Receptai

Sūrio rutuliukai

(3)
20 min.

Pikantiški sūrio rutuliukai – greitas būdas pavaišinti svečius, kurie tikrai įvertins gardų dviejų rūšių sūrio ir maistingų sėklų derinį.

  1. Abiejų rūšių sūrius gerai sumaišykite kartu su druska ir pipirais.
  2. Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, ir suberkite į plačią lėkštę. Sumaišykite su džiovintais rozmarinais.
  3. Naudodami du šaukštus, iš sūrio masės formuokitenedidelius rutuliukus. Juos dėkite į lėkštę su sėklomis irapvoliokite.
  4. Patiekite ant šviežių gražgarsčių apibarstytus granatų sėklomis.
  5. Skanaukite su paskrudinta balta duona arba juodos duonos džiūvėsėliais.
Porcijų skaičius:
  • Minkštas ožkų pieno sūris
    240 g
  • Minkštas grietinėlės sūris
    250 g
  • Sėklos (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys)
    100 g
  • Džiovinti rozmarinai
    1 a .š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Abiejų rūšių sūrius gerai sumaišykite kartu su druska ir pipirais.
  2. Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, ir suberkite į plačią lėkštę. Sumaišykite su džiovintais rozmarinais.
  3. Naudodami du šaukštus, iš sūrio masės formuokitenedidelius rutuliukus. Juos dėkite į lėkštę su sėklomis irapvoliokite.
  4. Patiekite ant šviežių gražgarsčių apibarstytus granatų sėklomis.
  5. Skanaukite su paskrudinta balta duona arba juodos duonos džiūvėsėliais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Minkštas ožkų pieno sūris
    240 g
  • Minkštas grietinėlės sūris
    250 g
  • Sėklos (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys)
    100 g
  • Džiovinti rozmarinai
    1 a .š.
  • Druska
  • Pipirai