Receptai

Tailandietiška sriuba su krevetėmis

(3)
30 min.

Kai norisi pasigaminti ką nors ypatinga, bet nesudėtinga, tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis – puiki idėja. Nors patiekalas egzotiškas, sudėtinės dalys – neįmantrios, jų tikrai rasite savo IKI parduotuvėje. Krevetes panorėję galite keisti vištiena, kiauliena ar netgi tofu sūriu.

  1. Puode išlydykite sviestą, nuolat maišydami 2–3 minutes pakepinkite krevetes, suberkite druską ir pipirus. Atidėkite į šalį.
  2. Kitame puode pakepinkite smulkintą česnaką, svogūną, papriką, kol daržovės suminkštės. 
  3. Įmaišykite imbierą, kario pastą ir pakepinkite dar 2 minutes. 
  4. Maišydami pamažu supilkite kokosų pieną, daržovių sultinį ir užvirinkite. 
  5. Sumažinę karštį virkite apie 10 minučių, kol sriuba ims tirštėti. 
  6. Suberkite krevetes, įspauskite citrinos sulčių, įmaišykite smulkintas kalendras. Patiekite iš karto.
Porcijų skaičius:
  • Nelukštentos krevetės
    500 g
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Kokosų pienas
    2 skardinės
  • Raudonoji kario pasta
    2 v. š.
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Tarkuota imbiero šaknis
    1 v. š.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Šviežios kalendros
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Puode išlydykite sviestą, nuolat maišydami 2–3 minutes pakepinkite krevetes, suberkite druską ir pipirus. Atidėkite į šalį.
  2. Kitame puode pakepinkite smulkintą česnaką, svogūną, papriką, kol daržovės suminkštės. 
  3. Įmaišykite imbierą, kario pastą ir pakepinkite dar 2 minutes. 
  4. Maišydami pamažu supilkite kokosų pieną, daržovių sultinį ir užvirinkite. 
  5. Sumažinę karštį virkite apie 10 minučių, kol sriuba ims tirštėti. 
  6. Suberkite krevetes, įspauskite citrinos sulčių, įmaišykite smulkintas kalendras. Patiekite iš karto.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Nelukštentos krevetės
    500 g
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Raudonoji paprika
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Kokosų pienas
    2 skardinės
  • Raudonoji kario pasta
    2 v. š.
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Tarkuota imbiero šaknis
    1 v. š.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Šviežios kalendros
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai