Naujienos

2019 07 07

Gaivios ir sočios kreminės makaronų salotos

Salotos – vienas universaliausių ir bene lengviausiai improvizacijoms pasiduodančių patiekalų, kurį galima gaminti praktiškai iš visko, kas yra jūsų šaldytuve. Žalialapės salotos lėkštėse ima karaliauti dar pavasarį, kuomet pasirodo pirmasis šviežias derlius. O štai vasarą šis patiekalas tampa tikru išsigelbėjimu, kai nesinori karšto maisto.   

Kartu su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“ siūlome pasiduoti improvizacijoms ir pasigaminti kremines salotas su makaronais. Smagiausia dalis, jog salotų skonis geriausiai atsiskleidžia joms šiek tiek pastovėjus šaldytuve, todėl drąsiai galite gaminti daugiau. Dar skaniau – jei valgysite gryname ore prisėdę ant pievutės ar suoliuko!

 

4–5 porcijoms reikės:

 

  • 400 g CLEVER makaronų ragelių;
  • 150 g plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
  • 100 g gražgarstės;
  • 200 g spalvotų vyšninių pomidorų;
  • 100 g CLEVER saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 didelio avokado;
  • česnako laiškų.

 

Padažui reikės:

 

  • 100 ml majonezo;
  • 100 ml graikiško jogurto;
  • 1 v.š. obuolių acto | tinka ir baltojo vyno actas;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. česnako miltelių;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. pipirų.

 

Gaminimas:

 

Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus – tik labai svarbu nepervirti. Makaronai turi būti „Al Dente“ (šiek tiek kietoki), nes į juos dar papildomai įsigers padažo. Išvirusius makaronus perliejame šaltu vandeniu.

Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol ji tampa kieta ir traški. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

Susmulkiname visas daržoves. Dideliame dubenyje sumaišome makaronus, trupintą šoninę, gražgarstę, daržoves ir padažą. Patiekiant pabarstome smulkintais česnako laiškais. Skanaus!

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.