Prekių ženklai

VASAROS sezono naujienos

IKI parduotuvėse kasdien kvepia vasara!

Kaip ir kiekvieną sezoną, „Pagaminta IKI“ kulinarai ir konditeriai paruošė Jums labai gardžių naujienų – vasaros valgiaraštyje laukia sotūs žuvies patiekalai šeimos pietums, užkandžių rinkiniai vakarėliams gamtoje, įdomios salotos priešpiečiams ir visa puokštė saulėtų desertų. Skanaus!

Batonas ir duonelė su sepijų rašalu Skonis klasikinis, o spalva – net labai netikėta! Juodai šiuos kepinius nuspalvina sepijų rašalas, o puikaus skonio suteikia sezamų sėklos, saulėgrąžos ir avižiniai dribsniai.

Vokiška duona Raugintos tešlos vokiška duonelė iš stambiai maltų ruginių miltų ir kviečių sėlenų nustebins skoniu – joje puikiai dera salyklo aromatas ir švelnus saldumas.

Mėtų skonio avižiniai sausainiai Avižinių sausainių mėgėjai įvertins šį naują skonio eksperimentą – klasikiniams avižiniams sausainiams suteikėme ryškaus ir gana netikėto mėtų ir juodųjų serbentų skonio.

Sviestiniai sausainiai "Madeleine" Šie sviestiniai kriauklelių formos sausainiai – tikras Prancūzijos konditerių pasididžiavimas. Paragaukite visų – švelnaus pistacijų skonio arba gardžių su džiovintomis spanguolėmis.

Sluoksniuotos bandelės su įvairių vaisių įdarais Vasariškai gaivios ir pavydėtinai gardžios – minkštos sluoksniuotos tešlos bandelės, kurių viduje laukia skaisčiai žalias kivių įdaras arba egzotiniai vaisiai: ananasai, abrikosai, persikai ir pasifloros.

Šokaladu glazūruoti cukatai Cukraus sirupe išvirti apelsinų griežinėliai, glaistyti juoduoju šokoladu – nepakartojamas skonių derinys. Šokoladas šiam desertui kaitinamas ir vėsinamas kelis kartus, kad taptų tvirtas, kietas ir blizgus.

Vaisių tyrių pyragaičiai Dailūs obuolio formos pyragaičiai iš natūralių vaisių tyrių ir migdolinio biskvito, patupdyti ant apvalaus trapios tešlos sausainėlio. Tikras skanumėlis!

Tartaletės su vaisių tyrių kremu Trapios tešlos tartaletės ypatingos ne tik dėl formos – krepšelis užpildytas pistacijų skonio šokoladu, vafliniu traškesiu ir mangų-pasiflorų arba aviečių tyrių kremu.

Grietinėlės kremo tortas su aviečių žele Minkštutėlis balto biskvito sluoksnis, švelnus jogurto-grietinėlės kremas ir daug vasaros skonio – gaivinanti želė su braškių ir aviečių gabaliukais.

Maskarponės sūrio kremo tortas su vyšniu žele Gerai pažįstamo skonio tortas, kuris vis dar turi kuo nustebinti – migdolinis biskvitas laiko maskarponės sūrio kremo sluoksnį, o jame – vyšnių želės gabaliukai ir rausvųjų mandarinų įdaras.

Plikytos tešlos pyragas su braškių žele Tikras vasaros džiaugsmas – lengvas pyragas, kuriame plikytos tešlos tekstūra puikiai dera su jogurto ir grietinėlės kremu bei sultingais braškių želės gabaliukais.

Panakotos kremo pyragas su avietėmis Panakota – tradicinis itališkas desertas, pagamintas iš grietinėlės, pieno, cukraus ir želatinos. Gaivus, purus ir lengvas, o gardžiausias patiektas tradiciniu būdu – su trintomis avietėmis.

Užkandžių rinkinys Pikantiškame užkandžių rinkinyje vyno gurmanams rasite tris labai skirtingus skonius: švelnaus skonio marinuoto varškės sūrio gabalėlius, saldžiarūgštes marinuotas paprikas ir su prieskoniais bei medumi kepintų anakardžių riešutų.

Keptų menkių kukuliuklų vėrinukai Menkių filė, bolivinių balandų kruopų, lašinukų ir morkų rutuliukai veriami ant iešmelio ir kepami, kol tampa maloniai minkšti viduje ir traškūs išorėje. Tikras gardumėlis su jogurto ir citrinų sulčių padažu.

Mėsainis su kiaulienos maltinuku Ypatingas vasaros meniu neapsieina be mėsainių. Todėl „Pagaminta IKI“ šį sezoną pristato dar vieną naują skonį – minkšta bandelė laiko purų tepamojo sūrio sluoksnį ir keptą kiaulienos maltinuką su karamelizuotais svogūnais, agurkais bei pekininiais kopūstais.

Riestainio sumuštinis su skumbrėmis Tarp dviejų riestainio puselių, švelniame tepamojo sūrio ir majonezo glėbyje, gardžiai įsitaisiusios šaltai rūkytos skumbrės – tikras atradimas žuvies ir sumuštinių mėgėjams. Gaivaus skonio ir spalvų jam suteikia daržovės: špinatai, raudonosios paprikos, petražolės.

Suktinukų rinkinys Kai norisi ko nors lengvo, bet sotaus, vasaros vaišes išgelbės suktinukai su skirtingais įdarais: armėniška duona su karštai rūkyta vištiena, vegetarinis avinžirnių humuso ir džiovintų pomidorų duetas bei tortilijos su lašišų, sūrio ir žalumynų kremu.

Tortilijų rinkinys Numalšinti alkį darbe, pasiimti į iškylą ar nustebinti vakarėlio svečius – kad ir kokias vaišes planuojate, sočios tortilijos tiks visada. Pasivaišinkite pikantiškomis su lašišų kremu arba pamėgto skonio su kumpiu ir sūriu.

Salotos su kepta žuvimi Šių salotų pagrindą sudaro sultingi pekininiai kopūstai, špinatai, raudonosios paprikos ir traškūs ridikėliai, o keptos žuvies skonį gurmaniškai papildo sojų padažas su aitriosiomis paprikomis ir aštrus imbiero aromatas.

Žiedinių kopūstų salotos su morkomis Geram skoniui daug nereikia, todėl šių salotų sudėtyje vos keli ingredientai – žiediniai kopūstai, morkos ir paprikos su lengvu rapsų aliejaus ir acto padažu. Puikus garnyras prie virš žarijų keptos mėsos, lauže keptų bulvių ar sūrio.