Naujienos

2019 07 26

Karštą dieną gaivinkitės šalta agurkų ir avokadų sriuba

Bene geriausia atgaiva karščiui užklupus – gardi ir vėsinanti sriuba. Nors įprastai dažnas mūsų iškart pagalvoja apie šaltibarščius, tačiau vasarai įpusėjus, siūlome paįvairinti mitybos racioną ir išbandyti šaltą agurkų ir avokadų sriubą.  Maistinga, malonios kreminės tekstūros, neapsunkinanti ir stebinanti neįprastu skonių deriniu. Neabejojame, kad kartą paragavus, ši sriuba atsidurs tarp vasaros favoritų!

 

4 porcijoms reikės:

 

  • 6 agurkų;
  • 2 avokadų;
  • ½ jelapeno;
  • 1 didelės skiltelės česnako;
  • saujos šviežio baziliko lapelių;
  • saujos šviežių krapų;
  • 5 svogūno laiškų;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 600 ml CLEVER kefyro;
  • 3 valg. šaukšt. CLEVER alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • ¼ arbat. šaukšt. pipirų.

 

Gaminimas:

 

Visus produktus dedame į elektrinę kokteilinę / maisto smulkintuvą / trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei masė gaunasi kiek per tiršta, įpilame dar kefyro. Paragaujame, ar netrūksta kokio nors skonio, pavyzdžiui, sūrumo ar rūgštelės. Jei trūksta, pridedame ir viską pertriname dar kartą.

Patiekiame apšlaksčius alyvuogių aliejumi, kefyru bei pabarsčius žalumynais. Sriubą galima valgyti ir vieną, bet kaip ir prie šaltibarščių, taip ir prie šios žaliosios sriubos puikai tiktų ir sotumo suteiktų bulvės.

Skanaus!

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.