Naujienos

2019 04 18

Lietuviai ruošiasi Velykoms: kiaušinių kasdien nuperkama vis daugiau

Iki Velykų likus mažau nei savaitei, daugelis jau gali pasigirti ne tik suplanuotu, bet ir supirktu meniu šventiniam stalui. Pastarasis gali apsieiti be įmantrių patiekalų, tačiau be kiaušinių – vargiai. Nenuostabu, kad prekybininkai jau dabar pajuto ūgtelėjusius kiaušinių pardavimus, o paskutinėmis dienomis tikisi sparčiausio jų augimo.

 

Pasak prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės, tendencija, jog prieš pat Velykas kiaušinių pardavimai suintensyvėja, ryški jau ne vienerius metus. „Praėjusiais metais taip pat turėjome tokią situaciją: kiaušinių paklausa ėmė didėti likus trims savaitėms iki šventės, o Velykų savaitę pardavimai šoktelėjo net 50 proc. Pastebime, jog parduodamiems kiekiams įtakos turi ne tik išaugęs asortimentas, bet ir siūlomos akcijos“, – teigia B. Čaikauskaitė.

 

Jos teigimu, įprastai prekybos tinklo parduotuvių asortimente dominuoja kiaušiniai rudu lukštu, tačiau, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, šventiniu laikotarpiu parduotuvėse pasirodo ir balto lukšto kiaušiniai, kuriuos dažnas renkasi marginimui.

 

„Baltus kiaušinius galima įsigyti išskirtinai tik velykiniu laikotarpiu. Vis tik pagal ankstesnių metų pardavimus galima teigti, jog daugiausiai nuperkama trečiu numeriu pažymėtų kiaušinių rudu lukštu – jie sudaro 86,6 proc. visų kiaušinių pardavimų. Tai lemia ir patraukli šių kiaušinių kaina, ir tvirtesnis lukštas, kurio visiems taip norisi Velykų rytą. Taip pat šokteli ant kraiko laikomų vištų kiaušinių pardavimai. Tuo tarpu ekologiškų ir laisvai laikomų kiaušinių paklausa suintensyvėja, tačiau auga nesmarkiai“, – pasakoja IKI atstovė.

 

Prieš Velykas stebimas ir mažesnių, tačiau savo lukšto margumu įdomesnių – putpelių – kiaušinių populiarumas. „Pastaraisiais metais žmonės noriai eksperimentuoja ir ant Velykų stalo deda ne tik įprastus margučius, bet ir putpelių kiaušinius. Lyginant su kitais mėnesiais, pastarųjų pardavimai išauga kone dvigubai. Nors yra kur kas mažesni, savo skoninėmis savybėmis putpelių kiaušiniai neatsilieka nuo įprastų. Be to, jie turi mažiau cholesterolio, nėra tokie alergizuojantys ir dažnai labiau mėgstami vaikų“, – pastebi B. Čaikauskaitė.