Receptai

Aromatingi morkų pyragaičiai

(3)
30 min.

Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.

  1. Virtas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su pienu, aliejumi ir vanilės esencija.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir suberkite į tarkuotas morkas.
  3. Kepimo indelius pertepkite aliejumi.
  4. Tešlą sukrėskite į indelius ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
  5. Prieš išimdami pyragaitį iš indelio - atvėsinkite.
  6. Kol pyragėliai vėsta, pagaminkite kremą. Sumaišykite kreminį sūrį su pienu, cukraus pudra ir vanilės esencija.
  7. Pyragaičius perpjaukite pusiau, pertepkite kremu. Likusiu kremu papuoškite pyragaičių viršų. Juos pabarstykite skrudintais smulkintais žemės riešutais ir virtos morkos gabalėliais.
Porcijų skaičius:
  • Speltų miltai
    32 g
  • Cinamonas
    0.5 a. š.
  • Kepimo milteliai
    0.25 a. š.
  • Druska
  • Malti linų sėmenys
    2 a. š.
  • Rudasis cukrus
    2 v. š.
  • Virtos morkos
    2 vnt.
  • Pienas
    3 v. š.
  • Aliejus
    1 v. š.
  • Vanilės esncija
    0.5 a. š.
  • Kreminis sūris
    100 g
  • Cukraus pudra
    4 a. š.
  • Smulkinti skrudinti žemės riešutai
    1 v. š.

Paruošimas

  1. Virtas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su pienu, aliejumi ir vanilės esencija.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir suberkite į tarkuotas morkas.
  3. Kepimo indelius pertepkite aliejumi.
  4. Tešlą sukrėskite į indelius ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
  5. Prieš išimdami pyragaitį iš indelio - atvėsinkite.
  6. Kol pyragėliai vėsta, pagaminkite kremą. Sumaišykite kreminį sūrį su pienu, cukraus pudra ir vanilės esencija.
  7. Pyragaičius perpjaukite pusiau, pertepkite kremu. Likusiu kremu papuoškite pyragaičių viršų. Juos pabarstykite skrudintais smulkintais žemės riešutais ir virtos morkos gabalėliais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Speltų miltai
    32 g
  • Cinamonas
    0.5 a. š.
  • Kepimo milteliai
    0.25 a. š.
  • Druska
  • Malti linų sėmenys
    2 a. š.
  • Rudasis cukrus
    2 v. š.
  • Virtos morkos
    2 vnt.
  • Pienas
    3 v. š.
  • Aliejus
    1 v. š.
  • Vanilės esncija
    0.5 a. š.
  • Kreminis sūris
    100 g
  • Cukraus pudra
    4 a. š.
  • Smulkinti skrudinti žemės riešutai
    1 v. š.