Receptai

Apsnigti sausainėliai

(3)
1 val. 30 min.

Kvepiantys namų virtuve ir tarsi sniego gniūžtės išvolioti cukraus pudroje – šie gardūs šokoladiniai sausainėliai įtiks net didžiausiam smaližiui.

  1. Labai gerai sumaišykite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno gerai suplakite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius suberkite į šokoladinę masę. Įmaišykite ištirpintą šokoladą – gerai sumaišykite.
  4. Tešlą dėkite valandai į šaldytuvą.
  5. Formuokite rutuliukus ir apvoliokite cukraus pudroje.
  6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 1214 min.
  7. Prieš patiekdami, gerai atvėsinkite.
Porcijų skaičius:
  • Minkštas sviestas
    4 v. š.
  • Rudasis cukrus
    85 g
  • Kiaušiniai
    1 vnt.
  • Šokoladas
    100 g
  • Pienas
    2 v. š.
  • Miltai
    65 g
  • Kakavos milteliai
    35 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cukraus pudra

Paruošimas

  1. Labai gerai sumaišykite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno gerai suplakite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius suberkite į šokoladinę masę. Įmaišykite ištirpintą šokoladą – gerai sumaišykite.
  4. Tešlą dėkite valandai į šaldytuvą.
  5. Formuokite rutuliukus ir apvoliokite cukraus pudroje.
  6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 1214 min.
  7. Prieš patiekdami, gerai atvėsinkite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Minkštas sviestas
    4 v. š.
  • Rudasis cukrus
    85 g
  • Kiaušiniai
    1 vnt.
  • Šokoladas
    100 g
  • Pienas
    2 v. š.
  • Miltai
    65 g
  • Kakavos milteliai
    35 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cukraus pudra