Naujienos

2019 06 06

Sveikas ir stilingas pikniko meniu: 3 nesudėtingi receptai

Piknikas – vienas geriausių vasaros dienų praleidimo būdų, o tam nereikia laukti nei savaitgalio ar atostogų. Surenkite spontanišką pikniką tiesiog miesto centre jaukiai įsitaisę ant pievutės ar suoliuko! Pakvieskite prisijungti kolegas, bičiulius, o gal tiesiog pasimėgaukite laiku sau ir trumpu atitrūkimu nuo dienos darbų. Piknikas tuo ir žavus, jog jį galima surengti praktiškai bet kur, o meniu – ypač įvairus. Maistą galima pasigaminti ir pietų dėžutes susiruošti iš vakaro, tačiau piknikas tuo ir žavus, kad jis kuo puikiausiai gali pavykti ir be jokio pasiruošimo. Jei per skubėjimą neturite laiko gaminti namuose, užsukite į bet kurią IKI parduotuvę ir įsigykite jau pagamintų gardžių salotų, sumuštinių bei kitų užkandžių.

 

Tam, kad maistas lauke būtų subalansuotas, kartu su maisto tinklaraštininke „Ant medinės lentelės“ sukūrėme sveiką ir stilingą pikniko meniu su trimis patiekalais, kurie yra ne tik skanūs ir sveiki, bet ir patogūs transportuoti bei tinkami laikyti lauko sąlygomis kelias valandas.

 

Keksiukai su sūriu, kumpiu ir daržovėmis

 

10 keksiukų reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 4 v.š. graikiško jogurto;
  • 2 v.š. sviesto;
  • 3 v.š. miltų | GF versijai – universalaus miltų mišinio be glitimo;
  • 100 g kumpio;
  • 100 g sūrio;
  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių;
  • 1/2 stiklinės konservuotų kukurūzų;
  • saujos šviežių petražolių;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. pipirų.

 

Gaminimas:

Dubenyje išmaišome kiaušinius su graikišku jogurtu ir lydytu sviestu. Į gautą masę įmaišome miltus. Kumpį supjaustome gabalėliais, sūrį sutarkuojame. Kumpį, sūrį, žirnelius, kukurūzus, smulkintas petražoles, druską ir pipirus dedame į tešlą ir viską gerai išmaišome.

Tešlą dedame į keksiukų formeles. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Mediniu pagaliuku patikriname, ar vidus gerai iškepęs.

 

Bolivinės balandos ir daržovių salotos su halumio sūriu

BLOG IMG 5761

4–5 porcijoms reikės:

  • 1 stiklinės bolivinės balandos | Tinka ir kitos kruopos;
  • 2 stiklinių sultinio arba vandens;
  • 100 g salotų mišinio | IKI parduotuvėse galima rasti netgi su gėlėmis!
  • 2 agurkų;
  • saujos ridikėlių;
  • saujos vyšninių pomidorų;
  • saujos žaliųjų alyvuogių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 200 g halumio sūrio;
  • šviežio baziliko.

Padažui reikės:

  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Išverdame bolivinę balandą. Tai skaniausia daryti su sultiniu, bet tinka ir vanduo, tik tokiu atveju įberkite papildomai druskos. Išvirtas kruopas atvėsiname (bent iki tiek, kad nebūtų labai karštos ir nesusileistų salotų lapai).

 

Ruošiame padažą – sumaišome visus jo ingredientus.

 

Halumio sūrį supjaustome juostelėmis ir kepame apie 5 minutes grill keptuvėje. Jei neturite grill keptuvės, puikiai tiks ir paprasta keptuvė. Į dubenį dedame atvėsusią bolivinę balandą, salotas, agurkų ir ridikėlių griežinėlius, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, alyvuoges, keptą sūrį. Supilame padažą ir atsargiai viską išmaišome.

 

Avižų ir migdolų trupiniuotis su avietėmis

BLOG IMG 5794 2

5x23 cm dydžio skardai reikės:

  • 1 stiklinės migdolų miltų | Geriau stambesnio malimo;
  • 1/2 stiklinės avižinių dribsnių, smulkintų iki miltų tekstūros | Geriausia viso grūdo;
  • 1/2 stiklinės nesmulkintų avižinių dribsnių | Geriausia viso grūdo;
  • 1/2 stiklinės kokosų cukraus | Tinka ir paprastas cukrus;
  • 1/2 stiklinės kapotų migdolų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 stiklinės kokosų aliejaus;
  • 400 g aviečių | Tinka ir kitos uogos.

Gaminimas:

Į dubenį suberiame viską, išskyrus uogas. Labai svarbu, kad kokosų aliejus būti kambario temperatūros – ne skystas, bet ir nelabai kietas. Jei jūsų turimas kokosų aliejus suskystėjęs, dėkite jį trumpam į šaldytuvą, kol šiek tiek sukietės.

 

Masę minkome rankomis, kad visi produktai tolygiai pasidengtų kokosų aliejumi. Vieną stiklinę trupinių atidedame viršutiniam sluoksniui. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, suberiame apatiniam sluoksniui skirtus trupinius ir rankomis paspaudžiame taip, kad neliktų oro ir trupiniai taptų gana tvirtu pagrindu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

 

Ištraukiame skardą, ant viršaus beriame uogas ir likusius trupinius, lengvai paspaudžiame. Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar pusvalandį.

 

Palaukite, kol trupiniuotis visiškai atvės, nes tik tuomet jį  galėsite supjaustyti gabalėliais. Kitas variantas – galite visą skardą apdengti ir vežtis su savimi į pikniką, o vėliau į lėkštes trupiniuotį dėti tiesiog šaukštu.

 

O dabar – visi į lauką ir skanaus!