Receptai

Daržovių traškučiai su padažu

(3)
1 val.

Kai gausų rudens daržovių derlių pabos versti troškiniais ir sriubomis, pasigaminkite  traškučių. Jie nuodėmingai skanūs, ypač su švelniu žaliuoju žirnelių padažu.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir išpurkškite aliejumi.
  3. Švarias ir sausas daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais naudodami mandoliną arba daržovių skustuką. 
  4. Cukinijų ir moliūgo griežinėlius apšlakstykite aliejumi, kitame dubenyje tą patį padarykite su morkų ir burokėlių griežinėliais.
  5. Daržovių griežinėlius vienu sluoksniu paskleiskite skardoje. Kepkite apie 15 min.
  6. Padažui puode užvirkite vandenį, suberkite žirnelius ir virkite apie 5 min. Nukoškite ir atšaldykite po šaltu vandeniu. Nusausintus žirnelius berkite į elektrinį smulkintuvą, ten pat dėkite majonezą, pasmulkintus laiškinius česnakus, citrinos sultis ir druskos pagal skonį. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Porcijų skaičius:
  • Cukinija
    1 vnt.
  • Nedidelis moliūgas
    1 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Burokėliai
    2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    4 a. š.
  • Purškiamasis aliejus
  • Šaldyti žirneliai
    400 g
  • Laiškiniai česnakai
    15 g
  • Majonezas
    2 v. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Druska

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir išpurkškite aliejumi.
  3. Švarias ir sausas daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais naudodami mandoliną arba daržovių skustuką. 
  4. Cukinijų ir moliūgo griežinėlius apšlakstykite aliejumi, kitame dubenyje tą patį padarykite su morkų ir burokėlių griežinėliais.
  5. Daržovių griežinėlius vienu sluoksniu paskleiskite skardoje. Kepkite apie 15 min.
  6. Padažui puode užvirkite vandenį, suberkite žirnelius ir virkite apie 5 min. Nukoškite ir atšaldykite po šaltu vandeniu. Nusausintus žirnelius berkite į elektrinį smulkintuvą, ten pat dėkite majonezą, pasmulkintus laiškinius česnakus, citrinos sultis ir druskos pagal skonį. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Cukinija
    1 vnt.
  • Nedidelis moliūgas
    1 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Burokėliai
    2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    4 a. š.
  • Purškiamasis aliejus
  • Šaldyti žirneliai
    400 g
  • Laiškiniai česnakai
    15 g
  • Majonezas
    2 v. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Druska