Baltojo šokolado krembriulė

Baltojo šokolado krembriulė
  1. Prancūzų virtuvės klasika – švelnus lyg aksomas grietinėlės kremas su traškia deginto cukraus plutele. Šį kartą klasikinį kremą pagardinkite baltuoju šokoladu, jis suteikia subtilaus pieniško saldumo.
  2. Grietinėlę, šokoladą bei vanilės ankštį kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Palikite šiek tiek pravėsti. Išskobkite vanilės ankštį ir grūdelius vėl sudėkite į grietinėlės ir šokolado masę.
  3. Kiaušinių trynius labai gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinėlę su šokoladu.
  4. Masę supilstykite į kepimo indelius.
  5. Indelius statykite į kepimo indą, jį pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų pusę indelių aukščio.
  6. Kepkite 15–20 min. iki 160 °С įkaitintoje orkaitėje. Tada atvėsinkite ir dėkite mažiausiai 4 valandoms į šaldytuvą.
  7. Pabarstykite kremo paviršių ruduoju cukrumi ir karamelizuokite virtuviniu karamelizatoriumi arba pakišę indelius po įkaitintu orkaitės griliu. Leiskite karamelei sustingti ir patiekite.