Naujienos

2019 04 15

Velykoms gaminame kumpį: mėsininko patarimai, kaip paruošti gardžią mėsą

Iki Velykų liekant vis mažiau laiko, dauguma jau styguoja šventinį meniu. Puoselėjantys tradicijas žino, jog pirmąją Velykų dieną dar mūsų senoliai ant stalo mėgdavę dėti kiaulienos kumpį. Tikėta, jog kiaulė simbolizuoja turtą, sotumą ir našius ūkio darbus. Tad jei vis dar ieškote sočių idėjų ir norite turtingų metų, Velykų stalui paruoškite gardų kumpį ar jo kepsnį.

2019 04 10

IKI rekonstravo pirkėjų mėgstamą parduotuvę Kėdainiuose

Kėdainiuose po rekonstrukcijos duris atvėrė atnaujinta IKI parduotuvė. Nuo šiol kėdainiečiai šviežio maisto bei kitų reikalingų prekių galės įsigyti dar patogiau ir paprasčiau. Į adresu Tilto g. 2 įsikūrusios parduotuvės modernizavimą iš viso investuota apie 600 tūkst. eurų. Šios investicijos skirtos IKI parduotuvių tinklo plėtrai ir atnaujinimui visoje Lietuvoje.

2019 04 09

Ruošiamės Velykoms: kiaušinius marginkime tuo, ką randame virtuvėje

Kasmet artėjantis Velykų laikas užmena mįslę – kaip ir kuo šiemet marginti kiaušinius? Nors parduotuvių lentynose apstu įvairiaspalvių dažų ar lipdukų, ieškantiems kuo natūralesnių sprendimų, rekomenduojama išmėginti paprastus maisto produktus, galinčius nuspalvinti kiaušinius. Pasiraitokite rankoves ir pradėkite kurti šventę – jei įmantrių raštų pasiekti nepavyks, bent jau būsite tikri, jog kiaušinius papuošėte ne dirbtiniais, o arčiausiai gamtos esančiais būdais.

2019 04 08

Renkamės majonezą: kaip atskirti sveikiausią? (+naminio avokadų majonezo receptas)

Kai kalba pasisuka apie šventinį stalą, valgiaraštyje kaipmat atsiduria majonezas. Vargu, ar kas įsivaizduoja kietai virtus kiaušinius ir mišraines be šio pagardo, kuris nukloja daugumą velykinių patiekalų? Vis tik mitybos specialistai majonezu siūlo nepiktnaudžiauti, o renkantis – atidžiau atkreipti dėmesį į jo sudedamąsias dalis.

 

2019 04 05

Susižersite visus komplimentus: žinoma maisto tinklaraštininkė pasidalino puikiai subalansuotu Velykų meniu

Nors iki gražiausios pavasario šventės – šv. Velykų – dar yra šiek tiek laiko, pasisemti idėjų šventiniam stalui galima jau dabar. Šįkart įkvepiančias receptais dalinasi populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė. Maisto mylėtoja akcentuoja, jog pasiruošimas jokiu būdu neturėtų kelti streso ir nuovargio, todėl jos siūlomi patiekalai – itin lengvai ir greitai pagaminami, o jų skonis – vertas daugybės komplimentų.

2019 04 04

Maisto sergėtojas – šaldytuvas: kaip palaikyti jame tvarką?

Kiekvienos virtuvės neatsiejamas atributas – šaldytuvas – mieliausias ne tik tuomet kai būna pilnas, bet ir tada, kai jame vyrauja tvarka. Juk varstyti nemalonų kvapą skleidžiantį ir gendančių produktų vaizdą transliuojantį šaldytuvą tikrai nėra smagu. Tad kokios sistemos laikytis, jog akių nebadytų chaosas, o produktai kiek įmanoma ilgiau išliktų švieži?

2019 04 02

Startavo lietuviškų pomidorų sezonas: valgyti siūlo kasdien ir po daug (+receptas)

Jau tapo įprasta, kad sulaukus balandžio parduotuves užplūsta šviežias lietuviškų pomidorų derlius. Tiesa, kasmet tikslus jo pasirodymo laikas priklauso nuo gamtinių sąlygų, tačiau šis pavasaris jau džiugina pirkėjus ką tik nuskintais vietos augintojų pomidorais. Būtent švieži, gerai sunokę pomidorai yra patys vertingiausi dėl juose esančių maistingųjų medžiagų ir bene labiausiai mėgstami gaivaus skonio išsiilgusių pirkėjų.

2019 03 28

Ragaujame pavasarį: morkų pyragas su anakardžių kremu

Augalinės kilmės, be pridėtinio cukraus, be gliuteno, pagamintas iš šviežių ir kokybiškų ingredientų, o svarbiausia – nuostabaus skonio, sveikas ir maistingas. Tačiau geriau vieną kartą paragauti, nei daug kartų išgirsti, kodėl šis pyragas nusipelnė visų šių komplimentų!

2019 03 28

Ką dar gaminti iš salotų: atraskite netikėtus žalumynų skonius ir rūšis

Salotos ir pavasaris – tai neišskiriamas duetas. Šiuo metų laiku kaip niekad norisi daugiau žalumos, tad salotos ir jų lapai puikiai papildo spalvų išsiilgusį meniu. Juo labiau, parduotuvių lentynose puikuojasi daugybė skirtingų, dažnai net neatrastų rūšių, kurių panaudojimo galimybės kur kas platesnės nei tik įprastos salotos. Kokiuose dar patiekaluose gali suspindėti salotos pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.

2019 03 27

Prekybininkų galvos skausmas: kaip privilioti geidžiamiausią darbuotoją – kasininką?

Užimtumo tarnybos duomenimis, pardavėjai ir kasininkai pernai Lietuvoje buvo  paklausiausi darbuotojai. Beveik 14 tūkst. – tiek 2018-ais metais prekybininkai pasiūlė laisvų darbo vietų. Kai paklausa viršija pasiūlą, darbdaviams tenka nelengva užduotis privilioti geriausius darbuotojus – vieni siūlo nemokamus pietus, kiti – dar papildomai investuoja ir į darbuotojų mokymą.