Receptai

Savaitgalio ledų tortas

(3)
40 min.

Mėgiami ledai gali labai nesudėtingai transformuotis į dangiško skonio gurmanišką tortą. Ledai, plakta grietinėlė, riešutai ir uogos - tai nemirtinga klasika, kurios interpretaciją kviečiame išbandyti ir savo virtuvėse.

  1. Stiklinį apvalų indą ištepkite šaukštu minkšto sviesto.

  2. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su 100 g lydyto sviesto. Gerai sumaišykite ir sukrėskite į indą. Trupinius tolygiai paskirstykite ir spausdami išklokite tiek indo dugną, tiek sieneles.

  3. 30  min. dėkite į šaldytuvą.

  4. Pusę šiek tiek suminkštėjusių ledų paskirstykite ant torto pagrindo. Tada berkite paskrudintus, pasmulkintus riešutus ir smulkiai sukapotas 4-5 braškes.

  5. Sukrėskite likusius ledus ir paskirstykite.

  6. Išplakite grietinėlę ir taip pat paskirstykite ant torto viršaus. Į purios grietinėlės paviršių suberkite uogas. Tortą dėkite į šaldymo kamerą sustingti (prireiks apie 6-7 val.).

  7. Sušalusį tortą dar pabarstykite šokolado gabaliukais ir patiekite.

Porcijų skaičius:
  • Sviestas
    110 g
  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Vaniliniai ledai
    1 l
  • Braškės
    10 vnt.
  • Graikiniai riešutai
    60 g
  • Plakamoji grietinėlė
    300 ml
  • Šokolado gabaliukai
  • Įvairios uogos

Paruošimas

  1. Stiklinį apvalų indą ištepkite šaukštu minkšto sviesto.

  2. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su 100 g lydyto sviesto. Gerai sumaišykite ir sukrėskite į indą. Trupinius tolygiai paskirstykite ir spausdami išklokite tiek indo dugną, tiek sieneles.

  3. 30  min. dėkite į šaldytuvą.

  4. Pusę šiek tiek suminkštėjusių ledų paskirstykite ant torto pagrindo. Tada berkite paskrudintus, pasmulkintus riešutus ir smulkiai sukapotas 4-5 braškes.

  5. Sukrėskite likusius ledus ir paskirstykite.

  6. Išplakite grietinėlę ir taip pat paskirstykite ant torto viršaus. Į purios grietinėlės paviršių suberkite uogas. Tortą dėkite į šaldymo kamerą sustingti (prireiks apie 6-7 val.).

  7. Sušalusį tortą dar pabarstykite šokolado gabaliukais ir patiekite.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sviestas
    110 g
  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Vaniliniai ledai
    1 l
  • Braškės
    10 vnt.
  • Graikiniai riešutai
    60 g
  • Plakamoji grietinėlė
    300 ml
  • Šokolado gabaliukai
  • Įvairios uogos