Naujienos

2017 05 16

Darbuotojai pietų vis dažniau skuba ne į kavines, o parduotuves

Maisto parduotuves pirkėjai užplūsta ne tik po darbų, bet ir per pietų pertraukas, ir būtent jose vis dažniau pasirūpina pietumis bei įvairiais užkandžiais. Prekybininkų atstovai sako, kad pirkėjų pagausėjimas per pietus ypač juntamas Lietuvos didmiesčių centruose įsikūrusiose parduotuvėse, o pardavimai jose tokiu metu, lyginant su dienos vidurkiu, išauga iki 16 proc. 

Prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, per pietus į parduotuves gyventojai skuba siekdami papietauti pigiau nei kavinėse ar restoranuose, o dažniausiai tam renkasi įvairius konditerijos gaminius, valgyti paruoštus pietų rinkinius, sumuštinius, vaisius ir daržoves.


„Didmiesčių centrinėse dalyse įsikūrusios parduotuvės šiokiadieniais 11-13 val. iš tiesų sulaukia gerokai daugiau pirkėjų, o pardavimai jose tokiu metu išauga maždaug 12-16 proc. Šis augimas neabejotinai yra susijęs su netoliese dirbančių gyventojų apsipirkimais. Vis daugiau įvairių įstaigų ir biurų darbuotojų į parduotuves per pietus atvilioja galimybė papietauti pigiau nei viešojo maitinimo įstaigose ir pakankamai platus paruošto maisto bei užkandžių asortimentas“, – sako B. Čaikauskaitė.


Pasak jos, maistą pietums parduotuvėse perkantys gyventojai dažnai tai daro ir norėdami sutaupyti laiko, nes kavinėse bei restoranuose papietauti dažnai užtrunka ilgiau.


Prekybos tinklo atstovė pažymi, kad per pietų pertraukas į parduotuves užsukančių pirkėjų skoniai ir  pasirinkimai šiek tiek keičiasi priklausomai nuo sezono ar artėjančių švenčių, o pavasarį juntama išaugusi paklausa salotoms ir žuvies patiekalams.


„Iš salotų itin populiarios – Cezario su vištiena, taip pat daugelio nuo seno pamėgta baltoji mišrainė. Ji paprastai perkama papildomai prie kitų gaminių pietums. Reaguodami į pirkėjų pageidavimus nuo šio pavasario parduotuvėse ruošto maisto rinkinių asortimentą papildėme ir kepta žuvimi su bulvytėmis. Šis rinkinys jau spėjo tapti populiariu pietaujančiųjų pasirinkimu. Taip pat gausiai perkami valgyti paruošti pietų rinkiniai su Kijevo kotletu, kiniška vištiena, virtais makaronais bei mocarela sūriu“, – sako B. Čaikauskaitė.


Gyventojai pietums renkasi ir bulvinius vėdarus, taip pat lietinius blynus su įvairiais įdarais, mėsainius ir sumuštinius. Nepamirštama pasirūpinti ir desertu. Jam dažniausiai perkami vaisiai, įvairios bandelės ir pyragaičiai. Be to, pastebima tendencija, kad anksčiau itin populiarūs buvę karštu vandeniu užpilami makaronai ar greitai paruošiamos sriubos pastaruoju metu vietą užleidžia įvairiems kulinarijos ir konditerijos gaminiams, parduotuvėse ruoštam maistui.


Nors ne taip ryškiai kaip pietų metu, intensyvesnė prekyba centrinėse parduotuvėse juntama ir rytais, kai dalis gyventojų prieš darbą užsuka nusipirkti pusryčių ar iš anksto apsirūpinti pietumis bei užkandžiais darbo dienai. Rytinių apsipirkimų metu darbe pusryčiaujantys gyventojai daugiausiai renkasi jogurtus, varškės sūrelius, vaisius, riešutus.