Receptai

Desertinė moliūgų duona

(3)
15 min.

Drėgna, maloniai saldi ir aromatinga desertinė duona. Ją kepant po namus pasklis magiškas prieskonių kvapas, o ragaujant skonio jusles maloniai kutens subtilus imbiero aštrumas. Tai puikus būdas sunaudoti gausų moliūgų derlių.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite.
  3. Įpilkite vandens ir dar kartą gerai suplakite.
  4. Tada įmaišykite tarkuotą moliūgą.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę.
  6. Gautą tešlą pilkite į stačiakampę skardelę (iš gautos tešlos Jums išeis tokios dvi).
  7. Kepkite apie 1 val.
Porcijų skaičius:
  • Cukrus
    400 g
  • Rapsų aliejus
    230 ml
  • Kiaušiniai
    4 vnt.
  • Vanduo
    150 ml
  • Tarkuotas moliūgas
    450 g
  • Maltas imbieras
    2 a. š.
  • Penkių prieskonių mišinys
    1 a. š.
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • Malti gvazdikėliai
    1 a. š.
  • Miltai
    420 g
  • Druska
    1 a. š.
  • Kepimo milteliai
    2 a. š.

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite.
  3. Įpilkite vandens ir dar kartą gerai suplakite.
  4. Tada įmaišykite tarkuotą moliūgą.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę.
  6. Gautą tešlą pilkite į stačiakampę skardelę (iš gautos tešlos Jums išeis tokios dvi).
  7. Kepkite apie 1 val.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Cukrus
    400 g
  • Rapsų aliejus
    230 ml
  • Kiaušiniai
    4 vnt.
  • Vanduo
    150 ml
  • Tarkuotas moliūgas
    450 g
  • Maltas imbieras
    2 a. š.
  • Penkių prieskonių mišinys
    1 a. š.
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • Malti gvazdikėliai
    1 a. š.
  • Miltai
    420 g
  • Druska
    1 a. š.
  • Kepimo milteliai
    2 a. š.