Receptai

Mėsainiai su jautiena ir mėlynuoju sūriu

(4)
30 min.

Mėsainis dabar išgyvena tikrą renesansą. Jei rinksitės kokybišką mėsą ir nepamiršite traškių salotų, šis patiekalas nebus jau toks nuodėmingas. Mes siūlome jautienos maltinukus pagardinti mėlynojo pelėsio sūriu, jis suteiks pikantiškumo.

  1. Maltą jautieną, garstyčias, trintas česnako skilteles, smulkiai kapotus svogūnų laiškus, kiaušinį, vandenį ir druską su pipirais labai gerai suminkykite. Įtrupinkite ten pat sūrį ir atsargiai įmaišykite.
  2. Suformuokite keturis kotletus.
  3. Kepkite ant kepsninės grotelių, kiekvieną pusę po 5 min. Jei neturite kepsninės, mėsainio maltinukus galite kepti ir grilio keptuvėje.
  4. Ant bandelės puselės dėkite maltinuką, savo mėgstamo padažo ir kelis salotų lapus.
Porcijų skaičius:
  • Malta jautiena
    500 g
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Svogūnų laiškai
    50 g
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    60 g
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Vanduo
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Mėsainių bandelės
    4 vnt.
  • Mėgstamas padažas
    4 v. š.
  • Traškių salotų lapai
    8 vnt.

Paruošimas

  1. Maltą jautieną, garstyčias, trintas česnako skilteles, smulkiai kapotus svogūnų laiškus, kiaušinį, vandenį ir druską su pipirais labai gerai suminkykite. Įtrupinkite ten pat sūrį ir atsargiai įmaišykite.
  2. Suformuokite keturis kotletus.
  3. Kepkite ant kepsninės grotelių, kiekvieną pusę po 5 min. Jei neturite kepsninės, mėsainio maltinukus galite kepti ir grilio keptuvėje.
  4. Ant bandelės puselės dėkite maltinuką, savo mėgstamo padažo ir kelis salotų lapus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Malta jautiena
    500 g
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Svogūnų laiškai
    50 g
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    60 g
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Vanduo
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Mėsainių bandelės
    4 vnt.
  • Mėgstamas padažas
    4 v. š.
  • Traškių salotų lapai
    8 vnt.