Prekių ženklai

VASAROS SKONIAI

PAGAMINTA IKI vasaros skoniai - kviečiam paragauti!

Vasara – visų skaniausių gėrybių metas. Ir uogos, ir vaisiai, ir daržovės, ir žalumynai – lysvėse skleidžiasi įvairiausiomis spalvomis, o IKI meistrų virtuvėje – naujais patiekalais ir skoniais. Viskas šviežia, trašku ir skanu! Smagu, kai nereikia nei sėti, nei auginti, nei gaminti – viskas jau padaryta, tereikia ragauti ir mėgautis!

Mėgaukitės kiekvieną dieną – IKI ekspertų siūlomų patiekalų įvairovė skoniais ir spalvomis džiugins visą vasarą. Gardžius IKI kulinarijos ir konditerijos gaminius skanaukite namuose, terasoje, sode, iškyloje. Tegul gardūs patiekalai primena vasarą ir per pietus ar priešpiečius darbe – nepraleiskite nė vienos šio sezono dienos be gardžių IKI meistrų sukurtų patiekalų.

Gardžių vasaros įspūdžių!

Salotos su žiediniais kopūstais Traškūs žiediniai kopūstai puikiai dera su žirneliai, agurkai, jaunų cukinijų gabaliukais bei morkomis. Šį švelnaus skonio daržovių derinį pagardina priderintas padažas iš rapsų aliejaus, obuolių acto, susmulkintų krapų bei prieskonių.

Salotos su skrudintais dribsniais Salotos sūrio gerbėjams. Tai sočios pikantiško skonio salotos iš traškių gūžinių salotų lapų bei špinatų, apelsinų ir konservuotų kriaušių, pelėsinio sūrio, cukruotų spanguolių ir graikinių riešutų. Į salotas beriama skrudintų avižinių dribsnių. O padažas joms paruoštas iš rapsų aliejaus, citrinų sulčių, cukraus bei druskos.

Salotos su ridikėliais ir jogurtiniu padažu Itin gaivios salotos. Traškūs ridikėliai iš lysvių, baltasis ridikas, sultingų gūžinių salotų lapai bei saldžios ir traškios žaliųjų žirnelių ankštys – netradicinis, bet labai gardus naujo derliaus derinys, kurį IKI ekspertai pagardino padažu iš jogurto, krapų ir priderintų prieskonių.

Lapinės salotos su kanapių sėklomis Kitaip dar jas galima pavadinti traškiosiomis salotomis, nes traškumo jose itin gausu. Beveik visi ingredientai turi traškumo: agurkai, cukinijos, špinatai, skrebučiai ir kramtant spragsinčios kanapių sėklos. Be šių, dar yra sultingų pomidorų ir gražgarsčių. Salotos pagardintos rapsų aliejus, petražolių, balzaminio acto, pesto padažo, raudonojo vyno acto, krapų, prieskonių, kanapių sėklų, žaliųjų citrinų sulčių bei česnakų padažu.

Salotos su mangais ir krevetėmis Klasikinis egzotinių skonių derinys – krevetės ir mangai. Su juo dera traškios gūžinės salotos bei špinatai, žemės riešutai ir obuoliai. Šios ryškiaspalvės salotos pagardintos ypatingu padažu iš žemės riešutų aliejaus, mangų, medaus, obuolių acto, žaliųjų citrinų sulčių, rudojo cukranendrių cukraus, aitriosios paprikos bei kitų prieskonių.

Salotos su riešutiniu padažu Naujas derliaus gėrybės – begalė naujų skonių derinių. IKI ekspertai siūlo išbandyti šių daržovių bei žalumynų derinį: cukinijos, agurkai, traškios gūžinės salotos, skrebučiai, špinatai, svogūnai, gražgarstės. Padažas sumaišytas iš žemės riešutų aliejus, kepintų migdolų riešutų (riešutų sviesto), sojų padažo, obuolių acto, apelsinų sulčių, rudojo cukranendrių cukrus bei druskos.

Ruginė bemielė duonelė Iš ruginių ir kvietinių miltų iškepta duonelė kepama naudojant ruginį salyklą, medų, kmynus, druską. Jos norisi atsipjauti ir užtepti sviestu arba grietinėlės sūriu ir ragauti su arbata, kava ar kakava.

Bemielė duonelė su moliūgų sėklomis Ruginių ir kvietinių miltų duonelės skoniui išskirtinumo suteikia moliūgų sėklos, kmynai, ruginis salyklas, cukrus ir druska. Sakoma, kad druska padeda atsiskleisti saldumui, o cukrus – sūrumui.

Pikantiškos ruginių miltų lazdelės Trapios, smėlinės tekstūros ruginių miltų lazdelės yra pagardintos linų sėmenimis bei kmynais. Jose nėra kvietinių miltų ir pridėtinio cukraus. Tereikia vieną lazdelę paragauti, ir burnoje sutirps visos likusios. Tai užkandis, kuris nepaliks abejingų.

Plikytos tešlos spurgytės su sūriu Kai norisi paužkandžiauti ko nors nesaldaus, ieškokite IKI iškeptų plikytos tešlos spurgyčių. Šios itin purios kvietinių miltų spurgytės pagardintos fermentiniu sūriu bei sezamais. Jų skonis primena picą. Spurgytės patogiai supakuotos neštis į žygį, vežtis į iškylą.

Sluoksniuota bandelė su karameliniu įdaru Kas galėtų atsispirti karamelės skoniui? Tik ne smaližiai. Pusryčiai, priešpiečiai ar popiečio arbatos pertraukėlė su šia bandele bus labai skani - karamelinė. Tereikia užsiplikyti puodelį arbatos ar kavos ir kąsnis po kąsnio mėgautis.

Sluoksniuota bandelė su miško uogų įdaru Keičiasi sezonai ir bandelių įdarai. IKI meistrai gaminius gardina sezoninėmis uogomis. Labiausiai išsiilgtos ir kvapniausios – miško uogos, jų įdaras vilioja į krepšelį įsidėti iškart kelias minkštutėles bandeles. Su arbata, pienu ar kava jos – gardus malonumas.

Grietinėlės ir jogurto kremo bei aviečių tyrės desertas Ypatingas desertas, pagamintas naudojant saldžią grietinėlę, natūralų jogurtą, o šie du pagardinti aviečių įdaru, traškiais migdolų miltų trupiniais bei linų sėmenimis, taip pat traškiomis ispaninių šalavijų sėklomis.

Grietinėlės ir jogurto kremo bei miško uogų desertas Desertas pagamintas iš saldžios grietinėlės, natūralaus jogurto, kvapnių miško uogų tyrės, traškių migdolų trupinių. Be to, jis pagardintas traškumo suteikiančiais ispaniniais šalavijais bei kanapių sėklomis.

Tartaletė su jogurtiniu varškės kremu ir uogomis Kekso tešlos sluoksniai pertepti kreminiu plaktos grietinėlės bei varškės įdaru. Jau skanu! Bet tai dar ne viskas! Šio torto akcentas – prisirpusių įvairiaspalvių miško bei sodo uogų įdaras.

Žemuogių tyrės tortas su miško uogų želė Torto pagrindas – maltų migdolų branduolių biskvitas. Kepinys pagardintas pirmųjų miško uogų – žemuogių - tyrės kremu. Kitas sluoksnis – traškus, kepamas iš migdolų miltų. O visas skanėstas padengtas rausva ir kvapnia uogų želė.

Pieninio šokolado tortas su kriaušių ir pipirmėčių želė Migdoliniai šio torto biskvitai pertepti natūraliu citrininiu įdaru. Tortas padengtas pieninio šokolado kremu, o viršų vainikuoja kvapnios kriaušių tyrės ir šaldančios pipirmėčių gaivos želė vainikas. Šis tortas - tikras stalo papuošalas.