Receptai

Mėtinis jogurto padažas

(3)
15 min.
  1. Mėtų lapelius šiek tiek  susmulkinkite ir suberkite į dubenį. Jei lapeliai didesni, galima tiesiog juos suplėšyti. Česnako skiltelę sutrinkite arba smulkiai sukapokite ir sumaišykite su mėtų lapeliais dubenyje.
  2. Į mėtų ir česnako mišinį įmaišykite plonai nutarkuotą citrinos žievelę ir išspauskite jos sultis. Viską gerai išmaišykite su natūraliu jogurtu ir pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Paragaukite ir jei reikia, papildomai įmaišykite į padažą daugiau citrinos sulčių.
  4. Mėtinio jogurto padažą patiekite su įvairių rūšių salotų lapais bei šviežiomis daržovėmis: morkų ar agurkų gabalėliais, ridikėliais ar paprikomis.
Porcijų skaičius:
  • Mėtų lapeliai
    1 sauja
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Citrina
    1 vnt.
  • Natūralus jogurtas (arba graikinis)
    300 g
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska

Paruošimas

  1. Mėtų lapelius šiek tiek  susmulkinkite ir suberkite į dubenį. Jei lapeliai didesni, galima tiesiog juos suplėšyti. Česnako skiltelę sutrinkite arba smulkiai sukapokite ir sumaišykite su mėtų lapeliais dubenyje.
  2. Į mėtų ir česnako mišinį įmaišykite plonai nutarkuotą citrinos žievelę ir išspauskite jos sultis. Viską gerai išmaišykite su natūraliu jogurtu ir pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Paragaukite ir jei reikia, papildomai įmaišykite į padažą daugiau citrinos sulčių.
  4. Mėtinio jogurto padažą patiekite su įvairių rūšių salotų lapais bei šviežiomis daržovėmis: morkų ar agurkų gabalėliais, ridikėliais ar paprikomis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Mėtų lapeliai
    1 sauja
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Citrina
    1 vnt.
  • Natūralus jogurtas (arba graikinis)
    300 g
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska