. 

2019 09 17

IKI toliau didina investicijas į darbuotojus: Klaipėdoje atidarytas antrasis mokymų centras

Prekybos tinklas IKI, metų pradžioje pristatęs pirmąją „IKI Akademiją“ sostinėje, toliau tęsia plėtrą ir investuoja į darbuotojus. Šiandien Klaipėdoje pristatytas neseniai duris atvėręs jau antrasis Lietuvoje IKI mokymų centras, skirtas naujų darbuotojų kompetencijų ugdymui. Per metus jame planuojama apmokyti apie 900 darbuotojų.

2019 09 16

Švieži kopūstai: troškinti, raugti ar valgyti žalius?

Kopūstas – viena populiariausių daržovių, be kurios neišsiverčia praktiškai jokia pasaulio virtuvė. Tik iš pirmo žvilgsnio ši daržovė atrodo nuobodi ir negalinti niekuo nustebinti, o iš tiesų ji puikiai papildo įvairius patiekalus ir mūsų mitybos racioną. 

2019 09 15

Medumi varvantys kepiniai: konditerė patarė, kokį medų rinktis

Visame pasaulyje rugsėjo mėnuo yra vadinamas medaus mėnesiu. Šis natūralus skanėstas yra ypač vertinamas ir mėgstamas tautiečių – noriai valgomas tiek vienas, tiek naudojamas kaip ingredientas, ruošiant tam tikrus patiekalus ar arbatas šaltais žiemos vakarais. 

 

 

2019 09 13

Pasaulį užkariauja natūralaus raugo duona: tradicijas nuo seno puoselėja ir lietuviai

Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių gurmaniškiausių patiekalų. Paradoksalu, tačiau pastaruoju metu savo aukso amžių išgyvena ne įvairiausiais priedais praturtinta duona, o vos iš trijų ingredientų kepama natūralaus raugo duona, tarp maisto entuziastų geriau žinoma kaip „sourdough“. Kodėl pasaulis taip vertina šią duoną ir kaip ją pasigaminti namuose?

2019 09 11

Atraskite daržoves iš naujo desertuose: netikėtos variacijos, kurios patiks visai šeimai

Ne tik vasara, bet ir atėjęs ruduo dovanoja ypač gausų šviežių ir spalvingų daržovių derlių. Nors daržoves nuo seno esame įpratę naudoti kaip ingredientą prie mėsos, žuvies ir kitų sotesnių patiekalų, tačiau jas panaudoti galima kur kas originaliau – desertuose. Morkų pyragas, moliūgų sausainiai ar drėgnas šokoladinis burokėlių „brownie“ – tik vieni iš nedaugelio daržovių desertų, kuriuos galima pasigaminti namuose ir atrasti daržo ar sodo gėrybių skonį iš naujo.

2019 09 10

IKI pristatė pirmąją parduotuvę, kurioje visos kainų etiketės – skaitmenizuotos

Prekybos tinklas IKI tęsia parduotuvių modernizaciją ir vienoje iš sostinėje įsikūrusių IKI parduotuvių pirkėjams pasiūlys netradicinę apsipirkimo patirtį. Tai bus pirmoji IKI parduotuvė, kurioje įprastus popierinius kainolapius visuose skyriuose pakeis elektroninės kainų etiketės. Investicijos į šią technologiją siekia apie 130 tūkst. eurų.