Receptai

Traškūs kalmarų žiedai

(3)
20 min.

Kepti kalmarų žiedai su tešla – traškūs, malonaus skonio ir kvepiantys jūra. Patiekite kaip karštą užkandį. O šalia labai tiks pikantiškas padažas iš medaus, česnako ir citrinos sulčių arba tiesiog kepti svogūnai su grietine.

  1. Atšildykite kalmarų žiedus ir 7 minutes pavirkite vandenyje. Nusunkę perpilkite šaltu vandeniu.
  2. Iš miltų, kiaušinio ir prieskonių užmaišykite tešlą. Kad ji būtų puresnė, vietoj vandens ar pieno naudokite silpną alų.
  3. Kalmarų žiedus apvoliokite tešloje ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite tol, kol gražiai apskrus.
  4. Iškeptus kalmarų žiedus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Porcijų skaičius:
  • Šaldyti kalmarų žiedai
    400 g
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Miltai
    3 v. š.
  • Alus
    50 ml
  • Žuvies prieskoniai
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus kepti

Paruošimas

  1. Atšildykite kalmarų žiedus ir 7 minutes pavirkite vandenyje. Nusunkę perpilkite šaltu vandeniu.
  2. Iš miltų, kiaušinio ir prieskonių užmaišykite tešlą. Kad ji būtų puresnė, vietoj vandens ar pieno naudokite silpną alų.
  3. Kalmarų žiedus apvoliokite tešloje ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite tol, kol gražiai apskrus.
  4. Iškeptus kalmarų žiedus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šaldyti kalmarų žiedai
    400 g
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Miltai
    3 v. š.
  • Alus
    50 ml
  • Žuvies prieskoniai
    1 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus kepti