Receptai

Orkaitėje keptas karpis

(3)
1 val.

Karpis – žuvis, kurią vieni mėgsta, o kiti – nelabai. Tačiau abejingų šiam Lietuvos ežerų gražuoliui nėra. Įdarytas paprikomis ir iškeptas orkaitėje jis pakvips vasara. O rudenį įdarą galite pakeisti kepintais baravykais.

  1. Karpį išvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir palikite pagulėti.
  3. Keptuvėje apkepinkite susmulkintą svogūną. Kubeliais supjaustykite paprikas ir kartu su keptu svogūnu sudėkite į žuvies vidų.
  4. Griežinėliais supjaustykite citriną ir išdėliokite ant paruošto karpio.
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
  6. Patiekite su šviežiomis citrinos riekelėmis ir kalendromis.
Porcijų skaičius:
  • Šviežias karpis
    1 vnt.
  • Žalioji paprika
    1 vnt.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Karpį išvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir palikite pagulėti.
  3. Keptuvėje apkepinkite susmulkintą svogūną. Kubeliais supjaustykite paprikas ir kartu su keptu svogūnu sudėkite į žuvies vidų.
  4. Griežinėliais supjaustykite citriną ir išdėliokite ant paruošto karpio.
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
  6. Patiekite su šviežiomis citrinos riekelėmis ir kalendromis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviežias karpis
    1 vnt.
  • Žalioji paprika
    1 vnt.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai