Receptai

Kaimiškas triušienos troškinys su daržovėmis

(3)
2 val.

Kaimiškas triušienos troškinys – sotus, spalvingas ir kvepiantis namais. Puiki idėja Velykų vaišėms, savaitgalio pietums ar romantiškai vakarienei su taure raudonojo vyno.

  1. Nedideliais gabalėliais supjaustykite triušieną ir apvoliokite miltuose.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sviestą ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite tol, kol gražiai parus iš visų pusių.
  3. Į keptuvę suberkite susmulkintus salierus, morkas ir svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Viską apliekite raudonuoju vynu, keliomis stiklinėmis vandens ir palikite troškintis porą valandų. 
  4. Baigiant troškintis įberkite dar šiek tiek miltų, kad troškinys sutirštėtų.
  5. Patiekite su kapotais žalumynais: krapais ar petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Triušiena
    1 kg
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Vynuogių kauliukų aliejus
    4 v. š.
  • Sviestas
    3 v. š.
  • Salierai
    2 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Vanduo
    2 stiklinės
  • Raudonasis vynas
    1 stiklinė
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Nedideliais gabalėliais supjaustykite triušieną ir apvoliokite miltuose.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sviestą ir sudėkite triušienos gabalėlius. Kepkite tol, kol gražiai parus iš visų pusių.
  3. Į keptuvę suberkite susmulkintus salierus, morkas ir svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Viską apliekite raudonuoju vynu, keliomis stiklinėmis vandens ir palikite troškintis porą valandų. 
  4. Baigiant troškintis įberkite dar šiek tiek miltų, kad troškinys sutirštėtų.
  5. Patiekite su kapotais žalumynais: krapais ar petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Triušiena
    1 kg
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Vynuogių kauliukų aliejus
    4 v. š.
  • Sviestas
    3 v. š.
  • Salierai
    2 vnt.
  • Morkos
    2 vnt.
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Vanduo
    2 stiklinės
  • Raudonasis vynas
    1 stiklinė
  • Druska
  • Pipirai