Receptai

Imbieriniai barbekiu sparneliai

(3)
45 min.

Kepti sparnelius virš žarijų vienas malonumas – jie greitai iškepa, lieka sultingi, traškiai apskrunda. Jų net nebūtina marinuoti, pakanka kepant laistyti kokiu nors pikantišku padažu. Medus ir imbieras – idealus duetas sparneliams pagardinti.

  1. Sutarkuokite imbiero šaknį. Tarkuokite virš dubens, kad išsaugotumėte visas išsiskiriančias sultis. Nukoškite jas. Dubenyje turi likti tik sultys. Įmaišykite medų.
  2. Sparnelius pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi.
  3. Kepkite virš įkaitusių žarijų apie 7 min. Tada laistykite sparnelius imbiero ir medaus padažu, kepkite dar porą minučių.
  4. Iškepusius sparnelius dėkite į didelę lėkštę, apiberkite pasmulkintais riešutais ir kalendromis. Patiekite su žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Porcijų skaičius:
  • Šviežias imbieras
    200 g
  • Medus
    60 ml
  • Druska
  • Pipirai
  • Rapsų aliejus
    2 v. š.
  • Vištų sparneliai
    1 kg
  • Sūdyti kepinti žemės riešutai
    2 v. š.
  • Šviežios kalendros
    15 g
  • Žaliosios citrinos
    3 vnt.

Paruošimas

  1. Sutarkuokite imbiero šaknį. Tarkuokite virš dubens, kad išsaugotumėte visas išsiskiriančias sultis. Nukoškite jas. Dubenyje turi likti tik sultys. Įmaišykite medų.
  2. Sparnelius pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi.
  3. Kepkite virš įkaitusių žarijų apie 7 min. Tada laistykite sparnelius imbiero ir medaus padažu, kepkite dar porą minučių.
  4. Iškepusius sparnelius dėkite į didelę lėkštę, apiberkite pasmulkintais riešutais ir kalendromis. Patiekite su žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviežias imbieras
    200 g
  • Medus
    60 ml
  • Druska
  • Pipirai
  • Rapsų aliejus
    2 v. š.
  • Vištų sparneliai
    1 kg
  • Sūdyti kepinti žemės riešutai
    2 v. š.
  • Šviežios kalendros
    15 g
  • Žaliosios citrinos
    3 vnt.