Šventinis mėsos keksas

Šventinis mėsos keksas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnaką. Pailgą skardelę išklokite šoninės juostelėmis.
  2. Į dubenį berkite džiūvėsėlius, užpilkite pienu, leiskite išbrinkti. Sudėkite visus likusius ingredientus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską gerai suminkykite.
  3. Sukrėskite mėsos masę į skardą, gerai suspauskite ir užlenkite šoninės juosteles. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40–45 min.
  4. Ištraukite skardą iš orkaitės ir atsargiai išverskite į plokščią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite dar 5–10 min. į orkaitę, kad apskrustų.