Receptai

Liono sūrio sriuba

(3)
40 min.

Karšta, kunkuliuojanti ir per indo viršų tekanti svogūnų sriuba yra tikras Liono virtuvės simbolis. Ypač lengvai ir greitai paruošiama, šildanti sriuba dabar yra pamėgta visoje šalyje. Nuo Paryžiaus iki Nicos – visi ją žino ir mėgsta.

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  2. Sviestą ištirpinkite puode, sumažinkite ugnį ir su juo kepkite svogūnus apie 15 minučių kol suminkštės ir lengvai pagels (tik neleiskite paruduoti). Apiberkite miltais, minutėlę pakaitinkite, tada apliekite baltuoju vynu ir vištienos sultiniu, įmeskite lauro lapą ir leiskite sriubai pamažu virsnoti 15 minučių.

  3. Sriubai baigus virti, ištraukite lauro lapą, pagardinkite pipirais ir druska.

  4. Kol sriuba virsnoja, orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Išdėliokite duonos riekeles ant kepimo skardos ir paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje - duonelė neturi paruduoti, tik išdžiūti. Ištraukę iš orkaitės, įtrinkite duonelę perpjauta česnako skiltele.

  5. Nustatykite orkaitės kaitinimo iš viršaus funkciją. Į indelius, kuriuos galima pašauti į orkaitę, pripilkite sriubos, ant viršaus sudėkite batono gabaliukus ir apiberkite tarkuotu sūriu.

  6. Pašaukite indelius į orkaitę ir kepkite vos keletą minučių, kol sūris ištirps ir ims burbuliuoti.

Porcijų skaičius:
  • Svogūnai
    800 g
  • Sviestas
    30 g
  • Miltai
    1 v. š.
  • Baltasis sausas vynas
    200 ml
  • Lauro lapai
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Prancūziškas batonas
    1 vnt.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Tarkuotas sūris
    60 g

Paruošimas

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  2. Sviestą ištirpinkite puode, sumažinkite ugnį ir su juo kepkite svogūnus apie 15 minučių kol suminkštės ir lengvai pagels (tik neleiskite paruduoti). Apiberkite miltais, minutėlę pakaitinkite, tada apliekite baltuoju vynu ir vištienos sultiniu, įmeskite lauro lapą ir leiskite sriubai pamažu virsnoti 15 minučių.

  3. Sriubai baigus virti, ištraukite lauro lapą, pagardinkite pipirais ir druska.

  4. Kol sriuba virsnoja, orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Išdėliokite duonos riekeles ant kepimo skardos ir paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje - duonelė neturi paruduoti, tik išdžiūti. Ištraukę iš orkaitės, įtrinkite duonelę perpjauta česnako skiltele.

  5. Nustatykite orkaitės kaitinimo iš viršaus funkciją. Į indelius, kuriuos galima pašauti į orkaitę, pripilkite sriubos, ant viršaus sudėkite batono gabaliukus ir apiberkite tarkuotu sūriu.

  6. Pašaukite indelius į orkaitę ir kepkite vos keletą minučių, kol sūris ištirps ir ims burbuliuoti.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Svogūnai
    800 g
  • Sviestas
    30 g
  • Miltai
    1 v. š.
  • Baltasis sausas vynas
    200 ml
  • Lauro lapai
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Prancūziškas batonas
    1 vnt.
  • Česnakas
    1 skilt.
  • Tarkuotas sūris
    60 g