Naujienos

2020 01 14

Vilniuje – nauja „Iki Express“ parduotuvė

Šiandien Vilniuje, Ulonų g. 2, atidaryta nauja „Iki Express“ parduotuvė – pirmoji iš 6 šiemet numatomų atidaryti naujų prekybos tinklo „Iki“ prekybos vietų.

2020 01 13

Greitų pusryčių idėjos skubantiems: ne tik skanu, bet ir maistinga

Pusryčiai neretai yra įvardijami kaip svarbiausias dienos maistas, nors ne visiems pavyksta kas rytą rasti laiko ir jais pasimėgauti. Tačiau tam yra sprendimas, kuriuo gali pasinaudoti net ir labiausiai skubantys – tereikia susirasti šalia darbo esančią parduotuvę, kurioje būtų patogu stabtelėti ir įsigyti šviežių produktų. Beliks pasinaudoti ekspertų siūlomomis pusryčių idėjomis, kuriomis mėgautis galėsite vos pradėję dieną.

2020 01 10

Šventės baigėsi – padidėjęs apetitas liko. Kaip grįžti į ritmą?

Įsibėgėjus sausiui daugeliui vis dar sunku grįžti į įprastą režimą. Šventinis maratonas ne tik atitraukė nuo darbų, bet ir išbalansavo ne vieno mitybos ritmą. Dietistė Živilė Dumbraitė sako, kad norint ir vėl grįžti į normalų valgymo režimą pirmiausia reikėtų pradėti nuo vidinio nusiteikimo, o tuomet vadovautis keliais svarbiais patarimais.

2020 01 08

Prekybos tinklas „Iki“ stabdo „Grigeo“ pagamintos produkcijos pirkimą

Prekybos tinklas „Iki“ stabdo AB „Grigeo“ pagamintos produkcijos pirkimą, kol visuomenei nebus atsakyta į visus klausimus dėl įtarimų AB „Grigeo Klaipėda“ gamyklai nevalytomis atliekomis teršus Kuršių marias.

 

 „Akivaizdu, kad būtent šiandien yra proga verslui ne žodžiais, o realia elgsena pademonstruoti socialiai atsakingą elgesį. Prekybos tinklas „Iki“ aukščiausiais profesiniais ir etiniais standartais vadovaujasi pats bei to paties reikalauja iš savo partnerių“, - sako Indrė Baltrušaitienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

2020 01 07

Lietuvių pamėgtas vaisius gerina ne tik sveikatą, bet ir nuotaiką

Maistingumu pasižymintys bananai itin didelio populiarumo susilaukia ne tik dėl savo skonio, bet ir teikiamos naudos žmogaus sveikatai bei kitų ypatingų savybių. Tikriausiai mažai kam žinoma, kad lietuvių ypač pamėgtas vaisius gali turėti įtakos kūno svoriui, žmogaus nuotaikai ar net regėjimui.

2020 01 03

Naujųjų metų pažadas maitintis sveikiau – misija įmanoma

Naujieji metai – puikus laikas imtis seniai planuotų pokyčių. Kasmet žmonės pasižada daugybę dalykų, kurių imsis būtent pradėdami naujus metus, tačiau pasauliniai tyrimai rodo, kad vos 8 proc. apklaustųjų tuos pažadus įgyvendina. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad vieną dažniausių tikslų – maitintis sveikai – įgyvendinti visai nesunku, jeigu vadovausitės vos keliais pagrindiniais principais.

2019 12 30

Meniu po švenčių: lengvi patiekalai, kurie padės vėl jaustis energingiems

Po šventinio maratono apsunkęs organizmas reikalauja ypatingo dėmesio. Nenuostabu, juk kalėdiniai susibūrimai prasideda anksti ir tęsiasi ilgai, o retas kuris atsispiria gardžiai atrodančių, tačiau kaloringų užkandžių gausybei. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, jog po tokio maratono patartina rinktis tokius produktus, kurie akimirksniu pagerintų virškinimą, grąžintų energiją ir žvalumą.

2019 12 27

Šventės be maisto švaistymo: patarimai ir receptai, kaip sunaudoti maisto likučius

Šventinis laikotarpis į virtuvę ne tik įneša smagaus chaoso, bet ir palieka daugybę maisto likučių. Norint, kad su meile šventiniam stalui gaminti patiekalai ir užkandžiai neatsidurtų šiukšliadėžėje, po šventinės vakarienės juos galima prikelti naujam gyvenimui. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, jog išmesti ilgai gamintą maistą dažniausiai būna gaila, o dar savaitę maitintis tais pačiais patiekalais – nuobodu, todėl atskleidžia būdus, kaip išsaugoti maisto likučius panaudojant juos visiškai naujų patiekalų gamyboje.

2019 12 20

Švenčių simbolis – kūčiukai: favoritus galima ne tik atrasti parduotuvėje, bet ir pasigaminti namuose

Apie artėjančias šventes primena ne tik sužibusios Kalėdų eglutės, bet ir parduotuvių lentynose išsirikiavę tik šiam metų laikui būdingi maisto produktai. Vieni jų – kūčiukai – labiausiai valgomi tik Šv. Kūčių vakarą, tačiau pastaraisiais metais susidomėjimas jais auga dar gerokai iki švenčių. Kuo pasižymi tradiciniai kūčiukai ir kaip juos pasigaminti namuose, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

2019 12 18

Renkamės žuvį šventiniam stalui: receptai, įveikiami ne tik kulinarams

Pačiais įvairiausiais būdais pagaminti žuvies patiekalai per Kūčias ir Kalėdas užvaldo kiekvieno tautiečio vaišių stalą. Silkė su svogūnais, keptas karpis ar lašiša – tik vieni iš nedaugelio patiekalų, kuriais mėgaujasi šeimos šventiniu laikotarpiu. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės teigimu, tradiciškai būtinas patiekalas ant Kūčių stalo – silkė, tačiau pirkėjai savo simpatijas jau spėjo skirti ir menkei, karpiui ar lydekai, kurios vis dažniau pakliūva į šventinį meniu.