Savaitgalio ledų tortas

Savaitgalio ledų tortas
  1. Stiklinį apvalų indą ištepkite šaukštu minkšto sviesto.
  2. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su 100 g lydyto sviesto. Gerai sumaišykite ir sukrėskite į indą. Trupinius tolygiai paskirstykite ir spausdami išklokite tiek indo dugną, tiek sieneles.
  3. 30  min. dėkite į šaldytuvą.
  4. Pusę šiek tiek suminkštėjusių ledų paskirstykite ant torto pagrindo. Tada berkite paskrudintus, pasmulkintus riešutus ir smulkiai sukapotas 4-5 braškes.
  5. Sukrėskite likusius ledus ir paskirstykite.
  6. Išplakite grietinėlę ir taip pat paskirstykite ant torto viršaus. Į purios grietinėlės paviršių suberkite uogas. Tortą dėkite į šaldymo kamerą sustingti (prireiks apie 6-7 val.).
  7. Sušalusį tortą dar pabarstykite šokolado gabaliukais ir patiekite.