Naujienos

2019 02 27

Glotnučiai artina pavasarį: 5 receptai paskutinei žiemos savaitei

Ilgai lauktą pavasarį dera sutikti kupiniems jėgų. O kas daugiau, jei ne teisingas maistas suteiks taip trūkstamos energijos? Semtis jos specialistai rekomenduoja iš vaisių ir daržovių, o geriausias ir skaniausias būdas jų suvalgyti kuo daugiau – maistingieji glotnučiai. Pasigaminti kokteilį prireiks vos kelių minučių, o energijos užteks visai dienai!

2019 02 27

Vilniuje duris atvėrė atnaujinta IKI parduotuvė: tapo dar atviresnė pirkėjams

Šiandien Vilniuje atidaryta atnaujinta IKI parduotuvė. Po rekonstrukcijos ji tapo dar modernesnė ir atviresnė pirkėjams – parduotuvės viduje veikia atvira kepykla, o administracinės patalpos perkeltos arčiau pirkėjų ir virto atviromis darbo erdvėmis. Taip pat, keičiantis tradicinės parduotuvės modeliui ir apsipirkimo įpročiams, pagal pasaulyje populiarų „parduotuvė parduotuvėje“ (angl. shop in shop) formatą įrengti erdvūs vaisių ir daržovių bei šviežios duonos skyriai, naujos savitarnos kasos.

2019 02 25

Fermentuotų kopūstų pažiba kimčiai: egzotiškas receptas patiks ir lietuviams

Nors žiema palengva traukiasi, stiprinti imunitetą ir lepinti jį teisingu maistu patariama visuomet. Vienas iš patiekalų, kuris lietuvių valgiaraštį neabejotinai papildo šaltuoju metų laiku – rauginti kopūstai. Apie jų maistingąsias savybes bei vitaminus kalbėti būtų galima labai ilgai, tačiau ant lietuvių stalo vis dažniau atsiduria ir lietuviškų raugintų kopūstų giminaičiai iš tolimosios Azijos – kimčiai. Kokiomis savybėmis pasižymi šie korėjiečių liaupsinami kopūstai ir su kuo juos dera valgyti?

2019 02 21

Raudona ar balta mėsa: ką privalome žinoti ne tik renkantis, bet ir gaminant?

Visais laikais mėsa ir jos gaminiai kėlė daugybę diskusijų. Tiesa, mitybos specialistai tikina, jog visiškai išbraukti jos iš savo valgiaraščio nederėtų. Tačiau dažnam vartotojui kyla natūralus klausimas: kokią gi mėsą – raudoną ar baltą – rinktis, kuri iš jų vertingesnė ir kaip dažnai derėtų mėsingus patiekalus įtraukti į savo kasdienį meniu?

 

2019 02 15

Šventę siūlo kurti namuose: išskirtinės Vasario 16-osios vaišės

Šiais metais Lietuvos gimtadienis bus minimas savaitgalį, tad tai dar viena proga suteikti Vasario 16-ajai ypatingą atspalvį ir susikurti šventę namuose. Tądien prie bendro stalo galite sukviesti artimus bičiulius ir namiškius bei visus nustebinti išskirtiniais pietumis ar vakariene. Paįvairinkite meniu gastronominiais atradimais, kurie bent simboliškai atspindėtų lietuviškas tradicijas.

2019 02 13

Valentino dienos gudrybės: patarė, kaip skaniai nustebinti mylimą žmogų

Jei jau pasiduodame vakarietiškoms tradicijoms ir nepraleidžiame progos kartu su savo antrąja puse paminėti šv. Valentino dieną, tai kodėl gi nepatikėjus ir įvairiais prietarais, padėsiančiais tądien sutikti ypatingai? Sakoma, jog be stebuklingų burtų atrakinti mylimojo širdį gali padėti ir tam tikras maistas. Ir nors lietuviai mieliau renkasi tradicinius sprendimus, į valgiaraštį meilės dieną rekomenduojama įtraukti natūralių aistros dirgiklių – afrodiziakų. Tad ką verta įsidėmėti, jog šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir daug žadanti?

2019 02 11

IKI parduotuvių lentynose – naujas privatus prekių ženklas „Clever“

Nuo šių metų pradžios prekybos tinklo IKI prekių ženklų šeimą papildė naujas vardas – „Clever“. Jis pakeitė iki šiol žemų kainų kategorijoje pagrindinę poziciją užėmusį ilgametį prekės ženklą „Cento“ ir pirkėjams leis pasiūlyti dar platesnį kokybiškų gaminių asortimentą už prieinamą kainą.

2019 02 06

Minime Duonos dieną – kaip išsirinkti ne tik skaniausią, bet ir sveikiausią?

Nuo seno lietuviai duoną ne tik mėgo, bet ir garbino. Ji būdavo laikoma ir sveikatos šaltiniu, ir namų gelbėtoja, ir maitintoja. Tradiciškai vasario 5-ąją yra minima šv. Agotos – Duonos – diena, tačiau per daugybę metų keitėsi ne tik šio kepinio receptūra, bet ir požiūris į jį. Pasigirsta raginimų, jog duoną netgi derėtų išbraukti iš mitybos raciono, tad kaip yra iš tikrųjų?

2019 02 03

Cepelinų diena – tinkamiausia proga atsigręžti į bulvę

Niekas nepaneigs, kad lietuvių draugystė su bulve – tai laiko patikrintas reikalas. Juk būtent ši daržovė daugelio virtuvėje griežia pirmu smuiku, o per šimtmečius jai dedikuotus receptus vargiai būtų galima sutalpinti į vieną knygą. Nors variacijų, ką ir kaip gaminti su bulve apstu, tačiau pirma mintis, atėjusi į galvą tik pagalvojus apie šią daržo karalienę, daugumai yra ta pati – cepelinai. Pastarieji jau yra tapę tikru lietuviškos virtuvės pasididžiavimu ir vizitine kortele, todėl nenuostabu, kad šis patiekalas turi ir savo dieną – nuo 2014 metų kiekvieną pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama Pasaulio cepelinų diena. O kad švęsti būtų ne tik skanu, bet ir įdomu, pateikiame keletą faktų apie bulves.

2019 01 31

Realybė, apie kurią nesusimąstome: pagaminamo maisto kiekiai yra didesni nei mes gebame suvartoti

Kaip dažnai pagalvojame, kiek pagaminamo maisto iš tiesų baigia savo kelionę taip ir nepaliestas žmonių? Baimė ar nežinojimas, kaip elgtis su besibaigiančio galiojimo maisto produktais, visuomenę įspaudė į amžiaus problemą – turime didžiulius perteklinio maisto kiekius. Deja, skurstančių, gyvenančių nepritekliuje ir kasdien alkstančių žmonių šalyje taip pat apstu. Išeičių, kaip padėti likimo nuskriaustiesiems ieškantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ šiai situacijai spręsti jėgas suvienijo ir su prekybos tinklais – užsimezgęs bendradarbiavimas daugybę metų ne tik gelbsti sunkiau besiverčiančius, bet ir padeda kovoti su maisto švaistymo problema.