Receptai

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas

(3)
2 val.

Ypač lengvai pagaminami superpusryčiai. Tai tikras energijos užtaisas, o dar ir gardus. Skaninkite jį mėgstamomis uogomis, vaisiais (šviežiais ir džiovintais), riešutais.

  1. Į stiklinį indelį suberkite sėklas, užpilkite pienu. Užsukite dangtelį ir gerai suplakite.
  2. Dėkite stiklainį į šaldytuvą ir palikite brinkti porai valandų arba per naktį.
  3. Prieš valgydami pudingą išmaišykite su vanilės ekstraktu, pagardinkite kokosų kubeliais, uogomis ir skanaukite.
  4. Pudingą galima pagardinti trupučiu agavų sirupo arba skystu medumi, uogų ar vaisių sirupu, mėtų lapeliais.
Porcijų skaičius:
  • Ispaninių šalavijų (chia) sėklos
    4 v. š.
  • Sojų, migdolų arba ryžių pienas
    200 ml
  • Vanilės ekstraktas
    0.5 a. š.
  • Uogos: avietės, šilauogės, braškės
    1 sauja
  • Kokosų kubeliai

Paruošimas

  1. Į stiklinį indelį suberkite sėklas, užpilkite pienu. Užsukite dangtelį ir gerai suplakite.
  2. Dėkite stiklainį į šaldytuvą ir palikite brinkti porai valandų arba per naktį.
  3. Prieš valgydami pudingą išmaišykite su vanilės ekstraktu, pagardinkite kokosų kubeliais, uogomis ir skanaukite.
  4. Pudingą galima pagardinti trupučiu agavų sirupo arba skystu medumi, uogų ar vaisių sirupu, mėtų lapeliais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Ispaninių šalavijų (chia) sėklos
    4 v. š.
  • Sojų, migdolų arba ryžių pienas
    200 ml
  • Vanilės ekstraktas
    0.5 a. š.
  • Uogos: avietės, šilauogės, braškės
    1 sauja
  • Kokosų kubeliai